Mikä Libera?

Libera on puoluepoliittisesti sitoutumaton ja itsenäinen ajatuspaja, joka tukee ja edistää yksilönvapautta, vapaata yrittäjyyttä, vapaita markkinoita ja vapaata yhteiskuntaa.

Liberan säännöt

Liberan säädekirja

Toimintamme koostuu julkaisu- ja tiedotustoiminnasta, tutkimuksesta ja tapahtumien järjestämisestä. Ennen kaikkea haluamme toimia keskustelunavaajana vapauteen liittyvissä asioissa ja areenana kaikille suomalaisille, jotka ovat kiinnostuneita yhteiskunnasta, jossa vapaus ja vastuu kohtaavat.

Libera on yleishyödyllinen ja toiminnallinen säätiö. Rahoituksemme on täysin yksityistä. Lahjoittajamme ovat yksityishenkilöitä, yksityisiä säätiöitä ja yrityksiä. Libera ei vastaanota julkista rahoitusta eikä tee konsulttitoimeksiantoja. Merkittävä osa Liberan työstä tapahtuu vapaaehtoispohjalta. Liberan perustivat vuonna 2011 Gustav von Hertzen ja Petri Kajander.

Liberan hallitus

Kovanen Eeva

Eeva Kovanen

Hallituksen puheenjohtaja

Eeva Kovanen on perheyrittäjä ja family office -yhtiö Kovanen Capital Oy:n toimitusjohtaja. Aikaisemmin hän toimi pitkään kuljetusalalla, jossa hän yhdessä perheensä kanssa rakensi Suomen suurimman täyden palvelun kuljetusyhtiön Kovasen. Hallitustöiden lisäksi Eeva on koulutukseltaan kauppatieteiden maisteri Turun kauppakorkeakoulusta sekä HHJ.

Derome Niko

Niko Derome

Hallituksen varapuheenjohtaja

Niko Derome on yksi Supercellin perustajista. Hän on työskennellyt pelialalla 20 vuotta ja hän osaa nähdä isot kokonaisuudet järjestelminä, joita voi muokata innovatiivisin tavoin jo ennen niiden toteuttamista käytännössä. Hän on ollut olennainen osa hittipelien Clash of Clans ja Clash Royale suunnittelua ja luonut serveriarkkitehtuurin, jolla Supercellin pelit pyörivät sadoille miljoonille käyttäjille.

Kurronen Sanna

Sanna Kurronen

Hallituksen jäsen

Valtiotieteiden tohtori Sanna Kurronen on työskennellyt yli kymmenen vuotta pankkiekonomistina eri liikepankeissa. Kurronen on erikoistunut Suomen talouspolitiikkaan ja hänen väitöskirjansa käsitteli rahoitussektorin vaikutusta raaka-ainekiroukseen.

Pursiainen Heikki

Heikki Pursiainen

Hallituksen jäsen

Heikki Pursiainen on ekonomisti, valtiotieteiden tohtori ja palkittu kirjailija. Hän on tehnyt merkittävän uran tutkijana, ajatuspajahenkilönä, mediayrittäjä- journalistina, ja toimii nyt Helsingin kaupungin kaupunkitietopalveluiden päällikkönä. Pursiaisen väitöskirja käsitteli taloustieteen matemaattisia menetelmiä virallisten tilastojen laadinnassa.

Ahdekivi Eeva

Eeva Ahdekivi

Hallituksen jäsen

Eeva Ahdekivi on aiemmin toiminut toimitusjohtajana Oy Hartwall Capital Ab:ssa, sijoitusjohtajana Solidium Oy:ssä sekä investointipankkiirina. Hän on sijoitusammattilainen ja usean säätiön ja yhtiön hallituksen jäsen. Ahdekivi on väitellyt Aalto-yliopistossa säätiöiden hallinnosta, rahoituksesta ja sijoitustoiminnasta.

Pentti-von Walzel Kristina

Kristina Pentti-von Walzel

Hallituksen jäsen

Yrittäjä Kristina Pentti on toiminut Libera-säätiön toiminnanjohtajana vuosina 2013-2015. Ennen tätä hän on työskennellyt laajasti varainhankinnan parissa eri yleishyödyllisissä järjestöissä. Pentti istuu YIT Oyj:n sekä eri säätiöiden hallituksissa. Hän on koulutukseltaan KTM Hankenilta sekä VTM Helsingin yliopistosta.

