VIIKON VIERAS

Pasi Kuoppamäki

Pasi Kuoppamäki

Pasi Kuoppamäki16_2011

Liberan viikon vieras Pasi Kuoppamäki on pääekonomisti Suomen Danske Bankissa, missä hän on toiminut vuodesta 2000 sekä ekonomistina että sijoittajaviestintään ja riskienhallintaan liittyvissä tehtävissä. Koulutukseltaan hän on KTM Helsingin kauppakorkeakoulusta. Aikaisemmin urallaan Kuoppamäki on työskennellyt myös tutkijana Etlassa ja Suomen Pankissa. Vaikka Kuoppamäki ottaa taloustieteen valtavirran vakavasti, hän tuli 1990-luvulla kansainvälisesti tunnetuksi ekonomistivitsien kerääjänä.

 

Mikä on Suomen suurin haaste?

– Suurin haaste on suomalaisen yhteiskunnan pitäminen dynaamisena väestön ikääntyessä. Suomi täytyy pitää houkuttelevana kohteena investoinneille niin teknologiaan kuin palveluihin ja matkailualalta korkeaan osaamiseen. Työnteon ja yrittämisen täytyy kannattaa, jotta työllisyysaste nousee ja yhteiskunta pystyy pitämään kestävästi huolta hyvinvoinnin edellytyksistä.

Mikä on Suomen suurin mahdollisuus?

– Suomen suurin mahdollisuus on kansainvälisesti vertaillen tulevaisuuteen luottavaisesti katsova hyvin koulutettu väestö. Suomen tulevaisuus on korviemme välissä ja siinä, että emme tuhlaa resursseja keskinäiseen kyräilyyn jakamalla kakkua joka ei kasvakaan.

Minkä yksittäisen asian muuttaisit heti?

– Lisäisin julkisen ja yksityisen sektorin yhteistoimintaa tuomalla palvelusetelit merkittäväksi osaksi julkisten palveluiden tuotantoa. Pidemmällä aikavälillä kehittäisin oppisopimuskoulutusta ja elinikäisen oppimisen malleja, jotta työllisyysaste saadaan pidettyä kestävällä tasolla kaikissa ikäluokissa eikä syrjäytyminen muodostuisi ongelmaksi.

VIIKON VIERAS

Viikoittain vaihtuva vieras kertoo näkemyksensä Suomen tilasta ja tulevaisuudesta.

Kommentoi

single.php