VIIKON VIERAS

Mikko Silventola

Mikko Silventola

Mikko Silventola on vienninedistämiseen keskittyneen Frontierin hallituksen puheenjohtaja. Frontier auttaa Pohjoismaisia yrityksiä laajentumaan maailman suurimmille markkinoille ja myös rahoittaa kansainvälistyviä start-upeja. Nykyisin Mikko Silventola on yritystensä kautta sijoittajana tai perustajana kahdessatoista yhtiössä. Lisäksi hän toimii perustamiensa Calcus Groupin Lähi-idän toimintojen johtajana ja TAEL Groupin hallituksen puheenjohtajana.

One on One Publishingin hallituksen puheenjohtajan roolissa Silventola on etsimässä Suomen ensimmäistä ”PwC’s Most Valuable Entrepreneur 2014” –palkinnon saajaa yhteistyössä PwC Suomen kanssa. 

Mikä on Suomen suurin haaste?

– Nokia. Tai oikeastaan se että Nokiasta puhutaan. Nokiasta ei saisi enää puhua sanaakaan, vaan tulisi keskittyä ainoastaan tulevaisuuteen liittyviin asioihin. Vain niillä on merkitystä tulevaisuuden Suomelle. Tulisi keskittyä puhumaan niistä uusista 100 000 yrityksestä jotka tulevaisuudessa tekevät 1 miljoonan euron liikevaihdolla 100 000 euron tuloksen ja näin paikkaavat nimeltä mainitsemattoman yrityksen menneisyydessä tuomaa ”tukirahaa” Suomeen. Tulisi myös ymmärtää yllä olevaa yksinkertaista matematiikkaa, mistä nämä paikkaukset tulevat Suomeen. Yrittäjyyden ja myyntityön arvostaminen täytyy saada aivan toiselle asteelle jotta Suomi menestyy ja säilyttää kilpailukykynsä. Globaali maailma on avoin ja ulkomaille pääsee nykyään helpommin kuin liikkumaan kotimaassa. Yritysten tulee jo toisena perustamispäivänään miettiä ulkomaan markkinoita, joissa he tulevat pian aloittamaan myyntityön. Kyse on asioiden tekemisestä.

Mikä on Suomen suurin mahdollisuus?

– Suomen suurin mahdollisuus on jokaisen suomalaisen mahdollisuus tehdä asioita. Emme tarvitse uutta isoa nimeltä mainitsematonta vastuunkantajaa, vaan 5,4 miljoonaa tekijää tai 100 000 uutta kohtuullisesti kannattavaa yritystä nostamaan Suomi arvoonsa. Kasvuyrityksiä, perheyrityksiä, vientiyrityksiä tai vain yrityksiä – aivan sama millä termillä mennään. Tarvitsemme paljon onnistumisia ja paljon ihmisiä kertomaan näistä onnistumisista muille. Vanha Eino Leinon sanonta ”Kell’ onni on, se onnen kätkeköön” ei toimi vaan onnistumisista pitää kertoa muillekin. Kyllä onnellisuus kestää vaikka sen jakaa muiden kanssa.

Minkä yksittäisen asian muuttaisit heti?

– Laittaisin jokaisen suomalaisen työkykyisen ihmisen epämukavuusalueelle, epämukavaan keskusteluun. Jos teemme vain asioita jotka päivästä toiseen tuntuvat mukavilta, emme pääse eteenpäin. Epämukavassa tilanteessa usein aukeaa mukavia tilanteita. Tämän jälkeen käärisin hihat.

VIIKON VIERAS

Viikoittain vaihtuva vieras kertoo näkemyksensä Suomen tilasta ja tulevaisuudesta.

Kommentoi

single.php