Verkosto

Foto BerglundTom Berglund

Tom Berglund on Hanken Svenska handelshögskolanin sovelletun mikrotaloustieteen ja yritysteorian professori. Berglund on Hankenin Corporate Governance –keskuksen johtaja, istuu Nordic Corporate Governance Networkin hallituksessa ja on European Shadow Financial Regulatory Committeen jäsen. Berglund on opettanut laajalti kansainvälisesti, ja on myös toiminut Suomen VMn neuvonantajana. Berglundin tutkimus on keskittynyt hallintoon, rahoituksen kansantaloustieteeseen ja finanssimarkkinoiden sääntelyyn, ja hän on aktiivisesti ottanut osaa useaan kansainväliseen seminaariin ja konferenssiin.

 

liberan_hallitus_1Anne Berner

Anne Berner on Vallila Interior Oy:n hallituksen puheenjohtaja. Hän sai Veuve Clicquotin Business Woman of the Year -palkinnon vuonna 2006 ja hänet valittiin vuonna 2009 Vuoden Liikemieheksi. Berner on Suomalaisen Työn Liiton hallituksen puheenjohtaja ja Säätiö Uuden Lastensairaalan Tuki ja Uusi Lastensairaala Tukiyhdistys 2017 ry:n hallituksen puheenjohtaja. Hän on myös hallituksen jäsen Soprano Oyj:ssä ja Kährs PLC’ssä. Bernerillä on kauppatieteiden maisterin tutkinto Hankenista. Berner istui Liberan hallituksessa vuodesta 2012 vuoteen 2015, ja toimi säätiön puheenjohtajana vuosina 2013-2015. Berner valittiin 2015 eduskuntaan sitoutumattomana Suomen Keskustan listalta ja on Juha Sipilän hallituksen liikenne- ja viestintäministeri.

 

liberan_verkosto_2Anne Brunila

Hanken Svenska handelshögskolanin Professor of Practice, KTT Anne Brunila on toiminut Fortum Oyj:n yhteiskuntasuhteista, kestävästä kehityksestä ja strategiasta vastaavana johtajana sekä konsernin johtoryhmän jäsenenä marraskuuhun 2012 asti. Hän on aikaisemmin toiminut mm. Metsäteollisuuden toimitusjohtajana, valtiovarainministeriön ylijohtajana sekä asiantuntija- ja johtotehtävissä Euroopan komissiossa ja Suomen Pankissa. Brunila on Sampo Oyj:n, Kone Oyj:n, Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksen ETLA:n ja Elinkeinoelämän valtuuskunnan EVA:n hallitusten jäsen, Aalto-korkeakoulusäätiön hallituksen varapuheenjohtaja sekä Kansainvälisen kauppakamarin Suomen osaston hallituksen puheenjohtaja. Brunila istui Liberan hallituksessa 2013-2014.

 

anders_ekholm

Anders Ekholm

Anders Ekholm on varainhoitoyhtiö Alfred Bergin Suomen salkunhoidon johtaja. Hän on rahoituksen dosentti ja on toiminut rahoitusalalla yli kymmenen vuotta. Mm. Wall Street Journal ja Financial Times ovat reapportioned Ekholmin tutkimuksista. Ekholm toimi Liberan tutkimusjohtajana 2014-2015.

 

 

 

JEloranta2013Syksyorma Eloranta

Jorma Eloranta on  vuorineuvos ja yritysjohtaja, joka on toiminut eri yritysten hallitusten puheenjohtajana jatkuvasti vuodesta 1978 ja toimitusjohtajana 28 vuotta, josta 18 vuotta kahden pörssiyhtiön toimitusjohtajana, viimeksi Metson (nykyisin Metso+Valmet) toimitusjohtajana. Nykyään hän on mm. Nesteen, Uponorin, Suomisen ja Directors’ Institute of Finland – Hallitusammattilaiset ry:n puheenjohtaja ja Cargotecin hallituksen jäsen. Eloranta toimii Liberan verkostossa vuodesta 2015 lähtien.

 

 

 

TimEvans-220x300Tim Evans

Tohtori Tim Evans on isobritannialaisen Cobden Centren toiminnanjohtaja. Hän on myös Economic Policy Centren (UK) ja Global Health Futures Ltd:n puheenjohtaja. Evans on Senior Fellow Lontoon Adam Smith Institutessa.

 

 

 

harisalo_hires

Risto Harisalo

Risto Harisalo on Tampereen yliopiston hallintotieteen professori. Harisalo on johtava klassisen liberalismin asiantuntija Suomessa. Hän on kirjoittanut aiheesta useita teoksia, myös yhdessä Ensio Miettisen kanssa. Harisalo kirjoittaa säännöllisesti Liberan blogiin.

