VIIKON VIERAS

Thomas C. Jackson

Thomas C. Jackson

Liberan viikon vieras Thomas C. Jackson on amerikkalainen freelance-kielikonsultti ja johdon business coach. Jackson on asunut Suomessa yli 20 vuotta ja on työskennellyt yli 300 suomalaisen julkisen ja yksityisen organisaation kanssa. Hän on erikoistunut mm. kulttuurienväliseen coachingiin ja julkiseen esiintymiseen.

Mikä on Suomen suurin haaste?

– Suomen haasteet ovat yritysten kasvuun tarvittavan pääoman puute, julkisen sektorin puute ratkaisuista kasvavaan työttömyyteen ja ulkomaisten investointien tasainen lasku.

Mikä on Suomen suurin mahdollisuus?

– Suomen ainutlaatuisuus tulisi voida markkinoida ja myydä maailmalle, jotta sijoittaminen tänne olisi houkuttelevaa. Näin voisi löytyä uusi Nokia ja olemassa olevat yritykset voisivat listautua ja kasvaa. Myös pienet ja keskisuuret yritykset kaipaavat pääomia.

Minkä asian muuttaisit heti?

– Tehostaisin taloudellista elinvoimaisuutta, tuottavuutta ja kehitystyötä niin, että nämä fokusoisivat kestävään pitkäaikaiseen kansalliseen kasvuun. Helpottaisin yrityksen perustamista ja kasvattamista laskemalla yhteisöveroa ja tehostamalla pienten yritysten julkista rahoitusta.

VIIKON VIERAS

Viikoittain vaihtuva vieras kertoo näkemyksensä Suomen tilasta ja tulevaisuudesta.

Kommentoi

6 kommenttia artikkeliin Thomas C. Jackson

 1. Siru sanoo:

  Pienyritysten perustamisen tukeminen olisi tärkeää, sitä kautta olisi suuri vaikutus työllisyyteen. Julkiselta sektorilta ei kannata ”säästää” karsimalla työpaikkoja vaan ns. säästöt muualta.

 2. Bingo! Pienyrittäjät pitävät tätä maata pystyssä mutta kyllä raja tulee pian vastaan mahdollisuuksissa, jos ruuvipenkkiä kiristetään edelleen eikä asioita katsota heidän näkökulmastaan.

 3. Jackson puhuu asiaa ! Taustasta johtuen näkökulma on riittävän laaja kirkas ! Washington ; Oulu; Pori etc..reitti taatusti pistää ajattelemaan! Siksi Thomasia kannattaa kuunnella riippumatta siitä onko samaa mieltä! Great man and character ! Br Tami; lion #79

 4. Nea Halme sanoo:

  Asiaa Thomas!
  Myös asenneilmapiirin yrittäjyyttä, sekä varsinkin yrittäjän menestymistä kohtaan soisin muuttuvan positiivisempaan suuntaan. Kannustavuutta sekä yrittämiseen, että ylipäätään isomman työpanoksen antamiseen pitää reilusti parantaa. Tällä hetkelle Suomessa elää vielä rangaistuskulttuuri; jos menestyt olet riistäjäsika, jos teet enemmän töitä – annat palkastasi enemmän valtiolle. Tämän on muututtava, sillä Suomea rakennettaisiin (nakertamisen sijaan).

 5. Palkkasivukustannukset, ei muuta (ex-maksaja)

 6. Artist Sini sanoo:

  Jackson on positiivinen kannustaja ja monipuolinen taloudellisten ajatusten hyvä jakaja laajaan verkostoonsa, jossa on paljon vahvoja toimijoita.

single.php