Tervetuloa Ajatuspaja Liberan

Suosi yhtä, syrjit toista – Kolme näkökulmaa yrittämisen tasa-arvoon Suomessa

-analyysisarjan julkistamis- ja keskustelutilaisuuteen

torstaina 25.6.2015 klo 09.00 – 10.30

Ravintola Factoryssä (Aleksi 13, Aleksanterinkatu 13, 5. kerros, 00100 Helsinki).

Yrittäjyys_Analyysi_KansiYrittämisen vapaus on tärkeä asia niin ihmisoikeuksien kuin markkinatalouden toiminnankin kannalta. Keskeinen osa yrittämisen vapautta on yritysten ja yrittäjien tasa-arvoinen kohtelu. Ajatuspaja Libera tarkastelee tasa-arvoisen yrittämisen ongelmia nyky-Suomessa kolmesta eri näkökulmasta: yritystukien, suljettujen alojen sekä yrittäjien itsensä.

Yritystuet ovat taloustieteen näkökulmasta perusteltuja vain erittäin harvoissa tapauksissa, ja silloinkin tukien on oltava oikein kohdennettuina. Tukia jaetaan kuitenkin Suomessa edelleen 1,5 miljardia, josta vain pieni osa on mitenkään perusteltavissa.

Suomessa on edelleen toimialoja, joissa toiminta on luvanvaraista, tarveharkintaista tai jopa kokonaan estetty. Esimerkkejä ovat taksitoiminta, apteekit ja uhkapelit.

Suomessa on voimakkaita julkisia mielipiteitä siitä, minkälaista on yrittäjän arki. Niinpä kysyimme yrittäjiltä itse näiden kokemasta sääntely- ja verotaakasta.

 

Ohjelma    

 08.30 Aamupala

09.00 Suosi yhtä, syrjit toista – Kolme näkökulmaa yrittämisen tasa-arvoon Suomessa -analyysisarjan esittely
Analyysien kirjoittaja, Liberan tutkimusjohtaja, VTT Heikki Pursiainen

09.20 Keskustelu: Ovatko yrittäjät maamme uudet torpparit?

Keskusteluun osallistuvat Kreab Oy:n toimitusjohtaja Mikael Jungner, YLE:n uutistoiminnan vastaava päätoimittaja Atte Jääskeläinen, Management Eventsin omistaja ja hallituksen puheenjohtaja, palkittu yrittäjä Olli Muurainen sekä eduskunnan I varapuhemies, kansanedustaja (Kesk.) Mauri Pekkarinen. Keskustelun juontaa konsultti ja yrittäjä, RKP:n varapuheenjohtaja, KTT Christina Dahlblom.

10.30 Tilaisuus päättyy

 

Tilaisuus on maksuton ja yleisölle avoin. Ilmoitathan mahdollisesta peruutuksesta osoitteeseen events@libera.fi. 

[iphorm id=”2″ name=”Yrittajyys”]

Toimimme puhtaasti lahjoitusvaroin.

Tue Liberaa