VIIKON VIERAS

Anders Ekholm

Anders Ekholm

Liberan viikon vieras on tuore tutkimusjohtajamme, rahoituksen dosentti Anders Ekholm. Anders on työskennellyt 15 vuotta rahoitustieteen tutkijana ja sijoituspalvelualan yrittäjänä ja on erityisen kiinnostunut aktiivisen riskinoton mittaamisesta ja vaikutuksesta sijoitustoiminnan tulokseen. Hän on julkaissut tutkimustuloksiaan useissa kansainvälisissä tiedejulkaisuissa ja muun muassa Financial Times sekä Wall Street Journal ovat raportoineet niistä. Vapaa-ajallaan Anders harrastaa kestävyysurheilua ja kesämökin remontointia.

Mikä on Suomen suurin haaste?

– Suomen suurin haaste on kohdata muuttunut taloudellinen, poliittinen ja yhteiskunnallinen todellisuus. Muutosta ei voi välttää, mutta sitä voi ohjata ja helpottaa tekemällä harkittuja valintoja.

Mikä on Suomen suurin mahdollisuus?

– Yhteiskunnallinen luottamuspääoma, korkea koulutustaso ja innovatiivisuus muodostavat voittavan käden globaalissa tietoyhteiskunnassa – jos se pelataan oikeni.

Minkä yksittäisen asian muuttaisit heti?

– Tekisin yrittämisestä houkuttelevampaa siirtymällä Viron yhteisöveromalliin, jossa voittoja verotetaan vasta kun ne jaetaan omistajille. Varsinkin korkeasti koulutettujen kannustaminen yrittäjiksi nostaisi tuottavuuttamme ja siten myös kilpailukykyämme.

VIIKON VIERAS

Viikoittain vaihtuva vieras kertoo näkemyksensä Suomen tilasta ja tulevaisuudesta.

Kommentoi

single.php