VIIKON VIERAS

Elli Flén

Elli Flén

Liberan viikon vieras Elli Flén on viestintäkonsultti, pohjanmaalainen kuntapamppu ja reservin yliluutnantti.

Mikä on Suomen suurin haaste?

– Tahdottomuutemme viedä läpi tarvittavia muutoksia sosiaali- ja terveysalalla, koulutuksessa ja hallinnossa. Kieltäydymme luopumasta palveluista ja pidämme itsepäisesti kiinni hyvinvointirakenteista jotka on mitoitettu aivan toisiin taloudellisiin olosuhteisiin kuin ne joissa nyt elämme.

Mikä on Suomen suurin mahdollisuus?

– Kansamme koulutustaso ja yritteliäisyytemme. Voimme olla edelläkävijöitä monilla alueilla jos vaan uskallamme nostaa katseemme horisonttiin, uskallamme suvaita uusia ajatuksia ja uskallamme toivottaa tervetulleiksi uusia toimintatapoja.

Minkä yksittäisen asian muuttaisit heti?

– Vapauttaisin työmarkkinat sallimalla joustavimpia työsuhteita, keventämällä palkkaamiseen liittyvää byrokratiaa, sallimalla paikallisia sopimuksia ja tuntuvammin rankaisemalla laittomista lakoista.

VIIKON VIERAS

Viikoittain vaihtuva vieras kertoo näkemyksensä Suomen tilasta ja tulevaisuudesta.

Kommentoi

Yksi kommentti artikkeliin Elli Flén

  1. Undrande sanoo:

    Liberal arbetslagstiftning är tydligen något som tilltalar frisinnade högerpolitiker. Man kan fundera en stund på hur roligt det skulle vara att bli uppsagd för att man t.ex. inte vill eller kan arbeta övertid, går med på lönesänkning, eller förväntas genomföra förnedrande arbetsuppdrag, eller kanske har annan åsikt en chefen. För vissa kanske införandet av sådan arbetslagstiftning skulle räknas som samhällsutveckling…

single.php