Blogit

Verotuksen synkkä anatomia

Verotuksen synkkä anatomia

Verotuksen synkkä anatomiaSuosittelemme Risto Järvisen ja Sami Järvisen uutta kirjaa, Verotuksen synkkä anatomia – Verottaja elämänkumppanina kehdosta hautaan.

”Kirjassa tarkastellaan verottajan roolia suomalaisten elämän eri vaiheissa. Siinä osoitetaan, miten julkisesta talou­desta on vaivihkaa muodostunut eräänlainen lähiomainen, joka seuraa kansalaisia kaikkialle yötä päivää, arkeen, työhön ja lomalle. Veroja ei voi kukaan kokonaan välttää.

Tekijät päätyvät moniin hätkähdyttäviin tulok­siin. Parhaiten palkatut ihmiset maksavat ansiotuloistaan yhteiskunnalle jopa 75 prosenttia, keskituloisetkin puolet. Avioparin hankkimasta 400 000 euron asunnosta verottaja kerää kaiken kaikkiaan yli 500 000 euron maksut. Verot ja julkiset maksut voivat viedä 70 prosenttia siitä lisämyynnistä, joka yrityksen on koottava selviytyäkseen palkanmaksusta. Suunnittelualan yritys voi joutua tilittämään veroja ja julkisia maksuja 75-kertaisen määrän varsinaiseen yhtiöveroonsa verrattuna.

Kirjan tavoite on kansalaisten verotietoisuuden lisääminen. Siinä annetaan käytännön neuvoja yksittäisille ihmisille, aviopareille ja yrittäjille. Niistä tärkein on yksinkertainen: kerrytä tuloja tasaisesti ja maksa verot vuosittain.”

Kirja saatavissa kirjakaupoista kautta maan. Voit tilata sen myös esimerkiksi täältä

Blogit

Liberan blogiin kirjoittavat eri alojen asiantuntijat tai muuten vain mielenkiintoiset henkilöt. Blogit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä, eivätkä välttämättä edusta Liberan virallista kantaa.

Kommentoi

3 kommenttia artikkeliin Verotuksen synkkä anatomia

 1. Juuso sanoo:

  Demokratian hintalappu.

  1. Eki sanoo:

   Sosiaalidemokratian hintalappu.

   1. Juuso sanoo:

    Helppoheikkidemokratian hintalappu.

single.php