VIIKON VIERAS

Vesa Nissinen

Vesa Nissinen

Liberan viikon vieras Vesa Nissinen toimii tällä hetkellä pääesikunnassa puolustusvoimain komentajan erityisavustajana. Hän on koulutukseltaan yleisesikuntaupseeri ja kasvatustieteen tohtori. Johtamisen dosentuuri on Lapin Yliopistossa. Nissisellä on kokemusta yrittäjyydestä ja toimitusjohtajuudesta kahdessa eri yrityksessä. Muutosjohtajana hän on toiminut Saudi-Arabiassa suuressa kansainvälisessä projektissa. Syväjohtamisen kehittäjän motto on: ”ihmisiä johdetaan, asioista tehdään päätöksiä”.

Mikä on Suomen suurin haaste?

– Suomen suurin haaste on rohkeus poliittisessa päätöksenteossa. Toimintaympäristön muutos edellyttää nopeita, suuria ja sitä kautta rohkeita päätöksiä maamme kilpailukyvyn turvaamiseksi. Samaa edellyttää Suomen kokonaisturvallisuus. Löytyykö meiltä tähän kykeneviä päättäjiä?

Mikä on Suomen suurin mahdollisuus?

– Suomen suurin mahdollisuus on yhteiskuntamme sisäinen luottamuspääoma. Luottamus mahdollistaa kaiken muun ja on keskeinen henkinen voimavaramme. Luottamus mahdollistaa peräänkuuluttamani rohkeuden ja innovaatiot.

Minkä yksittäisen asian muuttaisit heti?

– Suomalainen yrittäjyys on saatava nousuun. Se voi toimia koko kansantalouden vipuvartena. Yrittäjyyskasvatus koulussa, yrittäjyyteen kannustaminen ja auttaminen opinnoissa sekä yrittäjyyteen liittyvän lainsäädännön tarkistaminen yhdessä toimivien rahoitusjärjestelyjen kanssa on saatava kuntoon.

VIIKON VIERAS

Viikoittain vaihtuva vieras kertoo näkemyksensä Suomen tilasta ja tulevaisuudesta.

Kommentoi

2 kommenttia artikkeliin Vesa Nissinen

 1. eero.purhonen@numo.fi sanoo:

  Hienoa, että Nissinen nostaa luottamuspääoman vahvasti esille. Ikä, kokemus ja historiantuntemus puhuvat.
  Nuori liberalainen kokoomusnainen ehdotti TV:ssä Suomen suosta nostamiskeinoksi työehtojen polkemista ja korosti vastakkainajattelua yrittäjä-työntekijä välillä. Tämä ei ole kovinkaan modernia ajattelua vaan näiden ajatusten seuraukset ovat tuttuja meille suomalaisillekin noin sadan vuoden takaa. Vastakkainasettelun aika on ohi, sillä saadaan luokka- ja kiekkovieraat liikkeelle. Nyt keksimään yhteisöllisiä projekteja asioiden eteenpäin viemiseksi.

 2. christian sanoo:

  En usko että kyse olisi rohkeuden puutteesta tehdä isoja päätöksiä. Enemmänkin mandaatin puutteesta. Äänestäjät ei luota semmoisiin johtajiin, jotka saa isoa palkkaa ilman riskiä.

  Yksi kiertotie olisi lisätä määräaikaisia virkoja, ja ne onkin mukavasti lisääntyneet, esim proffia, kenraaleita, valtiosihteerit, ministerit ja kansanedustajat. Kaikkia huvittaa ajatus vakituisesta ministeristä mutta esim Kelan johtaja käyttää suurempaa valtaa ja saa siksi suurempaa palkkaa.

  Toinen kiertotie on ajallinen ja paikallinen rajoitus, eli maakunnalliset kokeilut. Esim Lapissa voisi olla kokeellinen sote tai kokeellinen varusmiespalvelus. Tai Kainuussa yksityinen kouluruokailu ja Turussa kunnalliset parturit. Kaikkea pitäisi kokeilla. Se on yhtä luonnollista kuin katsoa naapurimaiden kokemuksia, mutta antaisi varmemmat tiedot. Aikaa siinä menee, joten pitää olla kymmeniä kokeiluja koko ajan menossa, tietenkin sotkematta toisiaan. Mandaatti lisääntyy kun on näyttöä eikä vaan arvioita.

single.php