Blogit

Suomen 7 haastetta II: PK-yritysten vienti on surkeaa

Suomen 7 haastetta II: PK-yritysten vienti on surkeaa

Liberan Suomi jää jälkeen -raportin nettiversio julkaistiin osissa. Tämä on ”7 haastetta” osion toinen kirjoitus.

PK-yritysten vienti on surkeaa

Jos suomessa yhtä suuri osa pienistä ja keskisuurista yrityksistä tekisi vientikauppaa kuin Ruotsissa, se tarkoittaisi yli 15 000 uutta vientiyritystä, jotka takoisivat rahaa ja työpaikkoja Suomeen ulkomailta. Onnistumisia ja epäonnistumisia tulee olemaan aina, mutta kasvuhakuisten yritysten määrä ratkaisee pitkälti työpaikkojen määrän Suomessa. Turvallisuushakuista kulttuuriamme pitää sysätä riskiä rakastavampaan suuntaan esimerkiksi konkurssilainsäädännöllä.

Työnantajaksi lähtemisen kynnys pitää tasoittaa, ja vientiponnisteluissa meidän pitää tehdä kaikkemme näyttääksemme, että Suomesta se pienikin ponkaisee.

Blogit

Liberan blogiin kirjoittavat eri alojen asiantuntijat tai muuten vain mielenkiintoiset henkilöt. Blogit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä, eivätkä välttämättä edusta Liberan virallista kantaa.

Kommentoi

4 kommenttia artikkeliin Suomen 7 haastetta II: PK-yritysten vienti on surkeaa

 1. poliitikot tsemppaa sanoo:

  Mitä lahommat demarirakenteet, sitä kovempi ponnistus vaan.

 2. Ulf Fallenius sanoo:

  Kuin ei ole mitään vietäävä kiitos innovaatio puutteen.

 3. Eikö niin sanoo:

  Onko pakkoruotsilla vaikutusta tilanteeseen vai onko se tässä kohtaa neutraali koulutusinvestointi ilman vaihtoehtoiskustannusta?

 4. Pena sanoo:

  Kuinkahan suuri osa noista maakuntien peltihallifirmoista on rakentunut maataloustukien ja muiden yritystukien päälle, jotka eivät todistettavasti maksa itseään takaisin?
  En jaksa uskoa ihmisten olevan täällä olennaisesti epäpätevämpiä kuin muualla, mutta kai sillä on seurauksensa, kun vuosikymmenestä toiseen maksetaan ihmisille siitä, että tuhlaavat verovaroja hyvin työläällä tavalla.

Tietoa kirjoittajasta

Kai Mykkänen

Kansanedustaja Kai Mykkänen on tullut tunnetuksi varsinkin energia- ja talouspolitiikan osaamisestaan sekä Venäjä-asiantuntemuksestaan. Ekonomistiksi Helsingin yliopistosta valmistunut Mykkänen on ennen kansanedustajuutta työskennellyt muun muassa EK:n Venäjä-johtajana, investointipankkiirina Pietarissa sekä työ- ja elinkeinoministerin erityisavustajana.

single.php