Liberan verkosto

Berglund Tom

Tom Berglund

Tom Berglund on Hanken Svenska handelshögskolanin sovelletun mikrotaloustieteen ja yritysteorian professori. Berglund on Hankenin Corporate Governance –keskuksen johtaja.

Berner Anne

Anne Berner

Anne Berner on Vallila Interior Oy:n ja SEB:n hallituksen jäsen. Berner on Uusi Lastensairaala Tukiyhdistys 2017 ry:n hallituksen puheenjohtaja. Hän toimi liikenne- ja viestintäministerinä vuosina 2015-2019. Bernerillä on kauppatieteiden maisterin tutkinto Hankenista. Berner istui Liberan hallituksessa vuodesta 2012 vuoteen 2015, ja toimi säätiön puheenjohtajana vuosina 2013-2015.

Brunila Anne

Anne Brunila

Anne Brunila on on Sampo-konsernin, Koneen, Sanoman ja Stora Enson hallitusten jäsen. Hän työskenteli työelämäprofessorina
Hanken Svenska handelshögskolanissa vuosina 2014-2016. Brunila istui Liberan hallituksessa 2013-2014.

Evans Tim

Tim Evans

Tohtori Tim Evans on isobritannialaisen Cobden Centren toiminnanjohtaja. Hän on myös Economic Policy Centren (UK) ja Global Health Futures Ltd:n puheenjohtaja. Evans on Senior Fellow Lontoon Adam Smith Institutessa.

Harisalo Risto

Risto Harisalo

Risto Harisalo on Tampereen yliopiston hallintotieteen emeritusprofessori. Harisalo on johtava klassisen liberalismin asiantuntija Suomessa. Hän on kirjoittanut aiheesta useita teoksia, myös yhdessä Ensio Miettisen kanssa.

Ilves Toomas

Toomas Ilves

Toomas Hendrik Ilves työskentelee tällä hetkellä Stanfordin yliopiston vierailevana tutkijana. Hän oli Viron presidentti vuosina 2006-2016. Ilves on tunnettu digitalisaation edistäjä ja kansainvälisten turvallisuuskysymysten asiantuntija. Toomas Ilves on istunut Liberan hallituksessa 2017-2021

Valtonen Elina

Elina Valtonen

Kansanedustaja Valtonen on työskennellyt aikaisemmin 11 vuotta rahoitusalalla eri Pohjoismaissa ja Lontoossa. Hän on tietotekniikan diplomi-insinööri ja kauppatieteiden maisteri kansantaloustieteestä. Valtonen on ollut Liberan hallituksen puheenjohtaja 2015-2021

Lillrank Paul

Paul Lillrank

Paul Lillrank on toiminut Teollisuustalouden, erityisesti laadunohjauksen ja palvelutuotannon professorina Teknillisessä korkeakoulussa (nyk. Aalto yliopisto) vuodesta 1994 alkaen. Lillrank on myös Liberan Perustili-raportin yksi kirjoittajista. Hän on vaikuttanut Liberan hallituksessa vuoteen 2021 saakka.

Mantere Saku

Saku Mantere

Saku Mantere on kanadalaisen McGill-yliopiston professori, ja on aikaisemmin toiminut Hanken Svenska handelshögskolanin johtamisen professorina ja johtamisen laitoksen esimiehenä. Mantere istui Liberan hallituksessa vuosina 2013-2014.

Paananen Jalo

Jalo Paananen

Jalo Paananen on toiminut yrittäjänä yli 45 vuoden ajan. Hänen tunnetuimpia yrityksiään ovat mm. Peikko Group Oy ja Eimo Oyj.  Paananen kirjoitti Gustav von Hertzenin ja Seppo Riskin kanssa Liberalle 2013 ilmestyneen Umpikujassa? – Aika on ajamassa ammattiyhdistysliikkeen ohitse -raportin.

Palmer Tom

Tom G. Palmer

Tohtori Tom Palmer on Atlas Economics Research Foundationin kansainvälisten ohjelmien johtaja. Hän on myös Senior Fellow ja hallituksen jäsen Cato Universityssä. Vuonna 2012 Libera julkaisi suomennoksen Palmerin toimittamasta The Morality of Capitalism -kirjasta nimikkeellä Kapitalismin moraali.

