Blogit

Yksilönvapaus, yksityisyys ja turvallisuus – ovatko ne ristiriidassa?

Yksilönvapaus, yksityisyys ja turvallisuus – ovatko ne ristiriidassa?

Ajatuspaja Liberan SuomiAreena-keskustelussa pohditaan, ovatko vapaus ja turvallisuus ristiriidassa. Aihetta käsitellään sekä periaatteen että Suomen käytännön ratkaisujen tasolla monesta eri näkökulmasta.

Turvallisin mielin keskustelussa ovat mukana:
Martti J. Kari, väitöskirjatutkija, Jyväskylän yliopisto
Mikko Kiesiläinen, toiminnanjohtaja, Ajatuspaja Libera
Petri Knape, poliisijohtaja, sisäministeriö
Jarno Limnéll, kyberturvallisuuden professori, Aalto-yliopisto
Teemu Tammikko, vanhempi tutkija, Ulkopoliittinen instituutti
Tytti Tuppurainen, kansanedustaja, SDP

Vastauksiin ja ajatuksiin johdattaa toimittaja Eeva Lehtimäki.

Blogit

Liberan blogiin kirjoittavat eri alojen asiantuntijat tai muuten vain mielenkiintoiset henkilöt. Blogit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä, eivätkä välttämättä edusta Liberan virallista kantaa.

Kommentoi

4 kommenttia artikkeliin Yksilönvapaus, yksityisyys ja turvallisuus – ovatko ne ristiriidassa?

 1. ksee sanoo:

  “Experience should teach us to be most on our guard to protect liberty when the Government’s purposes are beneficent. Men born to freedom are naturally alert to repel invasion of their liberty by evil-minded rulers. The greatest dangers to liberty lurk in the insidious encroachment by men of zeal, well meaning but without understanding.” Justice Louis Brandeis.

 2. Nippe sanoo:

  Ei jumankekka mitä höpötystä. Hyvin on asiat kun moiset tyhjäntoimittajat puuhastelevat tuollaisia asioita. Miten näin jonninjoutavia asioita veivaavat tuollaiset, aikuiset ihmiset?
  Toisaalta tämä on merkki ylenpalttisesta hyvinvoinnista, tämä on hyvä asia.

 3. Ulf Fallenius sanoo:

  Suomessa ei ole yksilönvapautta vaan kaikkia seurataan jollain tasolla.Sitäpaitsi kaikki on kiellettyä.

  1. Nippe sanoo:

   Ulf Fallenius, olet niin oikeassa.

   Ilmeisesti ihmisen (ainakin suomalaisen päättäjän tai virkamiehen) perusgeeneissä on säädellä, rajoittaa, valvoa ja kertoa muille mitä saa tehdä. Jopa etukäteen hehkutettu »normipurkutalkoo» muuttui aivan päinvastaiseksi.
   On kivaa ja jänskää valvoa ja rajoittaa muiden tekemistä, muiden resursseilla.

   Toinen juttu, kieltoja ja urkintaa ajavat eivät tunnu oikein tajuavan sitä, että jo nyt yksilönvapaus Suomessa on heikko. Pidetään paljon porua jonkin kiinalaisen ihmisoikeusaktivistin tai jopa suomalaisen, todellisuudesta irtaantuneen toimittajan oikeuksista.
   TÄYSIN eri tasolla on suomalainen rivikansalainen, jonka kotiin voi ja saa tehdä kotietsinnän jos virkamies itse on sitä mieltä, että kotietsintä on tarpeellinen. Missään muussa normimaassa ei ole tällaista käytäntöä vaan vaaditaan vaikkapa tuomarin tms. päätös.
   Sama koskee telekuuntelua, spostiurkintaa yms (käytännössä). Riittää virkamiehen EPÄILY rikoksesta (esmes. ampuma-ase-, eläinsuojelu-, lastensuojelu- tms).

   Ja muuta vastaavaa. On vaan vähän puistattavaa kun keskustelua käyvät täysin omassa kuplassa pohdiskelevat, degeneroituneet ja aneemiset nahjukkeet.

   Mutta ei voi valittaa 🙂

Tietoa kirjoittajasta

Jerdi Skottman

Jerdi Skottmanin on Liberan ex-tutkimusavustaja.

single.php