VIIKON VIERAS

Petri Kokko

Petri Kokko

KTM Petri Kokko on Saksan Googlen vähittäismyynnin johtaja. Tätä ennen Kokko toimi Googlen globaalina oppimis- ja kehitysjohtajana ja aikaisemmin Suomen Googlen ensimmäisenä maajohtajana sekä Ruotsin Googlen maajohtajana. Kokko on myös toiminut Suomen Niken toimitusjohtajana sekä mainostoimisto Omnicomin toimitusjohtajana. Kokko on tunnettu entinen taitoluistelija, ja on luisteluparinsa kanssa EM-tason kultamitalisti, MM-hopeamitalisti sekä kahden talviolympialaisen veteraani. 

Mikä on Suomen suurin haaste?

– En tiedä onko tämä Suomen suurin haaste, mutta haaste, jonka itse kohtaan enenevässä määrin on suomalaisten ja Suomen yritysten rajallinen ymmärrys netin ja teknologian mahdollisuuksista suomalaisen kansantalouden tukijana. Suomen hyvinvointi on luotu viennin varaan vuosisatoja ja teknologia, joka mahdollistaisi jokaisen suuren sekä pienen yrityksen kasvamisen globaalisti saman tien on edelleen liian tuntematon.

Mikä on Suomen suurin mahdollisuus?

– Suomen suurin mahdollisuus omasta näkökulmastani on teknologian mahdollistama skaalautuvuus, jolloin globaaliin menestymiseen ei enää tarvita 100.000 työntekijää, suuria pääomia tai valtavaa kotimarkkinaa. Ei ole mitään estettä sille, etteikö seuraava Google, Amazon tai Zalando voisi syntyä Suomesta, kunhan luomme osaamista ja mahdollisuuksia suomalaisille yrittäjille ja yrityksille. Peliteollisuus on jo osoittanut esimerkkiä.

Minkä yksittäisen asian muuttaisin heti?

– Suomessa on kauan uskoteltu, että ”aivovienti” ei ole ongelma, koska suomalaisille ei kuitenkaan ole kysyntää maailmalla. Tämä on muuttunut täysin viime vuosien aikana. Meidän pitää varmistaa, että olemme kansainvälisesti kilpailukykyisiä verotuksen, elintason ja  koulutuksen (varsinkin korkeakoulutuksen) osalta heti, muuten riskinä on, että vain keskinkertaiset työntekijät, tutkijat ja yrittäjät jäävät Suomeen, joka olisi Suomen kilpailukyvyn kannalta katastrofaalista.

VIIKON VIERAS

Viikoittain vaihtuva vieras kertoo näkemyksensä Suomen tilasta ja tulevaisuudesta.

Kommentoi

single.php