Hallitus

Lepomaki

Elina Lepomäki, puheenjohtaja

Elina Lepomäki on kansanedustaja (Kok.). Ennen eduskuntaan nousemista hän toimi Liberan tutkimusjohtajana. Hän on työskennellyt 11 vuotta rahoitusalalla eri Pohjoismaissa ja Lontoossa. Viimeiset vuodet hän on toiminut suomalaisten kasvuyritysten parissa enkelisijoittajana, hallituksen jäsenenä ja neuvonantajana. Lepomäki on koulutukseltaan diplomi-insinööri ja kauppatieteiden maisteri. Lisäksi hän on suorittanut jatko-opintoja sovelletussa matematiikassa ja systeemianalyysissä. Elina on istunut Liberan hallituksessa vuodesta 2014 ja valittiin hallituksen puheenjohtajaksi vuonna 2015.

 

 

paul_lillrankPaul Lillrank

Paul Lillrank on teollisuustalouden professori Aalto-yliopiston tuotantotalouden laitoksella. Hän on toiminut vierailevana professorina Japanissa, Ranskassa ja Intiassa ja johtanut kansainvälisiä tutkimusprojekteja. Lillrankin kolumneja julkaistaan säännöllisesti suomalaisessa mediassa. Lillrank on yksi Liberan joulukuussa 2013 julkaiseman Perusili-raportin kirjoittajista, ja on toiminut Libera-verkostossa useita vuosia. Lillrank valittiin Liberan hallitukseen 2014.

 

 

Henrikki%20Tikkanen copyHenrikki Tikkanen

KTT Henrikki Tikkanen on liiketaloustieteen professori Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa (Helsingin kauppakorkeakoulussa professorina vuodesta 2004) ja Tukholman yliopiston kauppakorkeakoulussa vuodesta 2013. Aiemmin hän toimi professorina Teknillisen korkeakoulun tuotantotalouden osastolla (2001-3004) ja Oulun yliopistossa (1997-2001). Vierailevana professorina Tikkanen on toiminut Asian Institute of Technologyssä Bangkokissa 2013-2014 ja ESCP Europessa Pariisissa 2007-2008. Hänen asiantuntemuksen alueitaan ovat erityisesti strateginen johtaminen ja markkinointi sekä liiketoimintamallit ja toimialaevoluutio. Hän on toiminut jäsenenä lukuisten yritysten ja muiden organisaatioiden hallituksissa, neuvottelukunnissa ja muissa asiantuntijaelimissä 90-luvun puolestavälistä saakka. Tikkanen valittiin Liberan hallitukseen 2015.

 

walhroosBjörn Wahlroos, varapuheenjohtaja

KTT Björn Wahlroos on Sampo Oyj:n, Nordea Bank Abp:n ja UPM-Kymmene Oyj:n hallitusten puheenjohtaja sekä Elinkeinoelämän valtuuskunta EVA:n, Elinkeinoelämän Tutkimuslaitos ETLA:n ja Mannerheim-Säätiön hallitusten jäsen. Wahlroos on myös Hanken Svenska handelshögskolanin hallituksen puheenjohtaja. Wahlroos on luonut merkittävän uran investointipankkiirina ja ennen sitä toiminut kansantaloustieteen professorina Hankenilla ja kansantaloustieteen vierailevana professorina Brownin ja Northwesternin yliopistoissa Yhdysvalloissa. Wahlroosin esikoisteos Markkinat ja demokratia julkaistiin vuonna 2012 ja hänen toinen kirjansa, Talouden kymmenen tuhoisinta ajatusta, vuonna 2015. Wahlroos on istunut Liberan hallituksessa varapuheenjohtajana vuoden 2013 alusta lähtien.

 

Vuoria-2Matti Vuoria

Varatuomari Matti Vuoria on Sampo Oyj:n hallituksen varapuheenjohtaja, Stora Enso Oyj:n hallituksen jäsen, Wärtsilä Oyj:n hallituksen jäsen sekä Arvopaperomarkkinayhdistyksen hallituksen puheenjohtaja. Vuoria toimi Varman toimitusjohtajana vuodesta 2004 vuoteen 2013, ja on myös toiminut Fortum Oyj:n hallituksen puheenjohtaja. Vuoria valittiin Liberan hallitukseen 2014.

 

 

 

 

 

tatu_yl_nen_copy1Tatu Ylönen

Tekniikan lisensiaatti Tatu Ylönen on SSH Communications Security Oyj:n perustaja, yksi sen omistajista sekä yhtiön hallituksen puheenjohtaja ja kehitysjohtaja. Ylönen tunnetaan yleisessä käytössä olevan Secure Shell -nimisen salatun tietoliikenteen protokollan kehittäjänä. Ylönen sai Suomalainen insinöörityö –palkinnon vuonna 2000. Ylönen valittiin Liberan hallitukseen 2015.

Toimimme puhtaasti lahjoitusvaroin.

Tue Liberaa