Blogit

Blogi- ja kommenttiohje Liberan kirjoittajille

Tervetuloa kirjoittajaksi Liberan sivuille.

Julkaisemme sivulla tällä hetkellä kahdenlaisia kirjoituksia – blogeja ja kommentteja. Lähtökohtana pidämme sitä, että blogikirjoitus on kahdesta pidempi ja mahdollisesti ajattomampi pohdinta. Kommentin tarkoitus on taas olla nimensä mukaisesti lyhyehkö kannanotto johonkin ajankohtaiseen uutiseen tai ilmiöön.

Toivomme julkaistavien blogien olevan pääsääntöisesti huolella tuotettuja, yli 5000-merkkisiä ja hyvän tavan mukaisesti lähdeviitoitettuja. Liberan blogin tulisi antaa lukijalleen uutta tietoa tai tuoreita näkökulmia asioihin olematta kuitenkaan liian puiseva. Haluamme profiloitua laadukkaalla ja sivistävällä sisällöllä, minkä vuoksi olemme pyytäneet kirjoittajiksi alansa parhaita asiantuntijoita tai muuten erityisen kyvykkäitä ihmisiä.

Kommentti poikkeaa blogista sisältönsä ja pituutensa puolesta. Se saa olla lyhytkin, eikä sen itse asiassa pisimmilläkään kannattaisi ylittää normaalin mielipidekirjoituksen rajaa. Kommentin tarkoituksena on ottaa lyhyesti ja nopeasti kantaa johonkin uutiseen tai julkisuudessa vellovaan keskusteluun. Vähän kuin kirjoittaisit mielipidekirjoitusta lehteen. Kommentti voi olla tyylillisesti vaikka huumoripitoinen pakina, kunhan sisältö on täyttä rautaa.

Lyhyesti: Blogi on kuin artikkeli, kommentti on kuin kolumni.

Sana on lähtökohtaisesti vapaa, kunhan se on jossain linjassa toimintamme kanssa. Kirjoituksissasi voit käsitellä hyvin vapaasti mitä tahansa edes etäisesti liberalismiin liittyvää aihetta, kuten markkinataloutta, yksilönvapautta tai vapauteen liittyvää vastuuta. Emme kuitenkaan lähde julkaisemaan kenenkään mustamaalausta, puoluepoliittisia kannanottoja, salaliittoteorioita tai rasistista sisältöä.

Hyväksytä kirjoituksesi Liberan toimistolla ennen julkaisua. Vaikka kirjoitusten tavoitteena on tuoda esiin nimenomaisesti kirjoittajan ajatuksia ja herättää keskustelua, on kaikki mitä julkaisemme myös osa meidän julkaisukokonaisuuttamme ja me kannamme niistä vastuun.

Kiittäen ja yhteistyöterveisin,

Liberan toimisto

Henri Heikkinen, viestintä +358400553609

Heikki Pursiainen, tutkimus +358 40 706 8267

Kristina Pentti, toiminnanjohtaja +358451085801

Blogit

Liberan blogiin kirjoittavat eri alojen asiantuntijat tai muuten vain mielenkiintoiset henkilöt. Blogit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä, eivätkä välttämättä edusta Liberan virallista kantaa.

Kommentoi

single.php