Podcast

Yleinen tasapaino – lukukausimaksut

Yleinen tasapaino – lukukausimaksut

Lukukausimaksut yliopistoon!

Tätä mieltä ovat ETLAn tutkimusjohtaja Niku Määttänen sekä Helsingin yliopiston entinen kansleri Kari Raivio.

Miksi maksuton yliopisto on huono juttu? Kuinka suuret maksujen pitäisi olla? Pitäisikö Suomessa olla yliopistomarkkinat? Mitä tutkimustieto sanoo? Näitä kysymyksiä vieraiden kanssa pohtimassa on Liberan Heikki Pursiainen.

Podcast

Äänimedian paluu! Podcasteissa puhutaan pitkän kaavan mukaan taloudesta, yrittäjyydestä, yhteiskunnasta ja muista liberaaleja ihmisiä kiinnostavista aiheista.

Kommentoi

Yksi kommentti artikkeliin Yleinen tasapaino – lukukausimaksut

  1. Carolus Linden sanoo:

    Johan nyt on markkinat. Yliopistomarkkinat voisi olla ajateltavissa siten, että tehdään selkeä erottelu tutkimuksen ja opintojen rahoituksen välille. Jos korkeakouluopintojen tarjonta rahoitetaan kokonaan lukukausimaksuilla ja opinnot tehdään mahdolliseksi opiskelijoille kohteutetulla, riittävällä ja oikein muodostetulla tuella, saadaan aikaan jonkinlaiset yliopistomarkkinat. Näin saataisiin myös opintojen kustannukset selkeästi näkyviksi. Ongelmallisimmaksi tulisi luultavasti opintojen tukemisen muodostaminen eri suuruisten lukukausimaksujen ja muiden erisuurien opiskelukustannusten yhteydessä.

single.php