Blogit

Lisää markkinoita asuntomarkkinoille

Lisää markkinoita asuntomarkkinoille

Ajatuspaja Libera julkaisee 18.2.2016 toiminnanjohtaja VTT Heikki Pursiaisen ja asuntomarkkinatutkija KTT Tuukka Saarimaan “Lisää markkinoita asuntomarkkinoille” analyysin.

Julkistuksen yhteydessä järjestämme avoimen tilaisuuden, jossa maankäytöstä, kaavoituksesta ja asuntomarkkinoista keskustelevat analyysin kirjoittajien lisäksi Helsingin kaupungin maankäytön suunnittelusta vastaava apulaiskaupunginjohtaja Anni Sinnemäki ja keskustan kansanedustaja Matti Vanhanen. Keskustelun vetää Helsingin sanomien toimittaja Juha-Pekka Raeste.

Tilaisuus on maksuton ja yleisölle avoin: ilmoittaudu täältä.

Esimakua saa tästä blogikirjoituksesta!

Blogit

Liberan blogiin kirjoittavat eri alojen asiantuntijat tai muuten vain mielenkiintoiset henkilöt. Blogit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä, eivätkä välttämättä edusta Liberan virallista kantaa.

Kommentoi

2 kommenttia artikkeliin Lisää markkinoita asuntomarkkinoille

  1. JoonasK sanoo:

    Helsingin kaupungin asuntopolitiikka on ollut aivan katastrofaalista. Ainoastaan liikennepolitiikka on ollut huonompaa, kun uusien asuinalueiden liikenneyhteyksistä ei ole huolehdittu kunnolla. Tämän seurauksena tiettyjen uusien alueiden (esim Jätkäsaari) liikenne on täysin toimimatonta, eikä parannusta ole tiedossa. Uudet metrolinjat, kalliista investoinneista huolimatta olisivat tulevan kasvun kannalta järkevin ratkaisu ja tekisivät hieman pidemmällä olevia alueita paljon houkuttelevammaksi. Siihen kun yhdistettäisiin järkevä kaavoitus linjojen varteen, voitaisiin lopettaa kantakaupungin liiallinen tiivistäminen.

    Tietysti on hyvä kyseenalaistaa mikä on tiettyjen alueiden arvo nykyisellä käytöllä vs rakennusmaana. Esimerkkinä nostaisin mieluummin tuon keskuspuiston, koska sen arvo kaupunkilaisilla nykyisenä ryteikkönä Hämeenlinnan väylän varressa vs. tonttimaana olisi mielenkiintoista tietää.

    Hitas- yms. järjestelmien haitat ja epäoikeudenmukaisuus ovat niin selviä, että on todella uskomatonta miten niitä vielä voidaan ylläpitää. Taloustieteilijöitä ei todellakaan ole kuunneltu tässä asiassa.

single.php