Ajankohtaista / Blogit

Liberan hallitus 2015: Elina Lepomäki puheenjohtajaksi, Henrikki Tikkanen ja Tatu Ylönen uusiksi jäseniksi

Libera-säätiön vuosikokouksessa 8.4.2015 professori Henrikki Tikkanen ja tekniikan lisensiaatti Tatu Ylönen valittiin säätiön hallituksen uusiksi jäseniksi. Elina Lepomäki valittiin säätiön uudeksi hallituksen puheenjohtajaksi, Björn Wahlroos jatkaa varapuheenjohtajana. Myös professori Paul Lillrank ja varatuomari Matti Vuoria jatkavat hallituksen jäseninä.

Anne Berner, joka on istunut Liberan hallituksessa vuodesta 2012 lähtien ja toiminut säätiön puheenjohtajana vuodesta 2013, jatkaa yhteistyötään Liberan kanssa verkostomme jäsenenä. Saku Mantere, joka on vaikuttanut Liberan hallituksessa vuodesta 2013, toimii vuodenvaihteesta kanadalaisen McGill-yliopiston professorina eikä jatka säätiön hallituksessa, mutta jatkaa hänkin Liberan verkoston jäsenenä.

Lämmin kiitos Annelle ja Sakulle erinomaisesta yhteistyöstä ja tuesta, ja tervetuloa mukaan Henrikki ja Tatu!

KTT Henrikki Tikkanen on liiketaloustieteen professori Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa (Helsingin kauppakorkeakoulussa professorina vuodesta 2004) ja Tukholman yliopiston kauppakorkeakoulussa vuodesta 2013. Aiemmin hän toimi professorina Teknillisen korkeakoulun tuotantotalouden osastolla (2001-3004) ja Oulun yliopistossa (1997-2001). Vierailevana professorina Tikkanen on toiminut Asian Institute of Technologyssä Bangkokissa 2013-2014 ja ESCP Europessa Pariisissa 2007-2008. Hänen asiantuntemuksen alueitaan ovat erityisesti strateginen johtaminen ja markkinointi sekä liiketoimintamallit ja toimialaevoluutio. Hän on toiminut jäsenenä lukuisten yritysten ja muiden organisaatioiden hallituksissa, neuvottelukunnissa ja muissa asiantuntijaelimissä 90-luvun puolestavälistä saakka. 

Tekniikan lisensiaatti Tatu Ylönen on SSH Communications Security Oyj:n perustaja, yksi sen omistajista sekä yhtiön hallituksen puheenjohtaja ja kehitysjohtaja. Ylönen tunnetaan yleisessä käytössä olevan Secure Shell -salausprotokollan kehittäjänä. Ylönen sai Suomalainen insinöörityö –palkinnon vuonna 2000.

Ajankohtaista

Blogit

Liberan blogiin kirjoittavat eri alojen asiantuntijat tai muuten vain mielenkiintoiset henkilöt. Blogit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä, eivätkä välttämättä edusta Liberan virallista kantaa.

Kommentoi

single.php