Kilpailu: Tehdäänkö täällä mitään ilman julkista tukea?

Ajatuspaja Libera julistaa kilpailun, jossa etsitään merkittävää yhteiskunnallista toimijaa, joka ei saa julkista rahoitusta. Toimija voi olla yritys, yhdistys, tapahtuma, oppilaitos, osuuskunta tai yhteisö, oikeastaan ihan mikä tahansa edes jossakin vakiintunut taho. Joissakin tapauksissa hyväksymme jopa yksityishenkilön.

Ainoa vaatimus on, että kohde toimii ilman julkista rahoitusta. Toiminnan täytyy siis perustua kokonaan vapaaehtoistyöhön, yksityiseen varainhankintaan tai liiketaloudelliseen kannattavuuteen.

Haluamme kilpailun avulla kysyä tehdäänkö Suomessa mitään, joka ei tavalla tai toisella saisi julkista rahoitusta.

Jos tiedät tai edes epäilet saattavasi tietää vaatimukset täyttävän toimijan, ilmoita siitä meille. Paras ehdotus palkitaan pullolla kohtuuhintaista samppanjaa. Tämä siis ehdolla, etteivät viranomaiset estä näin epäilyttävien palkintojen jakamista.

Jos raadin hyväksymää ehdotusta ei löydy, juomme samppanjan itse.

Voittanut taho ja sen ilmiantanut henkilö saavat myös upean kunniakirjan.

Emme odota runsaasti vastauksia, joten jos sinulla on ehdokas, voittomahdollisuutesi ovat varsin hyvät. Ellei sinulla ole ehdotuksia, voit sen sijaan lahjoittaa Liberalle vaikka kympin, tai mikset vaikka satastakin. Otamme vastaan myös tonneja.

 KILPAILUN SÄÄNNÖT

Kilpailu julkaistaan ”Kultaiset kahleet – 10 askelta kohti vapaampaa kansalaisyhteiskuntaa” raportin yhteydessä. Tutustu kilpailun taustoihin painamalla nappulaa.

KILPAILUN TAUSTAA

Emme saa julkista rahaa

Tällä lomakkeella voit osallistua Ajatuspaja Liberan kilpailuun, jossa etsitään yrityksiä tai muita organisaatioita, jotka eivät ole saaneet tai vastaanottaneet julkista rahoitusta.

Toimimme puhtaasti lahjoitusvaroin.

Tue Liberaa

3 kommenttia artikkeliin “Kilpailu: Tehdäänkö täällä mitään ilman julkista tukea?

  1. Missä menee raja julkisen rahoituksen saannin osalta? Jos laitos on saanut julkista rahoitusta joskus aiemmin mutta ei enää? Pitääkö olla koko historia vailla julkista rahoitusta vai montako vuotta puhtain paperein riittää?

  2. Marko sanoo:

    Hello! Kukas tämän voitti vai joitteko sampanjat itse?

Kommentoi

Toimimme puhtaasti lahjoitusvaroin.

Tue Liberaa