VIIKON VIERAS

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Liberan viikon vieras VTM Jeanette ”Peppe” Öhman on toimittaja ja kirjailija, ja on juuri suorittanut Los Angelesin Etelä-Kalifornian yliopiston Master of Arts in Specialized Journalism -tutkinnon. Hän kirjoittaa ja luennoi uudesta journalistiikasta, tasa-arvosta, sosiaalisesta mediasta ja digitaalisista trendeistä.

Mikä on Suomen suurin haaste?

Suomi on edelleen erittäin homogeeninen ja suljettu maa.  Suomen, tai itse asiassa suomalaisten, suurin haaste on uskallus ottaa suurempia riskejä ja tehdä tilaa suuremmalle monimuotoisuudelle yhteiskunnassa yleisesti ja työmarkkinoilla varsinkin.

Mikä on Suomen suurin mahdollisuus?

Hyvä perus- ja akateeminen koulutus ja teknologian kiinnostus, ja halu edistää tasa-arvoista yhteiskuntaa. Sitä paitsi Suomen kaltaisella pienellä maalla on suuri, joskin välillä vähäisesti hyödynnetty, joustavuus.

Minkä yksittäisen asian muuttaisit heti?

Muuttaisin heti vanhempainvapaan 6 + 6 + 6 kuukauden järjestelmäksi siten, että miehet käyttäisivät yhtä suuren osan vanhempainvapaasta kuin naiset. 12 kukautta saisi siis jakaa miten haluaa, mutta jos jakaisi sen tasapuolisesti (6 + 6) saisi bonuksena 6 kuukautta lisää jaettavaksi miten haluaa. Tämä johtaisi siihen, ettei naisten palkkakehitys pysähtyisi äitien jäädessä kotiin kauemmaksi aikaa tai heidän tehdessä laajemmin osa-aikaista työtä. Naisten suurempi osuus työmarkkinoilla, myös johtajapaikoilla, lisäisi moninaisuutta ja näin myös osaamista.

VIIKON VIERAS

Viikoittain vaihtuva vieras kertoo näkemyksensä Suomen tilasta ja tulevaisuudesta.

Kommentoi

3 kommenttia artikkeliin Peppe Öhman

 1. Ville T sanoo:

  Miten tämä vieras ja vastaukset liittyvät Liberaan? Holhouksen lisääminen (valtio vaikuttaisi vahvasti perheiden itsemääräämisoikeuteen) lienee aika kaukana LIberan ajamasta ideologiasta…

  1. Anders Ekholm sanoo:

   Yhdenvertaisuus kuuluu Liberan arvoihin – tässä ymmärtääkseni esitetään kannustinmalli sen edistämiseksi.

   1. Kim Leino sanoo:

    Laaja sopimusvapaus on tasan yhtä yhdenvertainen kuin väkisin jaettu ja mitoitettu vanhempainvapaus. Tämä Peppen suosima malli on sitä samaa itsemääräämisoikeuden vastaista holhousta kuin nykyinenkin malli.

single.php