Suomi tarvitsee rohkeutta uudistua – ja vähemmän byrokratiaa

Suomi tarvitsee rohkeutta uudistua – ja vähemmän byrokratiaa

Suomi on pahasti menossa väärään suuntaan lisäämällä sääntelyä. Olemme kehittäneet vuosien mittaan niin mahtavat sääntelyviidakon lakeineen, että moni asia on vaikeutunut tai tehty jopa mahdottomaksi. Tunnistettuja esteitä ei ole saatu poistettua.  Luulisi valtiota kiinnostavan, että yrittäjiä löytyy lisää ja että ihmiset tekevät työtä. Tilanne vaikuttaa kuitenkin olevan päinvastainen. Alla on muutamia esimerkkejä elävästä elämästä.

Yrittäjä halusi lopettaa yrityksensä, joka hänellä oli ollut sivutoimisesti useamman vuoden. Liiketoiminta olisi vaatinut uudistamista, ja liikevaihto oli niin vähäistä, ettei yrityksen pito enää ollut kannattavaa. Yrittäjä oli jo pitkään ollut töissä muualla. Suomessa on EU:n alhaisin liikevaihtoraja (8500 euroa), jonka ylittävästä liikevaihdosta pitää maksaa arvonlisäveroa. Alv-huojennusta voi hakea jos liikevaihto sijoittuu 8500 ja 22500 euron välille. Esimerkin yrittäjän, herra X:n, liikevaihto sijoittui yrityksen lopettamisvuonna tuohon väliin.

Herra X jätti yrityksen lopettamisilmoituksen lokakuussa, kesken vuoden.  Kukaan ei kertonut yritystä lopettaessa, että olisi järkevä pitää yritys hengissä tilikauden loppuun. Lopettamisen jälkeen yrittäjä sai verottajalta kirjeen, jossa pyydettiin lisäselvitystä koska lopetettu yritys ei ole oikeutettu alv:n huojennukseen. Hän soitti verotoimistoon. Seuraava kaava on suora lainaus vero.fi-sivulta:

”Jos yrityksen tilikausi tai tilikauden osa, jota alarajahuojennus koskee, on pidempi tai lyhyempi kuin 12 kuukautta, tilikauden liikevaihto muunnetaan vastaamaan 12 kuukauden liikevaihtoa. Muuntaminen tapahtuu kertomalla liikevaihto luvulla 12 ja jakamalla se tilikauden tai tilikauden osan kuukausien lukumäärällä. Kuukausiksi lasketaan täydet kalenterikuukaudet. Verovelvolliset, joiden tilikauden liikevaihto on enintään 8 500 euroa, saavat huojennuksena koko tilikaudelta tai sen osalta tilitettävän veron. Niiden verovelvollisten, joiden tilikauden liikevaihto ilman veron osuutta on yli 8 500 euroa, alarajahuojennuksen suuruus määräytyy:

vero – (liikevaihto – 8 500) x vero

14 000

Yrittäjä oli  ihmeissään. Hra X kirjoitti valituksen päätöksestä vedoten laskukaavaan, jota verottaja käytti; kaikki eivät yritä huijata (verovirkailija oli tuonut puheessaan esiin, että ”yrittäjät yrittävät aina keksiä keinoja paeta veroja”)!

Miksi meillä vastustetaan alv-alarajan nostoa? Eikö olisi maan etu, että syntyisi lisää työpaikkoja vaikka niin, että edes työllistäisi itsensä?  Laskentakaava on hyvä esimerkki vanhoista rakenteista. Siinä ei ole huomioitu että yrityksen toiminta pitää voida lopettaa kesken vuoden, jos se ei ole kannattavaa.

Samainen yrittäjä oli vuosia maksanut työttömyyskassaan jäsenmaksua kaiken varalta. Hän ilmoittautui työvoimatoimistoon viimeisenä työpäivänä kun työt loppuivat tuotannollisista ja taloudellisista syistä.  Hän sai tietää, että tapaus tulee viemään aikaa. Virkailija selvitti, ettei ”sitä yrittäjästä työtöntä hetkessä tehdä”.  Hra X sanoi olleensa vain sivutoiminen yrittäjä. Työvoimatoimisto vastasi:  ”Meillä olet joko työntekijä tai yrittäjä. Kun olet maksanut Yel:iä  (myös eläkevakuutus on pakollinen kun liikevaihto ylittää 8500 euroa, vaikka olisit muualla töissä), olet yrittäjä.”

Herra x oli toimittanut kaikki yritystoiminnan lopettamiseen liittyvät dokumentit työvoimatoimistoon samalla kun ilmoittautui työttömäksi. Lisäksi hänen tuli täyttää yrittäjän olosuhdeselvitys. Olosuhdeselvitystä ei ollut saatavilla sähköisesti,  vaan Herra X sai täyttää lomakkeen käsin ja skannata dokumentit ja lähettää paperit sähköpostilla. Hän ei ole vieläkään saanut työvoimapoliittista lausuntoa, 7 viikon odottelun jälkeen. Hän ei siis ole virallisesti ”mikään”, ei työtön eikä yrittäjä.  Onko syynä palveluiden ruuhkautuminen järjettömän byrokratian takia?  Kysehän on ”vain” ihmisen elämästä ja miten asioita saa hoidettua. Tehokasta se ei näin ainakaan ole.

Tarvitsemme töitä niin nuorille kun vanhoille ja kaikille siltä väliltä. Juttelin erään koulutetun työttömän kanssa, joka valitettavasti ei kuulu niihin onnekkaisiin jotka olisivat ehtineet olla tarpeeksi kauan työelämässä ennen kuin ensimmäinen työttömyysjakso tuli eteen. Tämän henkilön toimeentulon on tällä hetkellä Kelan myöntämä työttömyyskorvaus joka on 32,66 euro/päivä.  Hän on tehnyt joka kuukausi matalapalkkatöitä saadakseen lisätuloja, mutta järjetön 300 euron katto estää tekemästä ”liikaa”, koska se vaikuttaa asumistukeen ja työttömyyskorvaukseen.

Kukaan ei elä tällaisella summalla nykypäivän Suomessa. Miksi ihmiset eivät saisi tehdä vaikka tonnilla kuussa töitä ilman veroseuraamuksia? Olisi taatusti motivoivaa ja kannustaisi työntekoon. Kuvitelkaa minkä näköinen tämä maa olisi, jos jokainen joka kynnelle kykenee saisi tehdä 1000 eurolla kuussa töitä ilman, että se vaikuttaisi tukiin.  Antamalla ihmisten tehdä töitä säästyisi pitkä penni muun muassa toimeentulotuessa ja estettäisiin ihmisiä putoamasta yhteiskunnan ulkopuolelle.

Työtön kokee suurimmaksi haasteeksi, ettei tässä maassa ole töitä vaikka niitä kuinka haluaisi tehdä. Tai jos on, ne ovat matalapalkkatöitä, joita pitää tehdä tuplaten, että sillä yleensä elää.  Mitä ovat ne uudet työt ja palvelut joita suomalaiset haluavat ostaa, onko meillä ostovoimaa? Meillä on myös kuntia, joissa suurin osa verotuloista tulee Kelan päivärahoista. Eikö olisi järkevämpää antaa ihmisten tehdä töitä, ja vaikka montaa työtä. Myös työn ja yrittämisen yhdistämisen pitäisi olla mahdollista paljon paremmin kuin se nykyään on.  Tulevaisuuden maailmassa pitää olla mahdollista toimia samanaikaisesti sekä yrittäjänä että palkansaajana.

Yllä olevat esimerkit eivät kannusta yrittämään ja tekemään työtä. Ainoa keino millä Suomi saadaan nousuun on, että saamme tehdä työtä ja, että työnteko on myös taloudellisesti motivoivaa ja kannattavaa. Vanhoilla eväillä emme saa muutettua tätä maata. Naapurikateus tulee varmasti jatkossakin olemaan haaste ja se, ettemme sulata menestystä ilman pistoa sydämessä. Emme voi odottaa, että joku muu hoitaa ja korjaa tilanteen, on tärkeää herätä ja antaa eväät suotuisan yrittäjäystävällisen ja työntekoon kannustavaan yhteiskuntaan ja suoda työn tekemisen mahdollisuus niille, jotka haluavat työtä tehdä. Muutos ei tapahdu lisäämällä työn tekemisen esteitä tai byrokratiaa. Tarvitsemme rohkeutta enemmän kuin koskaan tehdä muutoksia ja uudistaa työn tekemiseen ja yrittämiseen liittyviä rakenteita.  Tekojen aika on nyt. Kuulen mielelläni uusia rohkeita ajatuksia työntekoon ja yrittämiseen kannustavasta yhteiskunnasta.

p.s. Kirjoituksesta huolimatta katselen maailmaa positiivisesti ja aina voi katsoa Suomesta ulospäin ja etsiä hyviä käytäntöjä ja oivalluttavia esimerkkejä. Avartaa kummasti ajattelua.

Toimimme puhtaasti lahjoitusvaroin.

