Podcast

Lakkokevät todistaa, että aika ajoi työmarkkinajärjestelmän ohi

Libera_Lasse_Tere

Lakkokevään inspiroimina Lasse ja Tere pohtivat työmarkkinajärjestelmämme roolia uuden vuosituhannen työmarkkinoilla. Jäivätkö työnantaja- ja työntekijäliitot kehityksen jalkoihin ja parantavatko ne itse asiassa kenenkään elämää? Kuinka kauan suomalainen duunari tai yritykset jaksavat maksaa jarrukahvassa roikkuvien korporaattien päähänpistoista? Ja miten itseltään mattoa jalkojen alta vetävää työmarkkinajärjestelmää pitäisi uudistaa?

Työmarkkinajärjestöillä on historiallisesti ollut paikkansa ja sillä varmasti on rooli myös tulevaisuuden työmarkkinoilla. Koko järjestelmä kuitenkin on ajautunut korporaatioiden ja ulkoparlamentaaristen vaikuttajien panttivangiksi. Työmarkkinajärjestöt jäykistävät työmarkkinaa, ajaen ihmisiä työttömyyteen ja teollisuutta ulos maasta, vaikka uuden ajan työntekijät sekä toimiva kansantalous vaatii työmarkkinan dynaamisuutta. Työmarkkinateatteri haittaa yrittäjiä, yrityksiä, työntekijöitä, julkista taloutta jne, eli kaikkia muita paitsi lakkokäskyjä ja työsulkuja julistavia korporaatiojohtajia itseään.

Kommentoi

Yksi kommentti artikkeliin Lakkokevät todistaa, että aika ajoi työmarkkinajärjestelmän ohi

  1. Julle sanoo:

    Odotellaan rauhassa vaan, josko Suomeen joskus ilmestyy ns. porvarillinen pääministeri, jolla ei mene vetelät housuun, kun yleishaitallisten liittojen pomot sanovat ”pöö”.

Tietoa kirjoittajista

Pipinen Lasse

Lasse Pipinen

Toiminnanjohtaja

+358 50 341 1611

Toiminnanjohtaja Lasse Pipinen on johtanut Liberan operatiivista toimintaa syksystä 2015. Hän on aiemmin suunnitellut ja johtanut viestintää ja liiketoimintaa Suomessa ja Saksassa mm. vastaten Helsingin kaupungin viestinnästä saksankielisessä Euroopassa. Lasse on myös Suomalaisen barokkiorkesterin hallituksen varapuheenjohtaja.

Sammallahti Tere

Tere Sammallahti

Sisältöjohtaja

+358 44 099 0025

Tere on poliitikko, kansalaisaktiivi ja -vaikuttaja. Hän on kirjoittanut satoja blogitekstejä vuodesta 2013 lähtien ja ylläpitää yhtä Suomen suosituimmista yhteiskunnallisista Youtube-kanavista. Teren maailmankuvaa ohjaa vapausaatteen kulmakivi, eli periaate, jonka mukaan jokaisen ihmisen tulee saada elää vapaasti rikkomatta muiden ihmisten vapauksia.

single.php