Ajankohtaista

Kapitalismin moraali -kirja oikoo väärinkäsityksiä

– Eetos kustannuksen teoksessa kirjoitukset mm. Whole Foodsin perustaja John Mackeyltä ja Nobel-palkitulta Mario Vargas Llosalta

Eetos kustannus on kääntänyt ja julkaissut suomeksi kirjan Kapitalismin moraali. Teoksessa on yhteensä 13 kirjoitusta kansainvälisiltä vaikuttajilta eri kulttuureista. Mukana ovat muun muassa Nobel-palkitut Mario Vargas Llosa ja Vernon Smith, kiinalainen taloustieteilijä Mao Yushi, Whole Foods -luomuruokakauppaketjun yhdysvaltalainen perustaja John Mackey ja kenialainen elokuvatuottaja June Arunga.

– Kapitalismia pidetään usein kirosanana, vaikka välttämättä aina ei ymmärretä mitä se tarkoittaa. Kapitalismi on moniulotteinen ja tärkeä asia, jonka määritelmästä ja merkityksestä tulisi keskustella yhteiskunnassamme laajemmin, kertoo Eetos kustannuksen omistavan Libera säätiön toiminnanjohtaja Petri Kajander.

– Kirjan tarkoituksena on herättää keskustelua yhteiskuntarakenteistamme, valtion ja kuntien sekä yritysten ja ennen kaikkea yksilöiden toiminnasta ja moraalisesta vastuusta, jatkaa Kajander.

– Täytyy vain toivoa, että yhä useampi Suomen kansalainen hyödyntää henkilökohtaisen vapautensa vaurastuakseen. Sitä voi jopa pitää kansalaisvelvollisuutena, koska he näin kapitalisteina kantavat osavastuunsa kansakuntamme kestävästä hyvinvoinnista, toteaa Libera säätiön hallituksen puheenjohtaja Gustav von Hertzen kirjan alkusanoissa.

Kapitalismin moraali -kirjan on toimittanut yhdysvaltalainen tohtori Tom G. Palmer, joka toimii Atlas Economics Research Foundationin kansainvälisten ohjelmien johtajana. Hän on myös Cato Universityn hallituksen jäsen.  Teoksen on suomentanut Tapani Kilpeläinen.

OTTEITA KIRJASTA:

– Tosiasia on, että jotkut ihmiset pakenevat köyhyydestä ja muuttuvat vauraiksi nopeammin kuin muut. Se ei ole köyhyyden aiheuttamista – se on köyhyyden lopettamista. Kapitalismi on hämmästyttävin koskaan olemassa ollut yhteistyön väline. – John Mackey, Whole Foodsin perustaja

– Vapaiden markkinoiden vuoksi olemme riippuvaisia muista, joita emme tunne, tunnista tai edes ymmärrä. Ilman markkinoita olisimme tosiaan köyhiä, kurjia, raakoja ja tietämättömiä. – Vernon Smith, Nobel-palkittu taloustieteilijä

KIRJASTA SANOTTUA:

– Sovinnainen ennakkoluulo, jonka mukaan talouselämän moraalia voi tarkastella vain vasemmalta, rikotaan tässä ryminällä. – Eero Paloheimo, tekniikan tohtori ja entinen Vihreiden kansanedustaja

Eetos kustannukselta ilmestyi joulukuussa suomeksi Philipp Baguksen kirja Euro eksyksissä, joka avaa eurokriisin taustoja. Eetokselta ilmestyi syksyllä myös teos Talous yhdeltä istumalta, joka selittää yksinkertaisesti talouden perusasioita.

Eetos kustannuksen kirjojen arvostelukappalepyynnöt voi lähettää Merja Kuosmaselle,merja.kuosmanen@libera.fi.

 

LISÄTIEDOT:

Gustav von Hertzen
hallituksen puheenjohtaja
Libera säätiö
gustav.vonhertzen@libera.fi
040 513 9000

 

Petri Kajander
toiminnanjohtaja
Libera säätiö
petri.kajande@libera.fi
040 503 1994

 

EETOS KUSTANNUS

Eetos kustannus kääntää ja julkaisee yhteiskunnallisesti merkittäviä teoksia suomeksi ja pyrkii herättämään keskustelua. Eetos kustannus on Libera säätiön tytäryhtiö. Libera on itsenäinen, ei-poliittinen ja riippumattoman kotimainen ajatuspaja ja yhteiskunnallinen vaikuttaja.

www.eetos.fi
http://www.facebook.com/eetoskustannus
www.libera.fi
http://www.facebook.com/liberasaatio

Ajankohtaista

single.php