Julkaisutilaisuus: Perintövero – kuoleva verolaji

Omaisuusvero, tulovero, pääomavero, arvonlisävero, haittavero, alkoholivero, polttoainevero, yhteisövero; suomalaiset rakastavat veroja. Vai rakastavatko sittenkään?

Kokonaisveroasteemme on maailman korkeimpia ja jyrkkä verokiila hidastaa kansantalouden rattaiden pyörimistä. Verot myös estävät suomalaisia vaurastumasta. Silti Suomessa elää sitkeästi ajatus, jonka mukaan jatkuvasti kasvava osa varoista kannattaa antaa julkisen sektorin käytettäväksi sen sijaan, että kansalaiset päättäisivät niistä itse.

Vuonna 2020 Ajatuspaja Libera haluaa auttaa suomalaisia vaurastumaan. Aloitamme teemamme ehdottamalla perintö- ja lahjaveron poistoa. Veromuodon poiston seurauksena verotus muuttuu oikeudenmukaisemmaksi, veronkierto vaikeutuu, eriarvoisuus vähenee ja suomalainen liiketoimintaympäristö muuttuu kasvua sekä työllisyyttä paremmin tukevaksi.

Ohjelma

 • Klo 8.30
  Aamukahvi
 • Klo 8:50
  Järkevä ja oikeudenmukainen verotus, Elina Lepomäki, kansanedustaja, Liberan hallituksen puheenjohtaja
 • Klo 9:10
  Perintövero – kuoleva verolaji -raportin laskentaperusteet, Pasi Holm, tutkimusjohtaja, Taloustutkimus
 • Klo 9:20
  Miksi perintövero on hyvä ja huono, Essi Eerola, tutkimusjohtaja, VATT, Janne Juusela, osakas, Asianajotoimisto Borenius, Tere Sammallahti, sisältöjohtaja, Libera. Keskustelun vetää toimittaja Nina Rahkola, MTV
 • Klo 10:20
  Tilaisuus päättyy

Ilmoittautuminen 11.12.2019 -tilaisuuteen

Aleksanterinkatu 12, 00170 Helsinki, Suomi

Balderin Sali

Aleksanterinkatu 12
00170 Helsinki
Suomi

single-ok_event.php