Julkaisutilaisuus: Perintövero – kuoleva verolaji

Omaisuusvero, tulovero, pääomavero, arvonlisävero, haittavero, alkoholivero, polttoainevero, yhteisövero; suomalaiset rakastavat veroja. Vai rakastavatko sittenkään?

Kokonaisveroasteemme on maailman korkeimpia ja jyrkkä verokiila hidastaa kansantalouden rattaiden pyörimistä. Verot myös estävät suomalaisia vaurastumasta. Silti Suomessa elää sitkeästi ajatus, jonka mukaan jatkuvasti kasvava osa varoista kannattaa antaa julkisen sektorin käytettäväksi sen sijaan, että kansalaiset päättäisivät niistä itse.

Vuonna 2020 Ajatuspaja Libera haluaa auttaa suomalaisia vaurastumaan. Aloitamme teemamme ehdottamalla perintö- ja lahjaveron poistoa. Veromuodon poiston seurauksena verotus muuttuu oikeudenmukaisemmaksi, veronkierto vaikeutuu, eriarvoisuus vähenee ja suomalainen liiketoimintaympäristö muuttuu kasvua sekä työllisyyttä paremmin tukevaksi.

Julkaisemme raporttimme keskiviikkona 11.12. klo 8:30 Balderin Salissa, osoitteessa Aleksanterinkatu 12, 00170 Helsinki

Klo 8.30
Aamukahvi
Klo 8:50
Järkevä ja oikeudenmukainen verotus, Elina Lepomäki, kansanedustaja, Liberan hallituksen puheenjohtaja
Klo 9:10
Perintövero – kuoleva verolaji -raportin laskentaperusteet, Pasi Holm, tutkimusjohtaja, Taloustutkimus
Klo 9:20
Miksi perintövero on hyvä ja huono, Essi Eerola, tutkimusjohtaja, VATT, Janne Juusela, osakas, Asianajotoimisto Borenius, Tere Sammallahti, sisältöjohtaja, Libera. Keskustelun vetää toimittaja Nina Rahkola, MTV
Klo 10:20
Tilaisuus päättyy

Ilmoittautuminen 11.12.2019 -tilaisuuteen

Toimimme puhtaasti lahjoitusvaroin.

Tue Liberaa