Anteeksi kuinka?

”Työnantajaleirin julkaisema, ay-liikettä halveksiva pamfletti kuvastaa hyvin nykyajalle tyypillistä työnantajien ylimielisyyttä. Kirjoituksen tyylistä tulee lähinnä mieleen 30-luvun äärioikeistolainen aika. Onkohan seuraavaksi odotettavissa kyydityksiä ja mille rajalle?”

Ammattiliitto Pron puheenjohtaja Antti Rinne 6.6. Liberan ay-liikettä käsittelevästä raportista.

Toimimme puhtaasti lahjoitusvaroin.

Tue Liberaa

Yksi kommentti artikkeliin “Anteeksi kuinka?

  1. nikolas mäki sanoo:

    Libera haluaa siirtää kaiken vallan liikeyrityksille. Ihmisillä ei olisi mitään suojaa niiden toimintaa vastaan. Kun Neuvostoliitto oli voimissaan liikeyritykset omistajineen joutuivat huomioimaan yleiset mielipiteet, mutta nyt he kuvittelevat, että millään arvoilla ei ole mitään väliä.

    Vain joukkovoima eli demokratia – siis Björn Wahlroosin mielestä siis kommunismi – suojaa tavallista kansalaista liikeyrityksiä ja niiden omistajia vastaan. Halusitte tai ette, yhdistysmisvapaus eli puolue- ja AY-toiminta ovat erottamaton osa demokratiaa. Yhtä ei voi vaatia lakkautettavaksi vaatimatta myös toista lakkautettavaksi.

    Historia on täynnä esimerkkejä harvainvallan seurauksista. Niitä eivät ole vain diktatuurit, vaan myös mafian vuosikymmenet Amerikassa ja Italiassa, kuten myös suurmaanomistus Väli- ja Etelä-Amerikoissa. Eräs seuraus on vieläkin jatkuva sisällissota Columbiassa ja Hugo Chavezin kaltaisten diktaattorien kannatus. Oma lukunsa oli trustien aika Yhdysvalloissa. Eräs sen ilmenemismuodoista oli Standard Oil Company, joka käytti kaikkia keinoja aina väkivaltaa myöten kilpailjoiden kukistamiseen. Vaikutusvallallaan Washington D.C.:ssä yhtiö esti rikostutkinnat sitä vastaan.

    Nikke

Kommentoi

Toimimme puhtaasti lahjoitusvaroin.

Tue Liberaa