Tervetuloa Ajatuspaja Liberan

Suomen turvallisuuspolitiikka: 100 vuotta kahden vaiheilla
-keskustelutilaisuuteen

torstaina 11.1.2018 klo 16.00 Juhlasali G18 (Yrjönkatu 18, 00120 Helsinki)

100-vuotiaan syntymäpäivät ovat hyvä syy onnitella Suomea ja suomalaisia. Suomalaista turvallisuupolitiikkaa sen sijaan on aiheellista tarkastella ilman suurempaa juhlahumua.

Miltä näyttää suomalaisen turvallisuuspolitiikan suhde itänaapuriin, saadaanko tukea läheisimmästä länsinaapurista vai olisiko NATO-yhteistyön aika syventyä jäsenyydeksi. Venäjän-suhteesta ja turvallisuudesta ovat tilaisuudessa puhumassa presidenttiehdokas Nils Torvalds, entinen Suomen Venäjän-suurlähettiläs Hannu Himanen,Ulkopoliittisen instituutin vanhempi tutkija ja tuleva Viron Ulkopoliittisen instituutin johtaja Kristi Raik sekä The Ulkopolitist -verkkolehden toimitussihteeri Ilmar Metsalo.

Julkaisemme samalla esseekokoelman ”Suomen turvallisuuspolitiikka: 100 vuotta kahden vaiheilla”, joka on katsaus Suomen nykyiseen turvallisuustilanteeseen ja suomalaisen päätöksenteon ongelmiin. Se tarjoaa myös konkreettisia ratkaisuja Suomen turvallisuusintressien hoitamiseen.

Kirjoittajina ovat kotimaisia ja kansainvälisiä turvallisuuspolitiikan asiantuntijoita: Jorge BenitezPauli JärvenpääElina LepomäkiAri Pesonen, Kristi RaikAlpo Rusi ja Anke Schmidt-Felzmann.

Tilaisuus on ilmainen ja avoin kaikille.

 

Ilmoittautuminen 11.1.2018 -tilaisuuteen

Toimimme puhtaasti lahjoitusvaroin.

Tue Liberaa