VIIKON VIERAS

Olli-Pekka Heinonen

Liberan viikon vieras Olli-Pekka Heinonen on pääministerin valtiosihteeri. Heinonen oli Ahon hallituksen opetusministerinä 1994–1995, Lipposen I hallituksen opetusministerinä 1995–1999, liikenneministerinä Lipposen II hallituksessa 1999–2000 ja liikenne- ja viestintäministerinä 2000–2002. Vuosina 2002-2011 Heinonen toimi johtajana Yleisradiossa. Koulutukseltaan hän on oikeustieteen kandidaatti.

Mikä on Suomen suurin haaste?

Suomen suurin haaste on identiteettihaaste; miten toimia demokratiana ja pienenä kansallisvaltiona voimakkaiden keskinäisriippuvuuksien ja epäjatkuvuuksien maailmassa. Kuka päättää yhteisistä asioista, missä menee yhteisten ja yksityisten asioiden raja, miten ratkaisemme tai voimme osallistua ongelmiemme ratkaisuun ja ennen kaikkea miten saamme toimeenpantua kestävällä tavalla halutut ratkaisut niin, että suomalaisten sielu pysyy mukana. Takertumalla liian pitkään entisiin vahvuuksiin menetämme uudet mahdollisuudet.

Mikä on Suomen suurin mahdollisuus?

Suomen suurin mahdollisuus on kyky yhdistää sosiaalisen pääoman synnyttämä yhteinen luottamus ja toisaalta joustava ja ketterä yksittäisen ihmisen vapautta ja valinnanmahdollisuuksia kunnioittava toimintatapa.

Minkä yksittäisen asian muuttaisit heti?

Kaikkien ministerien työhuoneet ja kabinetit samaan rakennukseen.

VIIKON VIERAS

Viikoittain vaihtuva vieras kertoo näkemyksensä Suomen tilasta ja tulevaisuudesta.

Kommentoi

single.php