Tue Liberaa

93 kommenttia artikkeliin “Suomi tarvitsee rohkeutta uudistua – ja vähemmän byrokratiaa

 1. "Työtön" sanoo:

  Tilannekuvaus Herra X:n tapauksesta oli kuin kuvaus omasta elämästäni, tosin sillä erotuksella että itse olin ns. Statukseton 28kk!! Lähtökohta oli tietenkin eri kohdallani eli työkyvyn alenema. Nyt olen virallisesti työtön, loputtomien ulosottotoimenpiteiden kohteena, joten en näe minkäänlaista järkevää vaihtoehtoa pimeän työn tilalle. Elämäni loppuu joko kuolemaan ilman vankeutta tai kuolemaan vankeuden kera, velkavankeuden ja syrjäytymisen lisäksi. Kiitos Suomi, teitte sen jälleen.

  1. Mr Anderson sanoo:

   Hei, Hanki nopea ja nopea laina kautta Talous Online, tarjoamme 3000 euroa
   jotta 50,000.000.00 euroa alhaisella korolla vain 2% vuodessa. for More
   Tiedot ja sovellus antavat tässä: (cashierslenders02@gmail.com)

 2. Saku sanoo:

  Suomessa on paha epäsuhta julkishallinnon ylipaksun virkamieskoneiston ja yksityisen sektorin työpaikkojen (yrittäjät ja palkansaajat) suhteen. Tähän ei tunnu olevan kenelläkään haluja puuttua. Virkamiehet lisäävät byrokratiaa ja vaikeuttavat työpaikkojen syntymistä lisäämällä valvontaa ja betonoimalla tätä kautta omat virkamies työpaikkansa, tästä me varmaan kaikki olemme samaa mieltä.?

  Eilennä Ajankohtaista Kakkosta kuunnellessa oikein hätkähdin että kuka on tuo erittäin fiksu nainen, Elina Lepomäki. Tätä kautta löysin tämän erittäin mielenkiintoisen foorumin, joka vastaa omia ajatuksiani. Tätä artikkelia vastaavia tapauksia on myös omalla kohdallani. Verottajan toiminta on täysin mielivaltaista, Suomalaista veronmaksajaa jopa halventava.

  Verottajan syyllistävä asenne, joka artikkelissakin mainitaan kuvaa erityisesti yhteiskuntamme tilaa. Tällainen asenne on virkamiesten luoma tahtotila, voimakas vastakkainasettelu joka pitäisi ehdottomasti saada muutettua. Asenne tuntuu välillä jopa sellaiselta että ei yhteiskunnassamme haluta edes luoda oikeita edellytyksiä työnteolle ja yrittämiselle. Niin hölmöltä kun se tuntuukin, vastakkainasettelussa virkamieskoneisto tuntuu kokevan sujuvan toiminnan uhkana omille viroilleen. Mutta niinhän se taitaa ollakin, virkamies luo byrokratiaviidakon työllistääkseen itsensä.

  Itse en ymmärrä julkishallinnon lomaoikeuksia, jotka ovat parhaillaan jopa 12 viikkoa.! (Jätetään nyt heti kommenteista pois hoitajat joita en halua tähän sotkea). Julkishallinnossa ei lasketa lomapäiväksi lauantaita kuten yksityisellä sektorilla, miksi.? Työajat taokoineen ovat lähteneet lapasesta kaikkialla kuten tiedetään. Päiväraha käytännöt ovat paremmat kuin yksityisellä puolella. Ilmaisia aterioita mahtuu 3 Euroa parempaan päivärahaan enemmän kuin ykstyisellä, miksi.? Ja kuten Prsesidentti Niinistökin totesi, ”julkishallinnon seminaareissa riittää porukkaa..”

  Tämä epäsuhta on saatava muuttumaan yhteiskunnassamme. Yritykset pakenevat Suomesta, siirtävät tuotantoaan muualle, vuokratyövoiman käyttö lisääntyy, veronmaksu moraali heikkenee..! Tämä kaikki on seurausta vastakkainasettelusta joka ylipaksun virkamieshallinnon aikaansaama vääristymä. Toivottavasti Suomessa kuitenkin herättäisiin pian, ennen kuin on todella liian myöhäistä…

  1. Patamusta sanoo:

   Ei herätä pian jos koskaan ja mitä tulee veronmaksumoraalin, niin en ole havainnut sen heikkenemistä.
   Moraali sen kun kasvaa, verot maksetaan jatkossa siihen valtioon missä maksulle saa vastinetta. Olisihan täysin moraalitonta tukea moraalitonta menoa.

 3. Ester sanoo:

  Usein on kyse olemassaolon tarkoituksen hämärtymisestä viranomaisella. Kutsutaan sitä sitten vaikka mission puuttumiseksi. Viranomaisen johdon ja ”omistajien” tulisi herätä miettimään miksi ko. laitos on olemassa. Onko se olemassa huijari-yrittäjien paljastamiseksi vai pitäisikö sen olla olemassa sen vuoksi että Suomi toimii ja menestyy? Yksittäiset virkamiehet toimivat siten kun heitä johdetaan toimimaan. Voisimmeko jo ymmärtää, että me suomalaiset olemme samaa jalkapallojoukkuetta ja meidän pitäisi potkia palloa samaan (kilpailevan joukkueen) maaliin, ei omaamme. Voimia kaikille entisille ja nykyisille yrittäjille!

 4. Agna Ambros sanoo:

  Olen Agna Ambros maasta Suomi. Olen erittäin onnellinen tänään, olen vihdoin saanut lainaa Mortgage Finance yritys. Kun 4 vuotta olen ollut internet etsivät lainan. En todellakaan kiitämme Jumalaa tästä ihanasta todistuksen hän on tuonut minulle. Auttakaa minua kiitos heille, mitä he ovat tehneet minulle. Sähköpostiosoitteensa on (mortgagefinance@italymail.com) .my nimi on Agna Ambros maasta Suomi.

 5. Hyvää päivää kaikille, olen Mr.Oandopet, yksityinen laina lainanantaja, joka antaa
  elämän ajan mahdollisuus lainoja maksaakseen pois laskujaan ja velat yksityisille
  yritykset ja yksityishenkilöt nopeudella 3%. Joten ota yhteyttä jo tänään kautta
  sähköposti, oandopetinvestment.uk@gmail.com

  TÄYTÄ LOMAKE lainahakemus:

  Sinun Koko nimi: ………………
  Sukupuoli: ……………………..
  Maa: …………………….
  Kunto: …………………..
  Osoite: ……………………..
  Puhelinnumero: …………………
  Ammatti: …………………..
  Tarvittava määrä: ………………..
  Laina Kesto: …………………
  Oletko sovellettava ennen ……………

  kiitos

  Mr.Oandopet.

 6. chloe sanoo:

  UUSI VUOSI luottotarjousta !!! UUSI VUOSI luottotarjousta !!!
  Oletko ajatellut saada taloudellista tukea, Oletko vakava tarve lainan kiireellisesti, Oletko ajatellut aloittaa oman yrityksen, olet velkaa, tämä on tilaisuutesi saavuttaa toiveesi, sillä tarjoamme henkilökohtaisia lainoja, yritysten lainoja, ja yrityslainat, ja kaikenlaisia lainan korko 2% .HURRAY !!! Se on melkein päästä päättyy tänä vuonna, ja olemme Chloe Loan Firm, takaamme kaikille arvokkaita asiakkaita, että he saavat kaikki kunkin lainan ja tähän uuteen vuoteen hymy heidän kasvonsa.
  Lisätietoja yhteyttä nyt sähköpostitse {} chloemorrisloan@gmail.com

  Lainanottaja tiedot:

  Koko nimi: _______________
  Maa: __________________
  Sukupuoli: ______________________
  Ikä: ______________________
  Lainamäärä tarvitaan: _______
  Laina Kesto: ____________
  Lainan tarkoitus: _____________
  Kännykkä Numero: ________

  ChloeMorrisLoanFirm

 7. TRUST FUNDS sanoo:

  Hae lainaa on nopea ja kätevä tapa maksaa laskuja ja
  aloita uusi projekti rahoituksen korot, jotka ovat enintään 3% do
  ei ota yhteyttä tänään: trustfunds402@yahoo.com.Laina on tarpeen
  tarjota lainoja Meidän minimi on $ 1,000.00 valinta lainaamisen rahaa
  Olen sertifioitu rekisteröinti ja lainanantajat legit, voit ottaa meihin yhteyttä
  tänään, jos sinulla on. kiinnostunut saamaan lainaa, minuun yhteyttä
  Lisätietoja lainan prosessi, prosessi kuin lainaehtojen
  ja olosuhteet ja miten laina siirretään sinulle. Tarvitsen
  kiireellinen vastaus, jos olet kiinnostunut.

