VIIKON VIERAS

Gustav von Hertzen

Gustav von Hertzen

Vuorineuvos Gustav von Hertzen on Libera-säätiön perustaja ja sen ensimmäinen hallituksen puheenjohtaja. von Hertzen on Cultor Oy:n entinen toimitusjohtaja ja hallituksen puheenjohtaja. Hän on toiminut useiden yritysten hallituksen puheenjohtajana ja jäsenenä sekä kotimaassa että ulkomailla.

von Hertzen on myös tunnettu kirjailijana ja filosofina. Hänen pääteoksiaan ovat The Spirit of the Game (1993) ja Demokratian haaste (2007). von Hertzen on ottanut merkittävällä tavalla osaa yhteiskunnalliseen ja poliittiseen keskusteluun. Hän on arvostettu luennoitsija liikkeenjohdon ja talouselämän lisäksi myös arvojen ja etiikan osa-alueilla. von Hertzen on diplomi-insinööri ja Helsingin yliopiston kunniatohtori.

Mikä on Suomen suurin haaste?

– Valtiotalouden kasvava kestävyysvaje.

Mikä on Suomen suurin mahdollisuus?

– Suurin mahdollisuus on työmarkkinoiden vapauttaminen.

Minkä yksittäisen asian muuttaisit heti?

– Keskitetty/liittokohtainen palkka-asetanta.

VIIKON VIERAS

Viikoittain vaihtuva vieras kertoo näkemyksensä Suomen tilasta ja tulevaisuudesta.

Kommentoi

single.php