Eläkepommi ei tule kuin varas yöllä


Eläkepommi ei tule kuin varas yöllä

Suomen eläkejärjestelmä on vaikeuksissa. Jos mitään ei tehdä, edessä on joko eläkkeiden leikkaus, eläkemaksujen reilu korotus tai eläkevarallisuuden purkaminen. Ainoa keino välttää nämä ikävät asiat on eläkejärjestelmän perusteellinen uudistus.

elÄkepommi

2 kommenttia artikkeliin “Eläkepommi ei tule kuin varas yöllä

  1. Johdannon 5. kappale: ”Erehtyminen ei useinkaan johdu ymmärryksen puutteesta vaan rohkeuden puutteesta. Erehtyminen on pelkuruutta. Jokainen askel eteenpäin vaatii rohkeutta. Rehellisyyttä tunnustaa realiteetit ja tehdä vaadittavat päätökset.” Tarkoittavatko kirjoittajat, että nykyinen tai tuleva eläkejärjestelmän tila on sarja historiallisia tai tulevia erehdyksiä, jotka johtuvat pelkuruudesta. Vai miten tämä olisi ymmärrettävä?

  2. Pekka vainikka sanoo:

    Yhdistämällä nykyiset työeläkelaitokset säästetään heti 400 mlj. € joka vuosi ja siirtymällä järkevämpään sijoitustapaan vielä kolmatta miljardia lisää! Tämä on tietoa jo vuosien takaa, mutta syteemiin ei puututa, koska systeemin rahoja jaetaan niin monelle eri taholle. Joku voisi sanoa sitä kauniisti voiteluksi, joku lailliseksi lahjonnaksi, joku selväksi julkikorruptioksi.

Kommentoi

Toimimme puhtaasti lahjoitusvaroin.

Tue Liberaa