 8. TRUST FUNDS sanoo:

  Hei rakas hakija
  Olen Mr. Stephen Brown nimen ja olen omistaja rahastot Maailman Loan Company. Kunniaksi minun suuri tekemisistään, minä haluan teidän tietävän, että minä annan pois kaikenlaisia laina voi koskaan ajatella vain alhainen korko on 3%. Vauhtia nyt ja hakea oman kiireellinen laina, jotta saamme oman lainan käynnissä. Ota yhteyttä jo tänään osoitteessa: trustfunds402@yahoo.com
  Hae lainaa tänään ja saada se niin nopeasti kuin haluat.
  * STEPHEN BROWN *

 9. Mr Bob Smith sanoo:

  hyvää päivää
      Tarvitsetko lainaa käynnistää liiketoiminta tai maksamaan jopa laskujaan? Annamme laina 3% korolla, jos kiinnostaa Ystävällisesti lähettää meille, nimi, määrä, joka tarvitaan, Kesto, puhelinnumero, osoite, maa ja toive sähköpostitse bobsmithloanfund.ltd@aol.co.uk

 10. Susan james sanoo:

  Hei,
  Tämä on Susan James, yksityinen laina lainanantaja tarvitset taloudellista tukea, joka on avoinna kaikille taloudellinen mahdollisuus tiedottaa yleisölle. Olemme alle selkeää ja ymmärrettävää ehdot yksilöiden, yritysten ja yhtiöiden korko 3% antaa luottoa. Sähköposti usa tänään: (happyloanlink@outlook.com)

 11. Eric morris sanoo:

  Hei,

  Etsitkö velan vakauttamista laina, vakuudeton laina, yritysten laina,
  asuntolainan, autolainan, opintolaina, henkilökohtainen laina, riskipääoma,,,
  jne ..! Olen yksityinen lainanantaja olen myöntää lainoja yrityksille ja
  yksilöt alhainen ja edullinen korko 2%. e-mail:
  Infomw515@gmail.com.

  HENKILÖTIEDOT
  Nimesi:
  Puhelinnumero:
  Sinun kaupunki.:
  Sinun maa:
  Lainamäärä tarvitaan:
  Laina Kesto:
  Kuukausitulot:
  Sukupuoli:
  Olet pyytänyt lainaa ennen ….?
  Eric Morris

 12. Dear Sir / Madam
  Tarvitsetko lainaa parantaa taloudellista tilannetta? UNIVERSAL rahoitusongelmia LIMITED Olemme täällä täyttämään taloudelliset tarpeet. Tarjoamme kaikenlaisia lainojen alhainen 3%, yksilöiden kiinnostunut ota yhteyttä sähköpostitse: universal_credit_financeltd@outlook.com, sinun rahoitusvakaus on huolemme ….

  Lainaajan TIEDOT:
  Koko nimi: _______________
  Tarvittava lainamäärä: ___________
  Laina-aika: ___________
  Tavoite: _________
  Puhelin: ___________
  Maa: _________
  Mr. Louis McChesney
  Puh: +447509753443
  Yleinen neuvonantaja

 13. Dr.Giorgios Karagiannidis sanoo:

  Hyvää päivää herra / rouva

    Tämä on GK RAHOITUS OYJ, ilmainen ja edullinen laina, sinun:

  liike
  kiinteistöt
  kotelo
  henkilökohtaiseen käyttöön
  liiketoiminnan laajentamiseen
  lääketieteellisistä syistä
  ja paljon muuta muista syistä

    ota yhteyttä nyt, sillä tarjoamme laina palveluja kaikille oman tarkoituksiin
    Tarjoamme 3% korolla, asianomaisten henkilöiden tulee ottaa yhteyttä alla osoite

    yhteystiedot email: karagiannidis@outlook.com
    yhteyshenkilön nimi: Dr.Giorgios Karagiannidis

 14. Mr. Desney Kimberley sanoo:

  Hyvää päivää, Hakea nopeasti ja helposti Laina tarjous täällä tänään alhaisella korolla. Voit hakea yhteyttä sähköpostitse lisätietoja. Annamme takuun laina tarjous välillä 2000 dollari euron +10.000.000dollari 3% korolla. Kiinnostuneet henkilön tulee ottaa yhteyttä meille seuraavat tiedot alla, jotta voimme aloittaa käsittelyn lainaa. Sähköposti:

  desnykim1@hotmail.com

  Määrä tarvitaan:
  Kesto:
  Koko nimi:
  Maa:
  Yhteystiedot Osoite:

  Odotamme tekee menestyvä liiketoimi kanssasi.

  Kiitos,
  Desny Kimberley.

 15. Angela Fowell sanoo:

  Tarjoamme yksityistä, kaupalliseen ja henkilökohtaiseen lainan määrä vaihtelevat 5000 dollaria to $ 50 miljoonaa 3% vuotuinen korko. Kiinnostuneet henkilön tulee ottaa yhteyttä lainanantajalle sähköpostitse: johndavidsonloans@live.com

 16. Mr. Tommy Chapman sanoo:

  Oletko vaikeuksia saada lainaa pankista ympärilläsi? tai haet kiireellistä lainan maksaa pois laskut? sitten käymään tänään ja saada rahoitusta. annamme kansainvälistä lainaa yrityksille ja yksittäisille henkilöille. Ota yhteyttä jo tänään teidän informations kanssa alle Sähköposti: mrtommychapman@gmail.com

 17. alberto sanoo:

  Tarvitsetko lainan Lähetä meille tänään saada nopeasti ja luotettavasti Henkilö / yksittäinen laina, Business Lainat ja perhe Lainat.

  E-Mail:albertowilsonloanfinance@gmail.com

 18. Olen PELLERVO Eleonoora päässä Suomen. l olen hyvin onnellinen tänään, mitä Jumala on tehnyt elämässäni. l ovat vihdoin saaneet lainaa Barclays Bank tänään. En todellakaan anna kunniaa Jumalalle. ota ystävät, auttaa minua kiittää heitä siellä ihana teko. sähköpostiosoitteensa on (barcaps@accountant.com). kiitos kaikille.

 19. John sanoo:

  Hei herra / rouva,
  Tarvitset käteisellä lainat yksilöiden välillä selviytyä taloudellisista vaikeuksista vihdoin umpikujasta, että pankkien kautta hylkääminen itsellesi tiedostoja sovelluksen? Olen yksittäisten rahoituslaitosten asiantuntijat voivat tehdä lainan määrä tarvitset ja ehdot, jotka tekevät elämästä helpompaa. Nämä ovat aloja, joilla voin auttaa sinua taloudellisesti

  Asuntolaina
  Omat lainat
  Investoinnit Lainat
  Velan vakauttamista laina
  Hankinta luotto

  tarjoamme laina € 1000 € 100.000.000 elimeen tarvitsevat lainaa, jotta ystävällisesti yhteyttä jo tänään teidän kiireellinen laina meidän email: international.fund3@gmail.com

 20. Mr Dakany sanoo:

  Hei, tarvitset lainaa? Jos kyllä ​​meihin yhteyttä sähköpostitse: (dakany.endre@gmail.com)

  Laina tarjous

 21. Loredana Beretta sanoo:

  Olen Loredana Beretta yksityinen laina lainanantaja, jotka tekevät erilaisia lainoja International Maat kiireellisesti 3% Korko Jos kiinnostaa ystävällisesti yhteyttä sähköpostilla: loredana.beretta40@gmail.com

  Motto: Sinun onni on meidän tyytyväisyys

  Me elämme meidän motto, voimme auttaa sinua

 22. Morris Ray sanoo:

  Olen Herra Morris Ray, oikeutettua ja hyvämaineisia rahaa lainanantaja. Varoja pois tekemään yksilöt tarvitsevat taloudellista apua, annamme lainaa ihmisille, joilla on huono luotto tai tarvitsevat rahaa maksaa laskuja, investoida liiketoiminnan.
  Oletko etsinyt laina? sinulla ei tarvitse huolehtia, koska voit ovat oikeassa paikassa tarjoavat lainan alhainen korko on 2 %, joten jos olet tarvitsevat lainaa haluan vain yhteyttä minuun sähköpostitse osoitteeseen: morris_ray123@outlook.com

 23. Alvin Scott sanoo:

  Oletko minkäänlaisia taloudellisia vaikeuksia? Tarvitsetko lainaa
  velkajärjestelyihin, rakennus-, kiinteistö- laina, jälleenrahoittaa, henkilökohtaiset
  liiketoiminnan tarkoitukseen tai hätätilanteessa rahaa? Oletko liikemies tai
  naiset, jotka suunnittelevat laajentaa hänen liiketoimintaa, tarjoamme laina kaikenlaista. jos kiinnostaa ota yhteyttä jo tänään kautta alvinscott12@outlook.com tiedot alla.

  Koko nimi:
  MAA:
  Lainamäärä TARVITAAN:
  LOAN KESTO:
  Kuukausitulot:
  PUHELINNUMERO:
  Kiitos,

  mr Alvin

 24. Hyvä päivä Sir / Madam,

  Tämä on Keski Trust Micro Financial Service International. . Olemme hyvämaineinen, laillinen ja rekisteröity yhtiö. Hyväksymä Yhdistynyt kuningaskunta (UK) ja Etelä-Afrikan hallitusta auttamaan ihmisiä lainan rahoitusapua paikallisia ja kansainvälisiä tässä erityisen uutta tammikuussa 2015 olemme myös osa rahoitusyhtiö ja raha tekee yritys. Autamme kannustamisessa ja toimivat edistäjänä vähentää taloudellisia rasituksia hyvin rohkaiseva korko. Annamme Lainat yksityishenkilöille ja cor toimimaan ruumiin tarvitsevat taloudellista apua niistä sopii kohtuullinen korko 4,9% Onko sinulla huono luotto tai olet tarvitsevat rahaa maksaa laskuja? jos olet kipeästi apuamme sitten nopeasti sähköposteja yhteyttä välittömästi yhtiön online-lainan hakulomake ja lisätiedot fowarded teille, jotta voimme edetä teidän laina tapahtuman. Odotamme teidän nopea vastaus.

