VIIKON VIERAS

William Wolfram

William Wolfram

Liberan viikon vieras William Wolfram on Internet-kulutukseen keskittynyt yrittäjä, joka perusti ensimmäisen yrityksensä 13-vuotiaana. Tänään hän johtaa vuonna 2009 perustamaansa DealDash –nimistä e-kauppayritystä. DealDash on pelipohjainen ostokokemus, joka tarjoaa elektroniikka- ja kotitaloustuotteiden ’diilejä’ miljoonille kuluttajille. Wolfram on opiskellut Columbian yliopistossa ja opiskelee tällä hetkellä Harvardissa töidensä ohessa. Hänet valittiin Suomen EYn Vuoden kasvuyrittäjäksi 2013, ja palkittiin Suomen valtion Vuoden nuori yrittäjä –palkinnolla vuonna 2011. Wolfram on puhunut useissa eri tekniikan alan konferensseissa ja auttaa vapaa-aikanaan muita nuoria yrittäjiä kasvattamaan yrityksiään.  

Mikä on Suomen suurin haaste?           

– Ikääntyvä väestö.

Mikä on Suomen suurin mahdollisuus?

– Suomella on edellytykset olla Euroopan Piilakso, mutta tämä kehitys ei tapahdu automaattisesti. Meidän on ymmärrettävä miten tärkeätä on opettaa nuorille ohjelmointia jo varhaisessa iässä ja luoda ympäristö joka huokuttelee suoria ulkomaalaisia sijoituksia Suomeen. Olemme jo edistyneet huomattavasti – Suomi on tänä päivänä yksi mailman parhaimmista maista perustaa IT-alan yritys, mutta paljon on vielä tekemättä.

Minkä asian muuttaisit heti?

– Tekisin ohjelmoinnista peruskoulun oppiaineen ja sijoittaisin vähintään yhtä paljon aikaa ja rahaa siihen kuin mitä käytämme tänään muihin aineisiin. Uskon, että näkisimme vaikutukset 20 vuoden sisällä.

VIIKON VIERAS

Viikoittain vaihtuva vieras kertoo näkemyksensä Suomen tilasta ja tulevaisuudesta.

Kommentoi

single.php