VIIKON VIERAS

Merja Enroos

Merja Enroos

Merja Enroos on Frank Communications Oy:n omistaja ja toimitusjohtaja. Hän on työskennellyt vuosia viestintäkonsulttina.

Mikä on Suomen suurin haaste?

– Suomea pidetään innovatiivisena ja edistyksellisenä maana, mutta olemme monessa suhteessa lukkiutuneet vanhoihin ajatusmalleihimme emmekä ole niin uudistusmielisiä kuin luulemme olevamme. Esimerkiksi tasa-arvo ei ole todellista niin kauan kuin lapsesta aiheutuvat kulut kustantaa vain lapsen äidin työnantaja. Myös kirkon ja valtion välinen liitto sekä valtion monopolit, kuten Alko ja Veikkaus, ovat aikansa eläneitä järjestelmiä, jotka tulisi purkaa.

Mikä on Suomen suurin mahdollisuus?

– Suuri mahdollisuutemme on siinä, että alamme mahdollisimman pian purkaa edellä mainittuja vanhoja toimintapoja, mikä vapauttaisi yhteiskunnan resursseja ja tervehdyttäisi sen rakenteita sekä tukisi muun muassa yrittäjyyttä.

Minkä asian muuttaisit heti?

– Lainsäädäntöä tulisi muutta heti siten, että lapsen saamisesta aiheutuvat kulut jaetaan tasan molempien vanhempien kesken. Mielestäni on kummallista, että vielä tänäkään päivänä tämä patriarkaalinen yhteiskuntarakenne ei herätä tarpeeksi keskustelua.

VIIKON VIERAS

Viikoittain vaihtuva vieras kertoo näkemyksensä Suomen tilasta ja tulevaisuudesta.

Kommentoi

single.php