Ajankohtaista

Ajatuspaja Liberan Kesäkoulu 2022

Ajatuspaja Liberan Kesäkoulu 2022

Ajatuspaja Liberan kesäkoulu järjestetään viidettä kertaa kesällä 2022.

Liberan kesäkouluun hakeminen kannatti!

Kesäkoulussa tutustuin uniikkeihin ihmisiin, ja pääsin osaksi mitä mielenkiintoisimpia keskusteluja. Ansiokkaat asiantuntijavieraat avasivat uusia näkökulmia tärkeisiin teemoihin, ja Liberan väen fasilitointi rakensi omaa ja osallistujien yhteistä ajattelua keskustelujen, ideointien ja debattien muodossa.

Kesäkoulussa oli tilaa myös kohtaamisille, naurulle ja heittäytymiselle. Kirsikkana kakun päällä olivat mukavat illanvietot ja mahtavat puitteet. Suosittelen lämpimästi Liberan kesäkoulua kaikille yhteiskunnallisista asioista kiinnostuneille nuorille, taustaan katsomatta.

Liberan Kesäkoulu 2022 “kansainvälisen kaupan vapaus, rajoitukset ja ihmisten mahdollisuuksien tasa-arvo” järjestetään neljänä viikonloppuna kesäkuussa ja elokuussa.

Kesäkoulu tarjoaa kaikille taloudesta, demokratiasta ja päätöksenteosta kiinnostuneille 18-26-vuotiaille mahdollisuuden pysähtyä pohtimaan avoimen yhteiskunnan, markkinatalouden, kansantalouden ja oikeudenmukaisuuden kysymyksiä kiireettömässä ja älyllisesti kunnianhimoisessa ympäristössä sekä toisten koululaisten että johtavien asiantuntijoiden kanssa.

Kesäkoulu järjestetään Helsingissä. Paikat ja opettajat julkaisemme kevään aikana. Olemme aiempina vuosina vierailleet mm. VATT:ssa, YLE:llä, Supercellillä, Nordic West Officessa, Yleisradiossa, eduskunnassa ja me-säätiössä.

Emme tule Kesäkoulussa pelkäämään vaikeitakaan kysymyksiä. Emmekä kunnioittamaan sen enempää suomalaisen yhteiskunnan pyhiä uskomuksia kuin tieteiden raja-aitojakaan.

Emme suosi mitään poliittista suuntausta, mutta edellytämme kuitenkin sitoutumista avoimen yhteiskunnan periaatteisiin. Myöskään aiempi koulutus tai työkokemus ei vaikuta valintaan.

Kesäkoulu järjestetään neljänä viikonloppuna perjantai-iltapäivisin ja lauantaina koko päivän mittaisena.

10.-11.6. Markkinoiden toiminta ja Suomi osana globaalia kaupankäyntiä
17.-18.6. Taloudellisten mahdollisuuksien tasa-arvo 
19.-20.8. Kuinka vapaata on kansainvälinen vapaakauppa 
26.-27.8. Onko kansallisvaltion etu yksilön etu? Merkantilismi ja vapaakauppa vastakkain.

Osallistuminen kaikkiin viikonloppuihin on hyväksymisen edellytys. Kesäkoulu on maksuton. Hakuaika Kesäkouluun päättyy 8.4.2022. Vapaamuotoisen hakemuksen voi lähettää osoitteeseen events@libera.fi.

Lisätietoja Kesäkoulusta antaa toiminnanjohtaja Lasse Pipinen, lasse.pipinen@libera.fi, +358 50 341 1611.

 

Vuoden 2022 Kesäkoulu toteutetaan Saastamoisen säätiön tuella.

 

Ajankohtaista

Kommentoi

Yksi kommentti artikkeliin Ajatuspaja Liberan Kesäkoulu 2022

  1. Julle sanoo:

    Funtsikaa talvikurssilla miten Suomeen saadaan puolue, jota voi kutsua Sveitsin liberaalien (FDP) serkkupuolueeksi.

Tietoa kirjoittajasta

Pipinen Lasse

Lasse Pipinen

Toiminnanjohtaja

+358 50 341 1611

Lasse Pipinen johtaa Libera-säätiötä ja sen ajatuspajatoimintaa. Kansainvälisen yhteisöviestinnän ja suomalaisen politiikan kentän tuntemuksen lisäksi Lasse on konsultoinut liiketoiminnan ja säätiöiden kehitysprojekteja.

single.php