Podcast

Yleinen tasapaino – Politiikan polttava tuolileikki

Yleinen tasapaino – Politiikan polttava tuolileikki

Politiikan polttava tuolileikki -raportissa tarkastellaan suomalaista vaalijärjestelmää ja demokratiaan osallistumista.

Aluevaalien jälkeen tuolileikin ongelma, eli poliitikon usealla tuolilla istuminen, on entistä akuutimpi kysymys. Suomessa monimandaatit on kaiken kaikkiaan järjestetty kansainvälisesti vertaillen erikoisesti, niin vallan keskittymisen kuin jääviyskysymystenkin kannalta. Kun muissa maissa suunta on kohti mandaattien rajoituksia, Suomessa asiasta ei juuri puhuta.

Nyt ylivoimaisella enemmistöllä poliitikoistamme on moninkertainen mandaatti, mikä tutkitusti huolettaa kansan enemmistöä. Raportissa tarkastelemme, kuinka perusteltuja nämä huolet ovat.

Joksossa on vieraana raportin kirjoittajat Liberan sisältöjohtaja ja oikeustieteen tohtori Tero Lundstedt, sekä Saanareetta Virikko hallintotieteiden maisteri, yliopisto-opettaja, Itä-Suomen yliopisto. Juontajana toimii Liberan toiminnanjohtaja Lasse Pipinen. Jakson tuottaa Liberan projektipäällikkö Denis Shemyakin.

Podcast

Äänimedian paluu! Podcasteissa puhutaan pitkän kaavan mukaan taloudesta, yrittäjyydestä, yhteiskunnasta ja muista liberaaleja ihmisiä kiinnostavista aiheista.

Kommentoi

Tietoa kirjoittajista

Lundstedt Tero

Tero Lundstedt

Sisältöjohtaja

+358 44 304 4350

Tero Lundstedt johtaa Liberan kaikkea sisällöntuotantoa. Oikeustieteen tohtorina Tero on tehnyt monipuolisesti tutkimusta oikeustieteen ja politiikan aloilta. Hän toimii myös Finnish Yearbook of International Law-julkaisusarjan toimittajana ja on Helsinki Law Academyn perustajajäsen ja lakiasiainpäällikkö.

Saanareetta Virikko

Saanareetta Virikko

Väitöskirjatutkija Julkisen hallinnon oikeuden tutkimusryhmässä ja hallinto-oikeuden yliopisto-opettajana Itä-Suomen yliopiston oikeustieteiden laitoksella. Hänen tutkimusintressinsä kiinnittyvät kuntaoikeuden alaan. Väitöskirjassaan hän tarkastelee luottamuspulaa kunnanjohtajan irtisanomisperusteena.

Pipinen Lasse

Lasse Pipinen

Toiminnanjohtaja

+358 50 341 1611

Lasse Pipinen johtaa Libera-säätiötä ja sen ajatuspajatoimintaa. Kansainvälisen yhteisöviestinnän ja suomalaisen politiikan kentän tuntemuksen lisäksi Lasse on konsultoinut liiketoiminnan ja säätiöiden kehitysprojekteja.

Denis Shemyakin

Denis Shemyakin

Projektipäälikkö

+358 41 505 6185

Denis Shemyakin vastaa Liberan tapahtumatuotannoista, viestinnän kehittämisestä, sekä avustaa tutkimus- ja julkaisutyössä. Deniksellä on kokemusta kansainvälisestä projektityöskentelystä mm. TEDx – tapahtuman pääjärjestäjänä ja lisenssinhaltijana, sekä IT- ja järjestösektorilla esimerkiksi Eurooppanuorten liittohallituksessa.

single.php