  Suoritetuista palveluista ovat:

  Refinance
  Home Improvement
  Inventor Lainat
  Auto Lainat
  Velka
  Luottoraja
  Second Mortgage
  Business Lainat
  Personal Lainat
  Kansainvälinen Lainat
  Paras vakuutena lainan
  Cash Loan
  Halpalentoyhtiöt Loan
  Internet Laina
  Halvat lainan korko
  Lifestyle Loan
  Yhteinen Loan
  Laina
  Pieni laina
  Suora
  Finance Laina Money
  Kiinteistön omistaja Loan
  Pankkilaina

  Mikä tahansa taloudellinen vaatimus on, Laina Central Trust Micro varainhoitoelimen aina auttaa. Ilman sosiaaliturvaa ja ilman luotto tarkistaa, 100% taattu. Odotamme avulla voimme palvella sinua. Ystävällisin terveisin, Odotamme Nopea vastaaminen. Central Luottamus on kaupankäynnin tyyli Keski Trust Micro Financial Limited. Central Trust Limited: Cassiobury House, 11-19 Station Road, Watford, Hertfordshire, WD17 1AP. Kotipaikka: St Crispin talo, Duke Street, Norwich, Norfolk, NR3 1PD. Rekisteröity Englannissa: 07020381, alv-numero 765353512 luvalla ja valvonnassa Financial Conduct viranomainen numerolla 631303, Sinun pitäisi ystävällisesti yhteyttä kautta Sähköpostiosoite: Info.Centraltrust.co.uk.za@financier.com tai Centraltrust_consultant.uk.za @ outlook.com, Odotamme vastata auttaa ratkaisemaan taloudellisia ongelmia ….

 25. Mr Thompson sanoo:

  Tarjoamme halpa ja helppo online-lainat vaihtelevat 3000 10000000 AZN, USD, EURO, GBP, RUBL jne yksityisille yhteisöä tukemaan yrityksesi suureen menestykseen, ja auttaa heitä erilaisissa jokapäiväisessä elämässään, niin miksi ei yhteyttä jos auttaa tuomaan todellisuutta, että unelma. Yhtiömme nyt tarjota rahoitusta yksityishenkilöille ja yhteistyötä elinten, joten jos etsit varoja lisäämään yrityksesi vai tarvitset rahoitusta omaan henkilökohtaiseen käyttöön, voimme tarjota rahoituspalveluja sinulle ja meidän korko on niinkin alhainen kuin 3% vuosi enimmäiskesto on 25 vuotta, voit nyt yhteyttä meihin lisätietoja sähköpostitse.

  Email: thompsonfundfinance@gmail.com

 26. Josef Holes sanoo:

  Tarvitsetko nopein ja alhainen korkotaso lainan? Oletko koskaan ajatellut saada kiireellistä lainaa? Tarjoamme pitkän ja lyhyen aikavälin lainat yleisölle ja yksityishenkilöille. Voimme auttaa sinua saamaan lainaa erittäin alhainen korkotaso niin alhainen 2%. Laina prosessi kestää alle 24 tuntia yhteyttä meihin josefholes1984@gmail.com

 27. Hei sitten
  Tarjoamme lainoja ihmiset tarvitsevat varainhoitoasioiden assistentti alhainen korko on 3 %. Saadaksesi lainaa tämän yrityksen, voit kertoa tarkkaa määrää ja tarvitset lainaa, jossa voit maksaa takaisin lainan. Joten jos kiinnostuneita ystävällisesti antaa sinun alla voimassa yhteyttä meille alla niin, että olet valmis lähettämään luotonanto käyttöehdot.
  LAINATIEDOT:.
  Nimi:
  Maa:
  Puhelinnumero:
  Tarvittavan lainan
  Tarkoitus laina:
  Lainan kesto:
  Kuukausittaiset tulot:
  Ovat hakeneet laina verkossa ennen (kyllä tai ei)
  TIEDUSTELUT:
  Yrityksen Sähköposti: unityfinancialaidscompany@gmail.com
  Parhain terveisin

 28. Caymans sanoo:

  Hei. Olet saanut luottoa, koska et täytä pankki standardeja? Haaveiletko
  omistaa oma koti, mutta on evätty asuntolaina riittämättömän luotto?
  Myymälöissään ovat vähentäneet? Tarvitsevat rahaa lisätä aktiivisuutta.
  Kokemus maksuviivästyksiin, velkaa, avioero tai työpaikan menetys tai
  tarvitset varoja hätätilanteissa. Tämä ei ole tilanne ratkaisematta saada
  toisen mahdollisuuden kanssamme. Esittelen oman taloudellisen talon
  valmis arvioimaan oman taloudellisen ratkaisun. Mikä tahansa
  rahoitusta hyvin määritelty projekti, jos olet tarvitsevat, älä epäröi ottaa
  yhteyttä meihin. Sähköposti: Caymans_financials@yahoo.com

 29. Dékány. sanoo:

  Tarvitsetko lainaa ratkaista taloudelliset tarpeet? jos KYLLÄ meihin yhteyttä sähköpostitse: (dakany.endre@gmail.com)

 30. RAHEL COHRAN sanoo:

  Hei.
  Olen herra Rahel cohran yksityinen laina lainanantaja, joka antaa elämän ajan
  tilaisuus laina yksityishenkilöille, liike yritykset, vakuutukset, jne
  sinua mitään taloudellisia vaikeuksia tai tarvitsevat laina investoida tai et
  tarvitset lainaa maksaa laskujaan etsi pidemmältä kuin olemme täällä tehdä
  kaikki taloudelliset ongelmat menneisyyteen. Tarjoamme kaikenlaisia
  laina tahansa valuutan kanssa nopeudella 2% ilman etukäteen maksu.
  Haluan käyttää tätä suurta keskipitkän kertoa, että olemme valmiita
  auttaa sinua minkäänlaista lainaa ratkaista että taloudellinen ongelma.
  Jos kyllä sitten saada takaisin nyt kautta E-rahelcohrloan@gmail.com
  lisätietoja, olet erittäin tervetulleita ……

 31. Elaine sanoo:

  Are you looking for a Loan to enlarge your business? Do you need loan to pay off your debt and start a new life? You have come to the right place were we offer Loans at a very low interest rate of 3%. Interested people/company should please contact us via email for more details and get funded.
  Email: heritagecompanyplc@gmail.com

 32. Murat abdul sanoo:

  Tarvitsetko Business tai henkilökohtainen laina?
  Annamme laina renge on € 1000 maximium on € 100 miljoonaa kehenkään henkilöön ja yritykset 3% korolla vuosittain. Lisätietoja Sähköpostiosoite: secure.funds3@gmail.com

 33. Hannu Antti sanoo:

  Hei herra tai rouva. Oletko saanut luottoa, koska et tavata pankin
  standardeja? Haaveiletko omistaa oma koti, mutta on riittämätön luotto
  asuntolaina? Yrityksesi ei ole parantunut vuodesta vuosi sitten.
  Tarvitsetko lisää rahaa lisätä sen toimintaa. Oletko oli selittänyt
  jälkikäteen, velkaa, avioero tai työpaikan tai muuta. Tämä ei ole tilanne
  ratkaisematta Voit saada toisen mahdollisuuden kanssamme.
  Esitämme teille uskottava lainanantajat, jotka ovat valmiita arvioimaan
  oman taloudellisen ratkaisun ja auttaa sinua lainaa tarvitset. Mikä
  tahansa rahoitusta hankkeen hyvin määritelty, jos sinulla on tarve, ota
  rohkeasti yhteyttä sähköpostitse: caymans_financials@yahoo.com

 34. mary joyce sanoo:

  Olen Lady Mary Joyce nimen. Asun Indonesiassa, haluan käyttää tätä
  keskipitkän varoittaa kaikkia lainan hakijoita olla hyvin varovainen, koska on olemassa
  huijauksia kaikkialla. Muutamia kuukausia sitten olin taloudellisesti kireät ja siksi
  Minun epätoivo eksytti eri online lainanantajien. Olen melkein menettänyt toivoa, kunnes ystäväni löysi itsensä luotettava lainanantajan joka kutsui Mrs.
  Roselyn Randy Lainasin vakuudettoman lainan 70 miljoonaa sen luottokorttiyhtiöt ilman
  stressi, jos olet tarvitsevat tahansa laina, vain saada yhteyttä hänen nyt: globalwelfareservices@gmail.com
  Voit auttaa minua välittää nämä tiedot muille, jotka etsivät laina,
  koska saat lainaa
  Rouva Roselyn Randy.
  Rukoilen, että Jumala tarvitsee
  nostaa ne korkeammalle tasolle. Jumala siunatkoon teitä kaikkia, neiti Mary Joyce.

