Ajankohtaista

Politicon kirjoitus lahjoituksista

Politico.eu julkaisi 14.12. jutun Euroopan parlamentin erilaisten ajatuspajojen kautta kohdentamista avustuksista eurooppalaisten puolueiden taustaorganisaatioille. Libera on puoluepolittisesti sitoutumaton ajatuspaja, mutta Libera ja sen entinen toiminnanjohtaja on mainittu tekstissä.

Jutussa esiintyvä ajatuspaja IDDE, Initative for Direct Democracy, on tukenut Liberaa vuonna 2015 yhteensä 20 000 eurolla. IDDE on antamansa selvityksen mukaan noudattanut Euroopan parlamentin sille asettamia sääntöjä tuen jakamisessa. Libera ei ota vastaan julkista rahoitusta. IDDE on vahvistanut, että Libera ei sellaista myöskään ole saanut.

IDDE on pyrkinyt lisäämään jakamiensa tukien vaikuttavuutta yhteisrahoituksella. Tässä tapauksessa Libera on etsinyt yksityisen tukijan (joka on ajatuspajan entinen toiminnanjohtaja ja pitkäaikainen lahjoittaja) ja ohjannut lahjoituksen IDDElle. Lahjoitettu summa yhdistettiin IDDEn projektiapurahan kanssa. IDDEe on tukenut Liberan eri projekteja tällä yhteisrahoituksella.

Liberalla ei ole yhteyttä Politicon jutussa muihin mainittuihin IDDE:n tukemiin puoluepolittisiin taustaorganisaatioihin.

Lisätietoja:
Lasse Pipinen
Operatiivinen johtaja
p. 0503411611

13:57 juttua muokattu yhteisrahoituksen toiminnan osalta.

Ajankohtaista

Kommentoi

Tietoa kirjoittajasta

Pipinen Lasse

Lasse Pipinen

Toiminnanjohtaja

+358 50 341 1611

Toiminnanjohtaja Lasse Pipinen on johtanut Liberan operatiivista toimintaa syksystä 2015. Hän on aiemmin suunnitellut ja johtanut viestintää ja liiketoimintaa Suomessa ja Saksassa mm. vastaten Helsingin kaupungin viestinnästä saksankielisessä Euroopassa. Lasse on myös Suomalaisen barokkiorkesterin hallituksen varapuheenjohtaja.

single.php