VIIKON VIERAS

Sami Kuusela

Sami Kuusela

Liberan viikon vieras Sami Kuusela on toimittaja ja yrittäjä. Samin ura al­koi vuon­na -90 Ra­dio­ma­fias­sa juon­ta­ja­na, jon­ka jäl­keen hän on oh­jan­nut kuun­nel­mia ja teh­nyt tv-oh­jel­mia. En­sim­mäi­sen yri­tyk­sen­sä Klakin Kuu­se­la pe­rus­ti vuon­na -97. Sen jäl­keen star­tup-yri­tyk­siä on riit­tä­nyt, ei­kä mi­kään niis­tä ole teh­nyt Kuu­se­las­ta up­po­ri­kas­ta. Hän on kuitenkin onnistunut kääntämään startup -kokemuksensa liiketoiminnaksi, ja nyt hänet tunnetaan Hupparihörhö-yrityksestään, joka etsii startupeja suuryrityksille kumppaneiksi ja ostettavaksi. Hyvinvointivaltiota rakastavaa Kuuselaa haukutaan toisinaan Suomen kommunistisimmaksi liikkeenjohdon konsultiksi.

Mikä on Suomen suurin haaste?

– Vallanpitäjissä, kuten suuryritysten hallituksissa on liikaa jumittavia vanhuksia. Vaikka maailma on siirtynyt internet-aikakaudelle, Suomen tulevaisuudesta päättää porukka, jonka ajatusmaailma on kehittynyt idänkaupan kultavuosina.

Suurilta ikäluokilta puuttuu arvokkaan vallasta luopumisen kulttuuri, minkä takia Suomi on menettänyt terävyytensä teknologia- ja tuotekehitysasioissa.

Mikä on Suomen suurin mahdollisuus?

– Vaikka me nelikymppiset emme uskaltaneet haastaa vanhaa valtaa, uuden sukupolven startup-jengi tekee omaa juttuaan känisijöistä välittämättä. Tässä on mahtava sauma: jos startup-väki saadaan auttamaan perinteisiä isoja yrityksiä, Suomen talous lähtee nopeaan kasvuun.

Minkä yksittäisen asian muuttaisit heti?

– Sukupolvikiintiöt ja internet-ajokortit pörssiyhtiöiden hallituksiin.

 

 

VIIKON VIERAS

Viikoittain vaihtuva vieras kertoo näkemyksensä Suomen tilasta ja tulevaisuudesta.

Kommentoi

single.php