Blogit

Kanditutkielma: Uusi siviilipalveluslaki ja libertarismi

Sebastian Koskisen tuore kandityö Turun yliopiston valtio-opin laitokselta käsittelee uutta siviilipalveluslakia ja libertarismia:

Työni asettuu libertarismin teoreetikoiden, kuten Ayn Randin ja Murray Rothbardin, viitekehykseen. Libertarismia voidaan pitää klassisen liberalismin perillisenä, ja sen keskeisimpänä aksioomana ei‐aggressio‐periaatetta, jonka mukaan väkivaltaan tai pakkoon perustuvia sopimuksia ei tule tehdä ihmisten tai ihmisten ja valtion välillä.

Käyn työssäni läpi uutta suomalaista perusoikeusajattelua, joka edustaa enemmän vapaus‐ kuin alamaisideologiaa. Tarkoitukseni on tällä osoittaa, että libertarismin aineellinen sisältö on saanut jalansijaa myös suomalaisessa perusoikeusajattelussa. Uutta siviilipalveluslakia voidaan pitää jonkinlaisena osoituksena tällaisen uuden ajattelun rantautumisesta Suomeen.

Tutkielma on ladattavissa täältä.

 

 

 

 

Blogit

Liberan blogiin kirjoittavat eri alojen asiantuntijat tai muuten vain mielenkiintoiset henkilöt. Blogit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä, eivätkä välttämättä edusta Liberan virallista kantaa.

Tietoa kirjoittajasta

Petri Kajander

Petri Kajander on Liberan perustaja ja Mont Pelerin Societyn jäsen. Kajander on toiminut yrittäjänä ja liike-elämän palveluksessa yli 15 vuotta kotimaassa ja ulkomailla. Hän toimii vuokrajohtajana Credentum Oy:ssä.

single.php