VIIKON VIERAS

Teemu Lehtinen

Teemu Lehtinen

Liberan tämän viikon vieras Teemu Lehtinen on edunvalvoja ja poliittisen viestinnän ammattilainen. Hän on lobannut niin teollisuuden kuin ympäristö- ja terveysalan järjestöjen puolesta Brysselissä ja muissa Euroopan pääkaupungeissa vuodesta 1996. Viimeiset seitsemän vuotta hän on asunut Ateenassa ja seurannut työnsä puolesta Euroopan kriisin vaikutusta politiikkaan sekä Etelä- että Pohjois-Euroopassa.

Mikä on Suomen suurin haaste?

– Mielestäni Suomen suurin haaste liittyy siihen, ettei yhteistä suurta haastetta tai unelmaa enää ole olemassa. Suomalaisen yhteiskunnan atomisoituminen, haasteiden ja unelmien muuttuminen yksilöidyiksi on yllättänyt poliitikot – mutta myös monet kansalaiset, jotka elävät edelleen yhden yhteisen hyvän ja oikean aikakautta.

Mikä on Suomen suurin mahdollisuus?

– Mahdollisuus elää erinomaisesti koulutetuissa nuorissa ja heidän osaamisessaan, kekseliäisyydessään ja innossaan. Perifeerinen maa, jolla ei ole huomattavia luonnonvaroja, joutuu rakentamaan kilpailuetunsa ihmisten varaan. Heistä on pidettävä huolta ja kannustettava tekemään parhaansa.

Minkä asian muuttaisit heti?

– Olen sangen kyllästynyt siihen, että läksytämme muille Euroopan maille, kuinka asiat avoimilla markkinoilla pitäisi tehdä, vaikka meillä itsellämme on lukematon määrä suljettuja markkinasektoreita. Tekisin mieluummin itse: purkaisin valtion monopolit ja avaisin markkinamme aidolle kilpaillulle vähentämällä ylenmääräistä säätelyä.

VIIKON VIERAS

Viikoittain vaihtuva vieras kertoo näkemyksensä Suomen tilasta ja tulevaisuudesta.

Kommentoi

single.php