 35. simonagutu18@gmail.com sanoo:

  Tarjoamme lainojen välillä erityisesti

  Hei, tarvitaan nopeasti lainaa ratkaista teidän velat
  ostaa auton tai muihin hankkeisiin.
  minuun yhteyttä uudelleen.
  Haluaisin auttaa lainan alhainen korkotaso
  ja sopii kaikille.
  Ota yhteyttä jos tarvitset kiireellistä lainan.
  Teen lainat vaihtelevat € 1500 jopa € 250,000

  sydämellisesti

 36. lucio sanoo:

  Hei jokainen, olen jäsen Lucio Harris Texas USA, olen nopeasti halua käyttää tätä keskipitkällä leikkaamaan todistus siitä, miten Jumala ohjasi minut Legit ja todellinen laina lainanantaja jotka ovat muuttaneet elämääni aina ruohosta armon, olemasta heikosta rikas nainen, joka voi nyt ylpeillä terveitä ja varakkaita elämää ilman stressiä tai taloudellisia vaikeuksia. Kun niin monta kuukautta yrittää saada lainaa internetissä ja huijattiin summa $ 6,200 i tuli niin epätoivoinen saada lainaa helposti luettava laina lainanantaja verkossa, joka ei lisää tuskani, sitten päätin ottaa yhteyttä ystävä minun joka viime aikoina saanut lainaa verkossa, keskustelimme siitä asiasta ja johtopäätöksemme hän kertoi Mies nimeltä herra Andy Murray, joka on toimitusjohtaja Havills lainan Koti joten hain lainaa summan (310,000.00USD) matalan koron osuus 2%, joten lainan hyväksymisestä helposti ilman stressiä ja kaikki valmistelut, jossa tehdään luotto- siirto ja alle kaksi (2) päivää laina talletetaan minun pankkiin niin haluan neuvoja tahansa tarpeessa laina nopeasti yhteyttä häneen kautta: (havillsloanhome@gmail.com) hän ei tiedä teen sitä rukoilen, että Jumala siunaa hänet hyvää hän on tehnyt elämässäni.

 37. chloer sanoo:

  Nimeni on Chloe Müller. Aluksi olin epäileväinen hakea lainaa Internetin välityksellä. Mutta olin opettanut. Laina käsittely ja kaikki meni niin nopeasti ja helposti. En koskaan würds tehdä toisin. On turvallisempaa. Jos hän hyväksyy myöntää sinulle luottoa, saat lainaa. Tässä n on: Mr David M. Dupre

  E-mail: dupremdavid@gmail.com

 38. John Ahmed sanoo:

  Tarvitsetko lainaa tänään? Ota yhteyttä nyt by: russell.credit40@gmail.com

 39. John Ahmed sanoo:

  Hyvää päivää kaikille.

  Tarjoamme lainat yksityishenkilöille sekä organisaatioita, jotka ovat aikomukset saneeraukseen taloja ja laitokset, velkajärjestelyihin, uudelleen rahoitusta ja myös elinkeinosuunnitelmien asuja.

  Annamme lainan missä tahansa valuutassa.

  * Oletko rahallisesti Puristetaan?
  * Etsittekö varoja maksaa pois luottojen ja velat?
  * Etsittekö rahoittaa perustaa oman yrityksen?
  * Oletko tarvitsevat yksityisten tai yritysten lainojen eri tarkoituksiin?
  * Haluatko hakea lainaa toteuttamaan suuria projekteja?
  * Haluatko hakea rahoitusta erilaisiin muihin prosesseihin?

  Tarjoamme seuraavia tyyppisiä lainoja:

  * Kaupallinen lainat.
  * Personal lainat.
  * Business lainat.
  * Investoinnit Lainat.
  * Development lainat.
  * Hankinta lainat.
  * Rakentaminen lainat.
  * Business lainat ja paljon muuta:

  Jos olet kiinnostunut saamaan lainaa yhtiömme ystävällisesti saada takaisin meille tämän sähköpostiosoitteen {russell.credit40@gmail.com}

  Parhain terveisin!!!

  John Ahmed

 40. Caymans sanoo:

  Rahoittaa projekteja ja unelmia päätös
  aloittamassa hankkeen, se on yksi asia; löytää
  rahoitus, jonka avulla voit ymmärtää se on toinen.
  Jotta helpotetaan rahoituksen ja
  Huolena sen ohjelman parantaakseen
  ostovoima kansalaisten olemme
  ryhmä yksilöitä kokoontuneet klubi
  Yksityiset ja rekisteröity sanoi kannattaa olla
  pääsy parempia elinoloja touch.Nous
  Me myöntää lainoja kaikille ihmisille kunniallisuudestaan
  olosuhteissa hyvin tutkittu ja saatavilla ihmisille
  yhteinen. Palvelun laatu meidän viraston
  Se auttaa sinua päättämään henkilökohtainen laina, joka sopii
  et tarjoa mitään discretion.Nous: * ov
  Jotkut kiinnitys rahoitus * * Sijoitusrahastot *
  Velkajärjestelyihin lainat * luottorajan *
  Tarjoaminen toinen kiinnitys * hankinta luotto *
  Henkilökohtaiset lainat Olet ainoa komento ja
  päättää, kuinka paljon olet tyytyväinen. sinun pitäisi
  vastuussa kulutustaan. meitä
  Se tarjoaa hoidatte tarvittava määrä
  toteuttamista varten projekteissaan. Olet vapaa
  päättää hallita henkilökohtaisia ​​laina, valitse
  korvaus kaava jotka mahdollistavat correspond.Nous
  levittää maksuja yli aikavälillä enemmän
  Soveltuu resurssejaan. Tämä vaihtoehto rakastaa, ja
  joka jättää mahdollisuuden todella valita mitä
  henkilökohtaisesti sopii .For tiedot
  Muita meidän laina tarjoaa välillä
  yksilöitä, ota yhteyttä osoitteeseen:
  (Caymans_financials@yahoo.com)

 41. Moris James sanoo:

  Oletko minkäänlaista taloudellista ongelma ja sinun täytyy lainan maksaa pois
  velka, tarjoamme kaikenlaisia ja tyyppisiä lainoja helppo takaisinmaksun
  alimmalla nopeudella 3% Meillä tarjous lainat kaikissa valuutoissa ja me
  anna lainaa vähäisin 2000 enimmäismäärä
  50000000 meidän ensikertalaisia. On suositeltavaa täyttää
  hakemuslomake jotta voimme edelleen jatkaa. kiinnostunut hakijan
  tulee täyttää
  muodostavat alla.

  Lainanottajat TIEDOT
  * Name ………………….
  * Sex ……………….
  * Ikä ………………………
  * Maa …………………….
  * Puhelinnumero ……………………..
  * Määrä tarvitaan ……….
  * Laina Kesto: ………………
  * Tarkoituksena Lainan ………………
  * Ammatti ………………..
  * Your kuukausitulot ……………..
  * Mode takaisinmaksun: Kuukausittain tai
  Vuosittain…………..

  Yhteydenotto email: moris4good@gmail.com
  Kiitos, odotamme teidän
  Nopeasta vastauksesta

 42. John Ahmed sanoo:

  Olen yksityinen lainanantaja ja sijoittajasuhdejohtaja, Tarvitsetko legit, rehellinen, hyvämaineinen ja nopea laina? Voin auttaa 100% takuu laina, Olen tarjoaa liiketoiminnan ja yksittäisen lainan, lisää myös me rahoittaa kaikenlaisia projekteja. Lisätietoja ota yhteyttä: russell.credit40@gmail.com

 43. GONZALEZ ANDRES sanoo:

  Hei,
  Oletko liikemies tai nainen? Jos mitään taloudellisia sekaisin tai tarvitset rahaa oman yrityksen? Sinun luottoa maksaa velkaa? Jos sinulla on pieni luotto pisteet ja pankki / muut paikalliset rahoituslaitokset vaikeuksissa saada lainaa? Henkilökohtainen laina, Business Expansion, yrittäjyyden ja koulutus, velkajärjestelyihin, kovan rahan lainoja. No, tarvitset lainaa tai rahoitusta jostain syystä. Tarjoamme lainojen alhainen korko on 2%, ota meihin ainainen luotto kautta sähköpostin (gonzalezandresloan@gmail.com)

 44. henkilökohtaisia lainoja kaikilla alueilla
  Mainonta: tarjoamme laina lisensoitu ja pätevien kaikille:

  * Hallitus työntekijää
  * yksityinen
  * Eläkkeet / socso / jakaminen
  * Musta lista / CCRIS / CTO
  * Korko 2%
  * Kesto 1-30 vuotta

  ” Meidän prosessi kuluessa 1 / 2h SHJ
  ” EI tarvitse takaaja
  ”” Voimme ratkaista velka muissa yhtiöissä ..

  rauha
  Sir Joel Williams
  Käteislaina FIRM COMPANY
  toimitusjohtaja
  TEL: +60183723787
  E-mail: cashfirmarena@gmail.com
  Webisite: cashfirmarena.wordpress.com

 45. David Cole sanoo:

  Yksityinen rahaa lainanantaja täältä (Ei ennakkomaksu)
   
  Oletko evätty lainaa pankista tai on jonkin verran rahoituslaitos kääntänyt pyynnön yhdestä tai useammasta syystä ?.
  Tarjoamme kaikenlaisia lainan vaihtelevat Yrityslainoja pääomalainat, kiinteistöjen lainat, henkilökohtaisia lainoja, opintolainoja, maatilan lainat ja enemmän sijoittamaan hyvän sijoittajien … Tarjoamme lainoja yrityksille ja yksityishenkilöille alhaisella korolla. Olet oikeassa paikassa saada lainaa.
  Ota yhteyttä jo tänään ja saat taloudellisia ongelmia ratkaistu!
  Saat taloudelliset ongelmat ratkaistu täällä.