 

 

liberan_hallitus_4Saku Mantere

Saku Mantere on kanadalaisen McGill-yliopiston professori, ja on aikaisemmin toiminut Hanken Svenska handelshögskolanin johtamisen professori naja johtamisen laitoksen esimieheneä. Mantere on istunut Aalto-korkeakoulusäätiön hallituksessa ja toiminut Taideyliopiston hallituksen puheenjohtaja. Mantere on kansainvälisesti tunnettu organisaatioteorian ja strategisen johtamisen tutkija, jonka töitä on julkaistu alan johtavissa aikakausjulkaisuissa. Hänellä on useita kansainvälisiä tieteellisiä luottamustehtäviä. Mantere istui Liberan hallituksessa vuosina 2013-2014.

liberan_verkosto_6Jalo Paananen

Jalo Paananen on toiminut yrittäjänä yli 45 vuoden ajan. Hänen tunnetuimpia yrityksiään ovat mm. Peikko Group Oy ja Eimo Oyj. Hän toimi 1990-luvulla Teollisuuden Keskusliiton sekä Teknologiateollisuuden hallitusten varapuheenjohtajana sekä kyseisten järjestöjen pk-valtuuskuntien puheenjohtajana. Paananen kirjoitti Gustav von Hertzenin ja Seppo Riskin kanssa Liberalle 2013 ilmestyneen Umpikujassa? – Aika on ajamassa ammattiyhdistysliikkeen ohitse -raportin.

liberan_verkosto_7Tom Palmer

Tohtori Tom Palmer on Atlas Economics Research Foundationin kansainvälisten ohjelmien johtaja. Hän on myös Senior Fellow ja hallituksen jäsen Cato Universityssä. Vuonna 2012 Libera julkaisi suomennoksen Palmerin toimittamasta The Morality of Capitalism -kirjasta nimikkeellä Kapitalismin moraali.

liberan_verkosto_8Markku Pohjola

Markku Pohjola on hallitusammattilainen, joka on toiminut useissa rooleissa sekä yrityksissä, yhdistyksissä, hyväntekeväisyysjärjestöissä että kolmannen sektorin hallituksissa. Tällä hetkellä hän on mm. hallituksen puheenjohtaja Tieto Oyj:ssä. Aikaisemmin Pohjola on tehnyt pitkä uran liikepankkipuolella Nordeassa ja sen edeltäjissä 1970-luvun alusta lähtien.

liberan_verkosto_9Lawrence W. Reed

Lawrence W. Reed on yhdysvaltalaisen Foundation for Economic Educationin toiminnnanjohtaja ja yhdysvaltalaisen Mackinac Center for Public Policyn entinen toiminnanjohtaja.

 

Olli RiikkalaOlli Riikkala

Olli Riikkala on hallituksen puheenjohtaja Helvar Merca Oy:ssä, Comptel Oyj:ssä ja Oriola-KD Oyj:ssä ja hallituksen varapuheenjohtaja Tieto Oyj:ssä. Hän on myös hallituksen jäsen Instrumentariumin tiedesäätiössä. Riikkala on toiminut Senior Advisor -roolissa GE Healthcare Information Technologies yrityksessä vuosina 2004-2006 ja EMEA-alueen toimitusjohtajana vuosina 2002-2004.

 

Sanandaji_Nima_F_200Nima Sanandaji

Nima Sanandaji on kurditaustainen ruotsalaistutkija, joka on julkaissut lukuisia kirjoja eri yhteiskunnallisista aiheista. Sanandaji on tunnettu kirjailija ja ja väittelijä niin kotimaassaan kuin kansainvälisesti. Hän on kirjoittanut Liberalle 2012 ilmestyneen The Swedish Model Reassessed – Affluence Despite the Welfare State -raportin ja yhteistyössä Liberan kanssa 2013 ilmestyneen analyysin The Equality Dilemma – The Lack of Female Entrepreneurship in Nordic Welfare States. Sanandaji on polymeeritekniikan tohtori Tukholman Kungliga Tekniska högskolanista.

 

virenMatti Viren

Matti Viren on taloustieteen professori Turun yliopistossa. Aiemmin hän toiminut tutkimusjohtajana Suomen Pankissa, tutkimusjohtajana VATT:ssa ja tutkijana Etlassa. Vuosina 2001-2003 hän toimi neuvonantajana (pre-accession advisor) Puolan valtionvarainministeriössä. Opintonsa hän suorittanut Helsingin ja Chicagon yliopistoissa. Hän on Suomalaisen tiedeakatamian jäsen. Viren kirjoittaa sännöllisesti Liberan blogissa.

Kansainväliset yhteistyökumppanit

 

adam-smith-uusi-150x150
atlas-uusi-150x150
Cato-uusi-150x150
centreforcivlisocity-new-uusi-150x150

 

 

 

fee-uusi2-150x150
fraser-uusi-150x150
iea-uusi-150x150
IREF-uusi-150x150

 

 

 

LFMI-uusi-150x150
Logo_Liberales_Institut-uusi-150x150mannkal-logo-uusi-150x150MEI-uusi-150x150stockholm-uusi-150x150
students-for-liberty-uusi1-150x150 Timbro-uusi-150x150

Toimimme puhtaasti lahjoitusvaroin.

Tue Liberaa