Ajankohtaista

Kapitalismin moraali -kirjan toimittanut Tom Palmer Helsingissä ensi viikolla

Kapitalismin moraali -kirjan toimittanut tohtori Tom Palmer tulee Libera säätiön vieraaksi Helsinkiin keskiviikosta perjantaihin 9.–11.5., jolloin medialla on mahdollisuus haastatella häntä. Media on myös tervetullut kuulemaan Palmerin alustusta paneelikeskusteluun, jonka aiheena on kapitalismin moraali. Paneelikeskustelu pidetään Aalto yliopistolla torstaina10.5. klo 17–19. Paneelikeskustelussa ovat Palmerin lisäksi mukana Elinkeinoelämän Tutkimuslaitoksen toimitusjohtaja Vesa Vihriälä ja filosofi Maija-Riitta Ollila. Paneelin moderoi Tieto Oyj:n hallituksen puheenjohtaja Markku Pohjola.

Lisätiedot: http://www.aaltoee.fi/fi/alumni

TOM PALMER

Tohtori Tom G. Palmer on Atlas Economics Research Foundationin kansainvälisten ohjelmien johtaja.  Atlas Economic Research Foundation on voittoa tavoittelematon maailmanlaajuinen järjestö, jonka tavoitteena on edistää vapaata yhteiskuntaa. Palmer on myös yksilön vapautta ja vapaata markkinataloutta edistävän yhteiskuntapoliittisen tutkimusjärjestö Cato Instituten vanhempi tutkija sekä sen yhteydessä toimivan Cato Universityn hallituksen jäsen.

Palmer on kirjoittanut teoksen Realizing Freedom: The Theory, History, and Practice of Liberty ja hänen artikkeleitaan on julkaistu akateemisissa julkaisuissa ja valtalehdissä kuten The New York Times ja Die Welt. Hän on neuvonantaja useissa kansainvälisissä organisaatioissa ja hän luennoi ympäri maailmaa sekä vierailee säännöllisesti kommentaattorina eri medioissa.

www.tomgpalmer.com

KAPITALISMIN MORAALI -kirja

Libera säätiön omistama Eetos kustannus julkaisi Tom Palmerin toimittaneen Kapitalismin moraali -kirjan suomennoksen helmikuussa. Kapitalismin moraali haastaa lukijan pohtimaan kapitalismin olemusta. Ajatuksia herättävät kirjoitukset tuulettavat ennakkoluuloja ja ohjaavat perimmäisten kysymysten äärelle. Kirja avaa uusia näkökulmia tasa-arvoon, globalisaatioon, talouteen ja yhteiskuntarauhaan. Teoksessa on yhteensä 13 kirjoitusta kansainvälisiltä vaikuttajilta eri kulttuureista. Mukana ovat muun muassa Nobel-palkitut Mario Vargas Llosa ja Vernon Smith, kiinalainen taloustieteilijä Mao Yushi, Whole Foods -luomuruokakauppaketjun yhdysvaltalainen perustaja John Mackey ja kenialainen elokuvatuottaja June Arunga. Kirjan arvostelukappaleita voi tilata: merja.kuosmanen@libera.fi / 045 850 0800.

LIBERA SÄÄTIÖ

Libera on itsenäinen, ei-poliittinen ja riippumattoman kotimainen ajatuspaja ja yhteiskunnallinen vaikuttaja. Libera tukee ja edistää yksilönvapautta, vapaita markkinoita, vapaata yrittäjyyttä ja vapaata yhteiskuntaa. Libera ei vastaanota julkista tukea tai rahoitusta. Libera on yleishyödyllinen toiminnallinen säätiö, joka on perustettu toukokuussa 2011. Libera harjoittaa myös kustannustoimintaa omistamansa Eetos kustannuksen kautta.

www.libera.fi
www.eetoskustannus.fi
http://www.facebook.com/liberasaatio
http://www.facebook.com/eetoskustannus

Palmerin haastattelupyynnöt ja lisätiedot:

Petri Kajander
toiminnanjohtaja, Libera säätiö
petri.kajander@libera.fi
040 503 1994

—————–

Merja Enroos
merja.enroos@gmail.com
0400 292 460

Ajankohtaista

single.php