 46. Robert sanoo:

  Onko teillä taloudellisia ongelmia? tarvitset lainaa maksamaan velkojaan? Oletko missään finanssikriisi? Sitten olet oikeassa lähde. Meillä on rekisteröity ja valtuutettu yritys, annamme lainaa alhaisella korolla 2% yksilöille, yrityksille ja yritysten alla selkeä ja ymmärrettävällä tavalla ja kunnossa. Ota yhteyttä jo tänään sähköpostitse 🙁 ROBERTJOHN6357@GMAIL.COM)

 47. Juha sanoo:

  Suomi tarvitsee vähemmän sijoituspalvelurobotteja ja google-käännöksiä Liberan palstoille.

  Vai mitä ”Agna, chloe, Bob, Susan, Eric, louis, Giorgios, Desney, Angela, Tommy, alberto…”?

 48. randy hinkle sanoo:

  Nopea ja luotettava lainan korko on 4% kaikkiin tarkoituksiin. Ota minut lisätietoja.
  Sähköposti: randywilkonline@gmail.com

 49. Lee sanoo:

  Tämä on tiedottaa suurelle yleisölle, että Ringgit Plus laina yhtiön tarjous laina kaikille hyvin pieni osuus 3%. Lisätietoja asiasta antavat:
  riggitplus@gmail.com

 50. GONZALEZ ANDRES sanoo:

  Hei, tämä on tiedottaa suurelle yleisölle, että herra Gonzalez Andres, on yksityinen laina lainanantaja, joka on avannut taloudellinen mahdollisuus kaikille, jotka tarvitsevat taloudellista tukea. Annamme lainaa 2% korolla yksilöille, yrityksille ja yhtiöt ehtojen selkeitä ja ymmärrettäviä. Ota yhteyttä jo tänään sähköpostilla: (gonzalezandresloan@gmail.com)

 51. mabel hernandez sanoo:

  Tarvitsetko kiireellinen laina maksaa pois velkojaan? Tarvitsetko lainaa aloittaa uuden yrityksen? Tarvitsetko henkilökohtainen laina? Tarjoamme kaikentyyppisiä lainoja korko on 2%. Ota yhteyttä tänään email: (mabelhernandezloan@gmail.com)

 52. Mr. Billy N. Jerry sanoo:

  NETWORK pääomarahoitus CORPORATION
  Tarjoamme yksityistä, kaupallista ja henkilökohtaisia lainoja erittäin alhainen vuotuinen korko on vain 2% 1 vuoden kuluessa 20 vuoteen maksamisen tahansa päin maailmaa. Annamme lainaa alueella $ 1000 200,000,000.00 USD.Our vakuutena lainan ja tietoturvallisuuden ovat painopisteemme, kiinnostunut henkilöitä yhteyttä tänään Via E – mail: networkcapital@financier.com.

 53. Bank Of America sanoo:

  etsit lainan laajentaa liiketoimintaa tai oman kotitalouden, mikä tahansa syy on. Tarjoamme laina 2% heti 2 päivän kuluessa. kiirettä kun tarjous viime ..

 54. Rakesh Vinord sanoo:

  yhteyshenkilö on turvallinen & vakuudettomat laina. lainata alkaen 3000eur Jopa 3000.000euro.
  valita alkaen 1vuosi että 25vuotta kuten lainata kesto.
  vastata mukaan email.
  rakesh.vinord@yahoo.com

 55. Richard Bradley sanoo:

  Etsitkö edullinen ja luotettava laina yhtiön? Ota prudentialfinancialservice@gmail.com lisätietoja.

 56. Lee sanoo:

  Tämä on tiedottaa suurelle yleisölle, miten minun todistus sain lainaa Malesian Plus laina yhtiön hyvin alhaisella korolla 3%.
  • 100% takuu ja luotettava siirto
  • Ei Pre maksuja
  • Joustava lainaehdot
  • Kesto (1-20) vuotta
  Lisätietoja antavat:
  riggitplus@gmail.com

 57. richard sanoo:

  Hei, tarvitset lainaa? Jos KYLLÄ yhteyttä sähköpostitse: (richardcosmos5@gmail.com)

 58. Hartmut Ulrich sanoo:

  Oletko liike mies tai nainen? Oletko taloudellisia sotku vai tarvitset varoja käynnistää oman yrityksen? Täytyy maksaa lainat Niiden Velka tai maksaa pois laskujaan tai aloittaa mukava liike? Onko sinulla pieni luotto pisteet ja olet löytää se vaikea saada pääomalainan paikallisten pankkien / muut rahoituslaitokset? Tarvitsetko Lainaa tai rahoitusta jostain syystä, kuten:
  a) Henkilökohtainen Laina, Liiketoiminnan laajentamiseen,
  b) Business Start-up, Koulutus,
  c) Velan vakauttamista,
  d) Hard Money Lainat

  Tarjoamme laina alhaisella korolla 2% ja vakuuksia ja vakuuksia, tarjoamme henkilökohtaisia lainoja, velkajärjestelyihin lainat, riskipääoma, riskipääoma, yritysten laina, koulutus laina, asuntolainojen tai Lainoja jostain syystä”.

  Kuitenkin meidän menetelmä tarjoaa mahdollisuuden määrittää lainan määrä tarvitaan ja myös kesto sinulla on siihen varaa, antaa sinulle todellinen Mahdollisuus saada varoja tarvitset!

  Nämä henkilökohtaisia lainoja voidaan hyväksyä riippumatta siitä, luotto, ja siellä on paljon tyytyväisiä asiakkaita varmuuskopioida tätä väitettä. Mutta et vain saada henkilökohtainen laina tarvitset, voit saada halvin yksi.Tämä on meidän lupaus: me takaamme alin korko, kaikki lainat, joissa on ilmainen vakuuksien hyötyjä.

  Pyrimme jättää positiivisen vaikutelman, jonka ylittää asiakkaiden odotukset kaikessa mitä teen. Tavoitteenamme on hemmotella sinua arvokkaasti ja kunnioittavasti, samalla kun se tarjoaa korkealaatuista palvelua oikea-aikaisesti.

  E-mail: creditoffer2468@gmail.com
  Yrityksen Nimi: BRUNO LAINA PALVELU KOTIIN

 59. Obrist Nicolas sanoo:

  Hei herra / rouva,

  Tarvitsit rahan lainaamista yksilöiden välillä selviytymään taloudellisia vaikeuksia vihdoin umpikujasta provosoi pankit, jonka hylkääminen tiedostonsa soveltaa? Olen taloudelliset asiantuntijat pystyvät tekemään lainan määrän tarvitset ja olosuhteet, jotka tekevät elämästä helpompaa. Tässä ovat alueita, joilla voit auttaa:

  * Taloudellinen
  * Lend Lease
  * Investment laina
  * Auto laina
  * Velka
  * Luottolimiitti
  * Toinen kiinnitys
  * Luotto Redemption
  * Henkilökohtainen laina
  email: nicolashelp279@outlook.com

 60. Dr Lee sanoo:

  Tämä on tiedottaa yleisölle minun todistus miten sain lainaa Ringgit Plus laina yhtiön hyvin pieni osuus 3%.
  • 100% takuu ja luotettava siirto
  • Ei Pre maksuja
  • Joustava lainaehdot ja kunto
  • Kesto (1-20) vuotta
  Lisätietoja antavat:
  riggitplus@gmail.com

 61. Gerald M Lott sanoo:

  Tarvitsetko kiireellistä käteislaina asettua pois laskut ja maksaa velkasi? Jos näin on, lähetä meille sähköpostia tänään kautta: betty.nero2@gmail.com

 62. great evans sanoo:

  Oletko liike mies tai nainen? Oletko taloudellinen sekaisin vai tarvitset varoja oman yrityksen? . Annamme oikeutettu lainaa vakavia henkilöille tai liiketoimintaa yrityksille, jotka tarvitsevat lainaa. Olemme rekisteröity Laina Firm joka on valmis vastaamaan tarpeisiin yksilöitä, jotka pyrkivät olemaan suurempia etulinjassa pääoman accumulation.Our lainat tarjotaan tuetun koron, joka on suotuisa kaikille kansalaisille kaikkialla maailmassa ja eri maissa meillä on valmis keskustelemaan kanssanne siitä, miten voimme tavata taloudellisia needs.If kiinnostunut tästä loistava tarjous sitten Ota yhteyttä jo tänään kiireellisen lainan.

  Vaatimus lainan

  1.Kopio of ID
  2.3 kuukautta Banks Statement
  3.Prove Residence
  4.Banking yksityiskohtia saada lainaa.

  Kun tämä vaatimus on siirrettävä lainan määrä siirretään pankkiyhteystietosi jonka lähetät meille, mustalla listalla on tervetullut, olet ollut hylännyt niin monet yritykset, Onko sinulla liikeidea, mutta ei rahoitusta, Onko sinulla huono luotto-levy hakea kotiin ratkaisuja ongelman. odottavat kiireellinen vastaus tähän AD.or meille sähköpostia osoitteeseen: (greatevansm@gmail.com)

  Henkilökohtaiset lainat
  Pay Day Lainat
  ajoneuvo Finance
  asuntolainasopimuksen
  velkaneuvonnan
  Business Loan
  Opintolaina
  vakauttamista laina
  Medical Laina
  Henkivakuutus / Property myös saatavilla.

