VIIKON VIERAS

Lasse Pipinen

Lasse Pipinen

Liberan viikon vieras on viestinnän pitkän linjan ammattilainen Lasse Pipinen, joka aloittaa Liberan operatiivisena johtajana 2.11.2015. Lasse on aikaisemmim työskennellyt viestinnän erilaisissa tehtävissä Suomessa ja Saksassa vastaten mm. Helsingin kaupungin viestinnästä saksankielisessä Euroopassa. Viestinnän konsulttina viestinnän strateginen ja liiketaloudellisen roolin korostaminen ovat olleet pääosassa. Organisaation tiedonsiirto, viestintä ja sillä ohjaaminen painottuivat työssä kokoomuksen viestintäpäällikkönä ja nyt, ennen Liberaa hasan & partnersilla karttuivat asiantuntemus integroidusta markkinointiviestinnästä ja muutoksenhallinnasta viestinnällä.

Mikä on Suomen suurin haaste?

Suomen suurin haaste on se, että meillä ei tälläkään hetkellä käydä avointa ja rakentavaa keskustelua kansakunnan tilasta ja mahdollisuuksista. Edelleen tuntuu siltä, että vuosikymmeniä harjoiteltu vaikeneminen ja sen kahleet painavat suomalaisen menestyksen mahdollisuuksia kohti pohjaa ja hukkumista. Siltä täällä tuntuu, hitaasti hukkuvalta.

Suomalainen keskustelukulttuuri vaatii kehittyäkseen vielä vuosia ja me kaipaamme kipeästi suuria ajatuksia ja pieniä keskusteluja ajatusten ympärille. Tietenkin tarvitsemme myös tekoja. Olemme olleet aina hyviä tekemään asiat toimiviksi  ja saattaneet asiat valmiiksi itseämme varten. Emme kuitenkaan ole enää taloudessa emmekä elossamme yksin, vaan meidän on opittava punnitsemaan asioita entistä enemmän isossa mittakaavassa. Mittakaava on maailmanlaajuinen ja silloin suomalainen oikeassa oleminen ei enää olekaan riittävän absoluuttista.

Mikä on Suomen suurin mahdollisuus?

Suurin mahdollisuutemme on se, että olemme edelleen tottuneet tekemään asiat hyvin. Voi jopa rohkeasti todeta, että Suomi on maailman toimivin maa. Siitä on hyvä pitää kiinni – me saamme asiat toimimaan.

Tulevaisuuden mahdollisuutemme on kyvyssä tehdä virheitä ja palkita onnistumisesta. Keskustelun ja vuorovaikutuksen avulla hienot yksilölliset ajatukset muuttuvat kollektiiviseksi viisaudeksi.

Minkä yksittäisen asian muuttaisin heti?

Jos voisin muuttaa jonkin asian heti, olisi se suomalainen medianlukutaito ja -halu. Lähdekriittisyys on muuttunut sokeudeksi ja tunne oikeaksi argumentiksi.

VIIKON VIERAS

Viikoittain vaihtuva vieras kertoo näkemyksensä Suomen tilasta ja tulevaisuudesta.

Kommentoi

Yksi kommentti artikkeliin Lasse Pipinen

single.php