VIIKON VIERAS

Roope Luhtala

Roope Luhtala

Roope Luhtala on Edistyspuolueen puheenjohtaja, joukkueurheilua ja lautapelejä harrastava nörtti, jonka hiusten harveneminen on kiihtynyt puoluetoimintaan osallistumisen myötä.

Mikä on Suomen suurin haaste?

– Voimakkaat eturyhmittymät. Suomessa on lukuisia eturyhmien edunvalvojia, jotka yrittävät sääntelyn ja tukien avulla saada lisää etuja jäsenilleen tavallisen kansan kustannuksella, kuten mm.  MTK, ammattiyhdistysliike ja tekijänoikeusjärjestöt. Ryhmittymien erityisasemaa on vaikea lähteä purkamaan, sillä niillä on hyvät suhteet poliitikoihin, eivätkä kaikki kansalaiset edes ymmärrä että ryhmittymiä tuetaan heidän rahoillaan.

Mikä on Suomen suurin mahdollisuus?

– Internet ja sosiaalinen media. Internetissä kaikkien on mahdollista osallistua poliittiseen keskusteluun, ja keskustelun seurauksena yhä suuremmalle osalle kansalaisista selviää mitkä asiat Suomessa ovat pielessä, ja miten ne tulisi korjata.

Minkä asian muuttaisit heti?

– Ensin muuttaisin että yhden asian sijasta saisin muuttaa useamman asian, ja tämän jälkeen lakkauttaisin yritystuet, kilpailunrajoitukset ja asevelvollisuuden, laskisin työn verotusta ja nostaisin maanomistusveroa, sitoisin ministerien palkat yritysjohtajien palkkaindeksiin, lisäisin perustuslakiin valtion velkaantumiskiellon, yksityistäisin valtionyhtiöt, sekä muuttaisin sosiaaliturvan lainamuotoiseksi ja täysi-ikäisten opiskelun maksulliseksi.

VIIKON VIERAS

Viikoittain vaihtuva vieras kertoo näkemyksensä Suomen tilasta ja tulevaisuudesta.

Kommentoi

single.php