VIIKON VIERAS

Anne Berner

Anne Berner


Anne Berner on Vallila Interior Oy:n hallituksen puheenjohtaja. Hän sai Veuve Clicquotin Business Woman of the Year -palkinnon vuonna 2006 ja hänet valittiin vuonna 2009 Vuoden Liikemieheksi.

Berner on hallituksen jäsen Koskinen Oy:ssä, Soprano Oyj:ssä, Karelia-Upofloorissa ja varajäsen Ilmarisen hallituksessa. Berner on myös Suomalaisen Työn Liiton johtokunnan jäsen ja Boardman Oy:n partneri. Hänellä on kauppatieteiden maisterin tutkinto Hankenista. Berner on istunut Liberan hallituksessa tammikuusta 2012 asti.

Mikä on Suomen suurin haaste?

– Johtajuuden ja rohkeuden puute. Heikko keskusteluilmapiiri ja yleinen vastakkainasettelu kriittisten asioiden äärellä. Tarvitsemme yrittäjiä ja työnantajia, jotka uskovat tulevaisuuteen ja ovat valmiita ottamaan riskejä, kasvamaan ja sitä kautta työllistämään. Uskon luomiseksi tarvitaan puheiden lisäksi tekoja, joilla on aitoa vaikuttavuutta. Sekä yrityksiltä että yhteiskunnalta. Yksi haaste on myös työn arvostuksen puute – kaikki työ on arvokasta, ahkeruus lisää hyvinvointia – on isänmaallista olla töissä.

Mikä on Suomen suurin mahdollisuus?

– Hyvin koulutettu väestö, jonka osaaminen on vain osittain käytössä. Upea nuori sukupolvi, joka on diginatiivi – heidän valloittaminen yritystemme ja maamme johtoon on meidän suurimpia tehtäviämme. Sijaintimme Venäjän naapurina mahdollistaa huikean kasvumahdollisuuden, kun vain uskaltaisimme tarttua siihen rohkeasti.

Minkä yksittäisen asian muuttaisit heti?

– Vapauttaisin tiettyjä julkisen sektorin toimintoja vapaalle markkinakilpailulle ja mahdollistaisin uusien yksityisten yritysten syntymistä myös perinteisimmille toimialoille. Toinen asia, jonka muuttaisin heti, on verotuksemme rakenne: kannustavaksi ja työllisyyttä edistäväksi, yhdenvertaiseksi ja yhdenkertaiseksi.

VIIKON VIERAS

Viikoittain vaihtuva vieras kertoo näkemyksensä Suomen tilasta ja tulevaisuudesta.

Kommentoi

Yksi kommentti artikkeliin Anne Berner

  1. Atro Niiniluoto sanoo:

    Liberaa en tiedä, mutta Annesta olen kuullut. Hän on aina tiennyt, että yrityksiä ei perusteta ilman rahaa.

single.php