Pohjola Markku

Markku Pohjola

Markku Pohjola on hallitusammattilainen, joka on toiminut useissa rooleissa sekä yrityksissä, yhdistyksissä, hyväntekeväisyysjärjestöissä että kolmannen sektorin hallituksissa. Tällä hetkellä hän on mm. hallituksen puheenjohtaja Tieto Oyj:ssä. Aikaisemmin Pohjola on tehnyt pitkä uran liikepankkipuolella Nordeassa ja sen edeltäjissä 1970-luvun alusta lähtien.

Reed Lawrence

Lawrence W. Reed

Lawrence W. Reed on yhdysvaltalaisen Foundation for Economic Educationin toiminnnanjohtaja ja yhdysvaltalaisen Mackinac Center for Public Policyn entinen toiminnanjohtaja.

Riikkala Olli

Olli Riikkala

Olli Riikkala on hallituksen puheenjohtaja Helvar Merca Oy:ssä, Comptel Oyj:ssä ja Oriola-KD Oyj:ssä ja hallituksen varapuheenjohtaja Tieto Oyj:ssä. Hän on myös hallituksen jäsen Instrumentariumin tiedesäätiössä. Riikkala on toiminut Senior Advisor -roolissa GE Healthcare Information Technologies yrityksessä vuosina 2004-2006 ja EMEA-alueen toimitusjohtajana vuosina 2002-2004.

Tikkanen Henrikki

Henrikki Tikkanen

KTT Henrikki Tikkanen on liiketaloustieteen professori Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa (Helsingin kauppakorkeakoulussa professorina vuodesta 2004) ja Tukholman yliopiston kauppakorkeakoulussa vuodesta 2013. Aiemmin hän toimi professorina Teknillisen korkeakoulun tuotantotalouden osastolla (2001-2004) ja Oulun yliopistossa (1997-2001). Vierailevana professorina Tikkanen on toiminut Asian Institute of Technologyssä Bangkokissa 2013-2014 ja ESCP Europessa Pariisissa 2007-2008. Hänen asiantuntemuksen alueitaan ovat erityisesti strateginen johtaminen ja markkinointi sekä liiketoimintamallit ja toimialaevoluutio. Hän on toiminut jäsenenä lukuisten yritysten ja muiden organisaatioiden hallituksissa, neuvottelukunnissa ja muissa asiantuntijaelimissä 90-luvun puolestavälistä saakka. Tikkanen on vaikuttanut Liberan hallituksessa vuosina 2015-2021.

Sanandaji Nima

Nima Sanandaji

Nima Sanandaji on kurditaustainen ruotsalaistutkija, joka on julkaissut lukuisia kirjoja eri yhteiskunnallisista aiheista. Sanandaji on tunnettu kirjailija ja ja väittelijä niin kotimaassaan kuin kansainvälisesti. Sanandaji on polymeeritekniikan tohtori Tukholman Kungliga Tekniska högskolanista.

Tohtori Nima Sanandaji toimii European Centre for Entrepreneurship and Policy Reformin (ECEPR) johtajana ja on kirjoittanut yhteensä 30 kirjaa yrittäjyydestä, teknologiasta ja yhteiskunnasta.

Virén Matti

Matti Virén

Matti Viren on taloustieteen professori Turun yliopistossa. Aiemmin hän toiminut tutkimusjohtajana Suomen Pankissa, tutkimusjohtajana VATT:ssa ja tutkijana Etlassa. Vuosina 2001-2003 hän toimi neuvonantajana (pre-accession advisor) Puolan valtionvarainministeriössä. Opintonsa hän suorittanut Helsingin ja Chicagon yliopistoissa. Hän on Suomalaisen tiedeakatamian jäsen.

Vuoria Matti

Matti Vuoria

Varatuomari Matti Vuoria on Wihuri Oy:n hallituksen varapuheenjohtaja, Loudspring Oyj:n hallituksen puheenjohtaja ja yrittäjä. Hän on toiminut virkamiehenä, yritysjohtajana ja lukuisten pörssiyhtiöiden hallituksissa. Vuoria on vaikuttanut Liberan hallituksessa vuosina 2014-2021.

Wahlroos Björn

Björn Wahlroos

KTT Björn on Sampo Oyj:n ja UPM-Kymmene Oyj:n hallitusten puheenjohtaja, sekä Elinkeinoelämän valtuuskunta EVA:n, Elinkeinoelämän Tutkimuslaitos ETLA:n ja Mannerheim-Säätiön hallitusten jäsen. Wahlroos on toiminut Liberan hallituksen varapuheenjohtajana 2015-2021.

Kansainväliset yhteistyökumppanit

page-modules.php