  Ota yhteyttä Tänään sähköposti 🙁 greatevansm@gmail.com) Lisätietoja.

 63. Owens jonny sanoo:

  Tarvitsetko kiireellinen laina maksaa pois velkojaan? Tarvitsetko lainaa aloittaa uuden yrityksen? Tarvitsetko henkilökohtainen laina? Tarjoamme kaikentyyppisiä lainoja korko on 2%. Ota yhteyttä tänään email: (owensjonnyfinancecompanygmail.com

 64. Hyvää päivää teille kaikille teille nimeni on Christine Holland, olen Yhdysvalloissa, Texas, olen erittäin tyytyväinen, koska olen kirjallisesti todistuksen miten sain laina tästä laina lainanantaja, uskon Jumala on suunnitelma minulle, kun olen oli huijatuksi rahani monet ns lainanantajista, i petettiin ja melkein mielestä ottaa elämäni, mutta Jumala on tarkoitus minulle, jos haluat saada lainaa tahansa yritys täytyy valita Mike Johnson Firm, kun olin ensimmäinen alkoi hänen kanssaan, ajattelin hän oli kuin loput, ja minun Greatest yllätys sain lainaa $ 69,000.00 tililläni ja se oli tarkka summa i haettu hänen yritys, ja teille, että on tunne, että siellä mitään toivoa sinulle? on valhe, koska jos olet kiinnostunut saamaan tahansa laina, voit ottaa yhteyttä häneen sähköpostitse, hänen sähköposti on: mikejohnsonfirm@yahoo.com, God Bless pidät hän siunannut minua Mike Johnson saamalla lainaani jälkeen ollut laskussa käsissä huijauksia.

  Kiitos.
  Christine Holland

 65. hellen sanoo:

  Etsitkö yritysten laina, henkilökohtainen laina, asuntolaina, auto
  laina, opiskelija laina, velan vakauttamista laina, vakuudeton laina, venture
  pääoma jne … Tai Voit evättiin laina pankin tai taloudellisia
  laitos yhdestä tai useammasta syystä. Olet oikeassa paikassa
  laina ratkaisuja! toimimme yksityinen laina yritys, myönnämme ulos lainaa
  yritykset ja yksityishenkilöt alhaisella ja edullinen korko
  3% Lainan korko. Ota yhteyttä sähköpostitse: towerfinance1@hotmail.com
  Lainahakemus.

  Koko nimesi:
  Osoite:
  Maa:
  Osavaltio:
  Lainan määrä:
  Sukupuoli:
  Laina Kesto:
  Puhelinnumero:
  Faksi:
  Kuukausitulot:
  Tietty päivämäärä tarvitset lainaa:

  HUOMAUTUS: Näitä tarvitaan ennen kuin voimme jatkaa
  Kaupan lainan kunnossa.

 66. Marjo Kaarina sanoo:

  Olen Marjo Kaarina helposti luettava yksityinen laina lainanantaja, jotka suorittavat erilaisia lainoja niin paljon globaalissa kansainvälisessä maailman maat, epätoivoisesti 3% kiinnostunut korko jos kiinnostaa ystävällisesti yhteyttä minuun nyt sähköpostitse: marjo.kaarina40@gmail.com

  Motto: Sinun onni on meidän tyytyväisyys.

  Elämme meidän motto, voimme auttaa sinua.

 67. Olen Senecaut Peter, olen aito laina lainanantaja, annan at lainan ar kohtuulliseen hintaan yksittäisille ja yrityksille. Saat henkilökohtaisen lainan, yritysten laina, velkajärjestelyihin ja niin edelleen. Ota minut nyt oman lainan authentichomefynance@gmail.com

 68. Vera Rodgers sanoo:

  Kokoukset nopea ja luotettava lainan korko on 3% yritysten, yksilöiden ja kohtuullisia tarkoitukseen. Lisätietoja ja hakemuksen Ota yhteyttä:

  Sähköposti: gabrielalopes2233@gmail.com

 69. excel. sanoo:

  Tarvitsetko Financial Help? Ota yhteyttä jo tänään yritysten laina, henkilökohtainen laina, lainan jostain syystä on vain 2% per kumoaa, sähköposti: excelservices.managementonline@gmail.com

 70. Loan Sopport sanoo:

  Onko teillä huono luotto pisteet? Oletko taloudellisesti alas? Annamme lainaa alhaisella korolla 3%. Business laina, henkilökohtainen laina ja yhtiön laina tai minkäänlaista, sinun täytyy ottaa yhteyttä CNOMEN MOTION ASSOCIATION VAROJEN ratkaisua.
  jos olet todella kiinnostunut saamaan lainaa meiltä yksinkertaisesti yhteyttä scottwenger0@gmail.com, lisätietoja

 71. GONZALEZ ANDRES sanoo:

  Hei, olen Foreign laina lainanantaja päätin myöntää lyhyen, keskipitkän ja pitkän aikavälin lainoja rehellisiä ihmisiä, jotka huolimatta kuukausittain tulot kamppailevat tyydyttää perustarpeensa. Korko lainojen 2% koko lainan laina tarjonta ovat hyvin yksinkertaisia. Lainat pyydetyt saavutetaan 48 tunnin kuluessa hakemusten jättämiselle. jos kiinnostaa ota yhteyttä kautta tähän viestiin (gonzalezandresloan@gmail.com)

 72. claude sanoo:

  Hei Herra/Rouva / Neiti
  Olemme perheen investisseuse ja päätimme luoda sijoitusrahasto auttaa kaikkia henkilöitä, joiden kannattavia hankkeita, jotka ovat tarvitsee sijoittaja, tai lainaa yksilöiden välillä toteutumista niiden hankkeita, joiden tavoitteena on luoda vaurautta tai työllisyyttä.
  Haluamme myös olla kiinnostunut sijoittamaan seuraavilla aloilla :
  * Agro-teollisuus
  * Rakentaminen (teollisuus -, liike -, asuin -, kiinteistö -)
  * Matkailu ja vieraanvaraisuus
  * Liikenne (tie -, ilma-ja meri -)
  Meillä on taloudelliset resurssit valmis sijoittaa.
  Pyydämme, että voit jakaa projektin niin, että yhdessä me tajuta se.
  *Yksi osoite :familleinvestisseur@outlook.fr
  Ennakoiden paluuta

 73. Norman sanoo:

  Oletko etsinyt rahoitus vaihtoehtoja oman uuden kodin hankinta, rakentaminen, kiinteistöt laina, jälleenrahoittaa, velkajärjestelyihin, henkilökohtaisia tai yrityksen tarkoitus? Tervetuloa tulevaisuuteen! Rahoitus on helppo meille. Ota yhteyttä niin tarjoamme rahoituspalvelun alhaisella ja edullinen korko 3% pitkien ja lyhyiden lainojen term.Interested Hakijan tulisi ottaa yhteyttä edelleen lainaa hankinnan menettelyjä normanoken@hotmail.com

 74. richardson sanoo:

  Teillä on kaikenlaisia taloudellisia ongelmia? tarvitset lainan maksaa pois velkojaan? oletko finanssikriisi? luottaa meihin hoitaa kaikentyyppisiä lainoja, katso alla. Meillä on rekisteröity ja valtuutettu yritys antaa lainaa 2%, vähintään kesto 6 kuukautta ja enintään 30 vuoden kesto.
  Annamme lainojen minimiin vuonna 2000 enintään 50 miljoonaa euroa.
  tarjoavat erilaisia palveluja alla *
  Personal Lainat (Secure ja vakuudettomat)
  * Business Lainat (Secure ja vakuudettomat)
  * Kodinparannus
  * Keksijä Lainat
  * Auto Lainat
  * Avioliitto Mortgage
  * Laina terveys jne
  Joten .. jos olet kiinnostunut, ota takaisin meille kautta sähköposti richardsoncashloan@gmail.com
  Kiitos….

 75. ROBERT NIEMOELLER sanoo:

  Tervetuloa Robert Niemoeller lainan sijoituspalvelutoiminnan Tarjoamme laina 2% asiakkaille inneed minkäänlaista lainaa, on se henkilökohtainen laina, yritysten laina, opiskelija laina jne, jos kiinnostunut lainan, ota yhteyttä lisätietoja … yhteyttä: robertniemoeller33@gmail.com

 76. Mr Johnson sanoo:

  Todistus siitä, kuinka sain lainan maksaa laskuni

  Hei kaikki,

  Olen Ivan Carlos nimen, minä kirjoitan tätä todistusta, koska olen hyvin kiitollinen siitä, mitä tehdään maailmanlaajuinen sijoitus minulle ja perheelleni, kun ajattelin ei ollut toivoa tuli ja tehdä oma perhe tuntuu elossa jälleen luotonanto meille nopeudella hyvin alhainen korko 2%. No, olen etsinyt lainan asettua minun velkoja viimeisten kolmen kuukauden aikana kaikki tiesin huijattiin ja vei rahani kunnes lopulta löytänyt lainanantajalle Jumala. En koskaan ajatellut, että on edelleen aito lainanantajista internetissä, mutta minun suurin yllätys he antoivat minulle lainan tuhlaamatta paljon aikaa, joten jos olet siellä etsimässä lainan tahansa summan Neuvoisin teitä sähköpostia lainan yritys sähköpostitse: investmentglobalfinace@gmail.com sekä vapaina Internet huijauksia.

