Ajankohtaista

Tulossa: Miten Suomi voidaan pelastaa – Talouspoliittinen manifesti

Tulossa: Miten Suomi voidaan pelastaa – Talouspoliittinen manifesti

Suomen kansantalous on huonolla kehitysuralla. Elintasomme uhkaa alentua, ja hyvinvoinnin menetykset kumuloituvat vuosi vuodelta. Suomen talouden taivaalla ei ole näkyvissä sellaista valoa, joka nostaisi meidät suosta.

Libera julkaisee 24.4.2015 klo 09 kuuden suomalaisen huippuekonomistin professori Vesa Kanniaisen johdolla kirjoittaman raportin, joka haastaa suomalaiset ajattelemaan taloutensa kehittämistä uusista lähtökohdista kasvukykynsä menettäneen kansantalouden suuntaamiseksi dynaamiseksi markkinataloudeksi.

Julkinen sektori. Talouskasvu. Yrittäjyys. Työmarkkinat.  Pääoma- ja rahoitusmarkkinat. Verotus. Yritystuet. Työurien pituus. Hyvinvointinmalli.

Jotain tarttis tehdä. Terveisiä uudelle hallitukselle!

Ilmoittaudu tilaisuuteen tästä >>

Ajankohtaista

Kommentoi

4 kommenttia artikkeliin Tulossa: Miten Suomi voidaan pelastaa – Talouspoliittinen manifesti

 1. Jami sanoo:

  Raportin perusvireen voinee arvata jo etukäteen: http://oi60.tinypic.com/jqkzmc.jpg

   1. Jami sanoo:

    Tilastotieteen peruskurssin ensimmäisellä luennolla näytetään esimerkkejä siitä, miten suhdelukuja vertaamalla voidaan synnyttää korrelaatioita, joista tietämättömät vetävät täysin järjettömiä johtopäätöksiä. Tässä on malliesimerkki.

    ”..the author is using the wrong data to prove the point he’s trying to prove. Presenting any economic variable as a percentage of GDP for a year over year comparison is a two-bit magic act. If spending stays roughly the same, and GDP decreases, then spending as a percentage of GDP increases. That’s what you’re looking at in these graphs.

    If you go to his data source and find each country’s expenditures as a percentage of GDP, then multiply by GDP to get the raw number, you’ll see a very different plot..”

    Toivotaan, että Libera tukeutuu todellisuuteen eikä viimeaikaista talouskeskustelua hallinneeseen virheelliseen analyysiin (kuten tässä) tai ”hyvinvointivaltio on paisunut, joten leikkaukset pelastavat” -retoriikkaan.

 2. Juha sanoo:

  Miten Suomi voidaan pelastaa, manifesti lupailee kertoa. Mutta vastaako se vaalivoittaja Juha Sipilän kysymyksiin?

  1. Millä keinoilla saamme aikaan noin 5 %:n tuottavuushypyn suomalaisen työn, julkisen sektorin ja yritystoiminnan kilpailukyvyn parantamiseksi?
  2. Millä keinoilla voimme madaltaa työllistämisen kynnystä?
  3. Millä keinoilla saamme työttömyyden hoitamiseen käytettävät määrärahat aktivoivampaan käyttöön?

  Money-festi.

single.php