VIIKON VIERAS

Viikon vieras: Hanne Aho

Viikon vieras: Hanne Aho

Liberan viikon vieras Hanne Aho on Suomen Journalistiliiton puheenjohtaja ja nelivuotiaan Halla-kissan omistaja. Hannen järjestöura alkoi, kun hänet valittiin Yhtyneiden Kuvalehtien pääluottamusmieheksi reilut kymmenen vuotta takaperin. Yhteiskunnalliseksi vaikuttajaksi hän ryhtyi jo 1993 aloittaessaan ensimmäisen kautensa Sipoon kunnanvaltuustossa, demareiden listoilla. Hän oli tuolloin 19-vuotias. Hanne valmistui graafiseksi suunnittelijaksi Pekka Halosen akatemiasta 31.5.2001 ja meni seuraavana päivänä töihin Suomen Kuvalehteen. 13-vuotisen graafikon uran jälkeen Hanne siirtyi Journalistiiliiton johtoon. Vapaa-aikanaan Hanne harrastaa ratsastamista ja puutarhanhoitoa. Hän on hypännyt benji-hypyn ja pitää siivouksesta.

Mikä on Suomen suurin haaste?

Se, että kukaan ei halua vapaaehtoisesti luopua saavutetuista eduistaan. Tulevaisuus on niin epävarma, että siitä mitä on, on pidettävä kiinni.

Mikä on Suomen suurin mahdollisuus?

Se, että saisimme luotua yhteishengen Suomen pelastamiseksi. Yhteishengen luominen vaatisi, että ne joilla on, luopuisivat ensimmäisenä ja osoittaisivat että heillä on aito halu olla mukana. Nyt talkoisiin ovat osallistuneet kipeimmin – ja lähes ainoastaan – ne, joilla ei ole alun alkaenkaan ollut kovin paljon.

Minkä yksittäisen asian muuttaisit heti?

Ylettömän ahneuden. Muuttaisin sen ymmärrykseksi siitä, että ilman tätä yhdessä rakennettua yhteiskuntaa meistä kukaan ei olisi siinä missä on.

VIIKON VIERAS

Viikoittain vaihtuva vieras kertoo näkemyksensä Suomen tilasta ja tulevaisuudesta.

Kommentoi

single.php