VIIKON VIERAS

Anne Brunila

Anne Brunila

KTT Anne Brunila on toiminut Fortum Oyj:n yhteiskuntasuhteista, kestävästä kehityksestä ja strategiasta vastaavana johtajana sekä konsernin johtoryhmän jäsenenä marraskuuhun 2012 asti. Hän on aikaisemmin toiminut mm. Metsäteollisuuden toimitusjohtajana, valtiovarainministeriön ylijohtajana sekä asiantuntija- ja johtotehtävissä Euroopan komissiossa ja Suomen Pankissa.

Brunila on Sampo Oyj:n, Kone Oyj:n, Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksen ETLA:n ja Elinkeinoelämän valtuuskunnan EVA:n hallitusten jäsen, Aalto-korkeakoulusäätiön hallituksen varapuheenjohtaja sekä Kansainvälisen kauppakamarin Suomen osaston hallituksen puheenjohtaja. Brunila aloitti Liberan hallituksen jäsenenä vuoden 2013 alussa.

Mikä on Suomen suurin haaste?

– Saada aikaan uusia yrityksiä, tuotteita ja palveluja, jotka synnyttävät kasvua ja työpaikkoja perinteisten vientialojen supistuessa. Yleisen pessimismin muuttaminen tulevaisuudenuskoksi, innostukseksi ja rohkeudeksi yrittää perinteisten talouspolitiikkatoimien lisäksi.

Mikä on Suomen suurin mahdollisuus?

– Valtava hyödyntämätön potentiaali ihmisissä, yrityksissä ja markkinoilla.

Minkä yksittäisen asian muuttaisit heti?

– Poistaisin turhat raja-aidat yksityisen ja julkisen sektorin väliltä ja edistäisin uusia sektorirajat ylittäviä toimintamalleja.

VIIKON VIERAS

Viikoittain vaihtuva vieras kertoo näkemyksensä Suomen tilasta ja tulevaisuudesta.

Kommentoi

single.php