VIIKON VIERAS

Inka Mero

Inka Mero

Yrittäjä Inka Mero on siemenrahoitus- ja kiihdyttämöyhtiö KoppiCatch Oy:n perustajaosakas ja hallituksen puheenjohtaja. Nykyisin Inka on mukana yrityksensä kautta sijoittajana tai perustajana neljässätoista aikaisen vaiheen mobiili/internet -alan palvelu- tai teknologiayhtiössä. Lisäksi hän toimii mm. Suomen Teollisuussijoitus Oy:n hallituksessa ja StartupSaunan Head Coachina. Inka on aikaisemmin toiminut eri kasvuyhtiöissä (Aapeli, Digia, DesignStory) Suomessa, Israelissa ja USAssa mm. toimitusjohtajana/perustajana tai johtoryhmätehtävissä, sekä uuden liiketoiminnan kehitystehtävissä kansainvälisissä teknologia-alan yhtiöissä (Nokia, Sonera). 

Mikä on Suomen suurin haaste?

– Pitäisi löytyä uutta rohkeutta, asennetta ja ahkeruutta, jotta saadaan Oy Suomi Ab:n talous kuntoon. Tämä vaatii kaikilta jotain, ei vain yrittäjiltä: suurten ikäluokkien pitäisi luopua etuuksistaan, opiskelijoiden olla valmiita ottamaan lainaa, työntekijöiden olemaan pidempään työelämässä ja yksityisten sijoittajien ja eläkeyhtiöiden halukkaita rahoittamaan korkean riskin kasvuyrityksiä. Poliitikoilta ja kunnilta vaaditaan erityistä rohkeutta ja uskallusta puhaltaa yhteen hiileen ja samalla tehdä todella vaikeita päätöksiä kulujen leikkaamiseksi.

Mikä on Suomen suurin mahdollisuus?

– Kasvuyritykset ja suomalaiset itse. Meissä yhdistyy tiukan paikan tullen talvisotahenki, kovan tason osaaminen ja rehellisyys. Ripauksella myynti- ja markkinointihenkeä päästäisiin jo todella pitkälle.

Minkä yksittäisen asian muuttaisit heti?

– En tinkisi koulutusjärjestelmämme kehittämisestä yhtään, vaan panostaisin siihen lisää. Toisin koodaamisen ja teknologian soveltamisen jo ala-asteen opetusohjelmiin. Pienentäisin luokkakokoja. Palkkaisin maailman huippututkijaprofessoreita yliopistoihin. Parantaisin yliopistojemme tasoa.

VIIKON VIERAS

Viikoittain vaihtuva vieras kertoo näkemyksensä Suomen tilasta ja tulevaisuudesta.

Kommentoi

Yksi kommentti artikkeliin Inka Mero

 1. Jukka Kaitaranta sanoo:

  Enkelisijoittaja Inka Mero ihmettelee, että miksi naisia ei kiinnosta yrittäjäksi lähteminen.
  Mero kertoo näkevänsä satoja kasvuyrityksiä vuosittain.
  – Missä te olette te mimmit, jotka vedätte niitä firmoja?

  Hei
  Tässä sinulle yksi (ja lienet saanut jo kymmeniä tai satoja yhteydenottoja): http://www.fitdog.fi
  JKK

single.php