 77. clark williams sanoo:

  Hei…
      haluat sijoittaa tai menee konkurssiin yrityksen, pankki on muuttanut sinut alas, … tarvitsevat rahaa auttaa lopeta projektin tehtävän, talon ja perheen,? sinä on huono luottokortti ja tarvitsevat uuden? tarvitse maksaa velkaa pois …? kiire nyt ottaa yhteyttä @ LIVINGFOUNTAIN.CREDIT @ YAHOO.COM, saada lainaa hyväksytty. tarjoamme lainan alhaisimmat hinnat alkaen $ 1000 10,000000 päälle koko maailmantalouteen … monet joka on törmännyt palvelumme, jakaa todistus ja elämänsä on muuttunut lopullisesti …. voit ottaa yhteyttä @ LIVINGFOUNTAIN.CREDIT @ YAHOO.COM aloittaa sijoittamalla oman jo tänään.
     Terveisin ..
     Clark William

 78. Grace Loredana sanoo:

  Jos olet kiinnostunut saamaan lainaa sitten ystävällisesti kirjoittaa meille lainan vaatimus. Ota yhteyttä, lisätietoja: g.loredana480@gmail.com

  Vilpittömästi sinun,
  Rouva Grace Loredana

 79. Grace Loredana sanoo:

  Hei rakas laina etsijä,

  Olen yksityinen, luotettava, luotettava lainanantaja; Minä maksan lainat yrityksille ja yksityishenkilöille matalilla ja edullinen korko 3%.

  Etsitkö yritysten laina, henkilökohtainen laina, asuntolaina, autolainan, opiskelija laina, velan vakauttamista laina, vakuudeton laina, ja riskipääoma? Jos olit evättiin laina pankin tai rahoituslaitos Yhdelle tai useammasta syystä. Olet oikeassa paikassa lainaa ratkaisuja, Annamme lainaa alueella 1,000 minimi 100,000,000 enintään 1 vuoden kuluessa 20 vuoden takaisinmaksuaika kestoisia, kaikkialle maailmaan. Ota yhteyttä, lisätietoja sähköpostitse: g.loredana480@gmail.com

 80. maxi perez sanoo:

  Hei
  Am Mr maxi Perez yksityinen laina lainanantaja, joka antaa lainaa ainutlaatuinen mahdollisuus. Tarvitsetko kiireellinen laina maksaa velkojaan tai tarvitset kodin osakkuuslainan parantaa liiketoiminnan? Oletko hylännyt pankkien ja muiden rahoituslaitosten virastot? Tarvitsetko vakauttamista tai asuntolaina? Älä etsi enää, koska olemme täällä kaikki taloudelliset ongelmat. Me ottolainavaroista ihmisille, jotka tarvitsevat taloudellista tukea, joka on huono luotto tai tarvitsevat rahaa maksaa laskuja, investoida yrityksiin nopeudella 2%. Haluan käyttää tätä keskipitkän tiedottaa yleisölle, jotka tarjoavat luotettavan ja saajan apua ja olemme valmiita tarjoamaan lainaa.

  Lähetä meille sähköpostia osoitteeseen: (maxiperezloan@gmail.com) soveltaa

 81. Grace Loredana sanoo:

  Hei rakas laina etsijä,

  Olen yksityinen, luotettava, luotettava lainanantaja; Minä maksan lainat yrityksille ja yksityishenkilöille matalilla ja edullinen korko 3%.

  Etsitkö yritysten laina, henkilökohtainen laina, asuntolaina, autolainan, opiskelija laina, velan vakauttamista laina, vakuudeton laina, ja riskipääoma? Jos olit evättiin laina pankin tai rahoituslaitos Yhdelle tai useammasta syystä. Olet oikeassa paikassa lainaa ratkaisuja, Annamme lainaa alueella 1000 Minimi 100.000.000 Enintään 1 vuoden kuluessa 20 vuoden takaisinmaksuaika kestoisia, kaikkialle maailmaan. Ota yhteyttä, lisätietoja sähköpostitse: g.loredana480@gmail.com

 82. caronjoel sanoo:

  Hei
    Olen asetettiin kaikista vakavista yksittäisistä, rehellinen pystyy takaisinmaksukyky rahaa vaihtelevat € 5000 € 50.000.000 poikkeuksellisen nopeasti 2% vuodessa kuoletusajalla 1-30 vuotta .
    Lisätietoja:
    Sähköposti: facileemprunt@gmail.com

 83. caronjoel sanoo:

  Tarjouksen rahat lainat vaihtelevat € 5000 € 50.000.000 poikkeuksellisen nopeasti 2% vuodessa kuoletusajalla 1-30 vuotta kaikille, jotka voivat maksaa minulle takaisin korolla 2% – Lainarahoitus – kiinteistöjen Loan – Auto Loan – Velka – Luotto Redemption – Personal Loan – Business Loan – Laina Opiskelijat Olet jumissa tai kieltää pankin. Jos olet todella tarvitsevat, ota yhteyttä minuun lisätietoja. Sähköposti: facileemprunt@gmail.com
    Vilpittömästi. Mitään vakavaa jättää äänestämättä.

 84. Haluatko lainata rahaa? Ota yhteyttä: (richardcosmos5@gmail.com) sanoo:

  Tarvitsetko kiireellistä lainaa (rahastot)? Jos kyllä, ota yhteyttä sähköpostitse:

 85. ERDMAN sanoo:

  Lainan alhaisella korolla% (Vakava hakijat vain)
  sukunimi:
  vanhempi:
  Maa:
  tila:
  Puhelin:
  Määrä lainan:
  kesto:
  Kaikki vastaus ja vastaus should toimitetaan yhtiölle sähköpostin:
  erdmannarchimbaldloan@gmail.com

 86. miray mustafa sanoo:

  Oletko taloudellisissa vaikeuksissa ja tarvitset kiireellistä rahallista apua taloudellisiin ongelmiin, voit hakea täältä miray-pikalainaa ja saada rahaa ihanteellisella ratkaisulla, etkö tarvitse luottotietolainoja? Voit yksinkertaisesti soveltaa näitä lainoja ja saada tarpeesi, ja järjestämme lainat nopeasti ja kätevästi. Kaikki ihmiset käyttävät tässä miray Instant Cash Loans sähköpostitse (miray-mustafacredit@hotmail.com) ilman luottotarkistusta ja hässäkkää saada käteistä saada 24 tunnin sisällä tänään. Hae nyt!

 87. Logo Oj sanoo:

  Tarvitsetko lainaa? Olemme yksityinen lainanantaja, joka lainaa lainaa 3%, ota meihin yhteyttä tänään lisätietoja. logo_credit@hotmail.com

 88. Credit Financier Home sanoo:

  Tarvitsetko lainaa? Tässä on mahdollisuus niille, jotka ovat taloudellisessa ongelmassa, ja ne, jotka haluavat taloudellisen kohotuksen elämässään, antavat lainaa hyvin kohtuullisella korolla, annamme kaikenlaista lainaa, lainaa, lääkintälainaa, asuntolainaa, opiskelijaa Laina jne. Auttaakseen kansaa taloudellisista rasituksista. Yrityksen nimi: Credit Financial Home, ota meihin yhteyttä sähköpostitse taloudellisesta tuesta: creditfinancierhome@gmail.com

 89. Richardpeterson sanoo:

  Hanki nopeasti ja kätevä laina maksaa laskuja ja aloittaa uusi liiketoiminta tai rahoittaa projekteja halvemmalla 2 prosentin korolla. Ota yhteyttä meihin tänään: lisätietoja saadulla lainan määrällä, koska vähimmäisluottotarjouksemme on 5.000,00 mihin tahansa lainan määrän valintaan. Olemme laillinen rekisteröity ja sertifioitu lainanantaja. Voit ottaa meihin yhteyttä sähköpostilla nopeasti, jos olet kiinnostunut saamaan lainaa, ota meihin yhteyttä saadaksesi lisätietoja lainanprosessista, prosessista, miten lainan ehdot ja edellytykset ja miten laina siirretään sinä. Tarvitsen kiireellistä vastausta, jos olet kiinnostunut. Email: richardpeterson706@gmail.com

 90. Ferdinand Leo sanoo:

  Etsitkö todellista lainaa? Tarvitsetko laina minkäänlaista ja mistä tahansa syystä? Olemme lopulta täällä auttamassa, jos meillä on luotettavat lainat vain 2 prosentin korolla. Kiinnostuneet lainanottajat ovat nyt yhteydessä meihin (Ferdinandleofinance@gmail.com), vaihda lainoja tänään.

  Kiitos.

 91. Mrs. Willerton sanoo:

  Rahoitustarjous Hae nyt maksamaan laskuasi

  Tarvitsetko Rahoitusta etsit Rahoitustilaa liiketoiminnan laajentamiselle ja aloitat uuden ja maksaaksenne velkanne ja aloitat uuden elämän olet pettynyt saamaan varoja pankista Olet tullut oikeaan paikkaan voitteko tehdä Unelmasi tulevat meihin yhteyttä saadaksesi lisätietoja
  Sähköposti: willertoncreditfinance@gmail.com

Kommentoi

Toimimme puhtaasti lahjoitusvaroin.

Tue Liberaa