Ajankohtaista

Ajatuspaja Liberan Kesäkoulu 2021

Ajatuspaja Liberan Kesäkoulu 2021

Ajatuspaja Liberan kesäkoulu järjestetään jälleen kesällä 2021. Huom ajankohta! Viikonloput on nyt elo- syyskuussa aiemman kesä-elokuun sijaan. Hakuaikaa pidennetty.

Ajatuspaja Liberan kolme ensimmäistä Kesäkoulua saivat kiitosta hyvistä teemoista, opettajistaan ja tunnelmasta.

Liberan kesäkoulua voisi kehua monella tavalla, mutta nostan tärkeimmäksi asiaksi sen, että kesäkoulu kannusti erilaisista taustoista tulevia ihmisiä käymään keskinäiseen ymmärrykseen ja uuden oivaltamiseen tähtäävää kriittistä keskustelua. Tällaiselle on polarisoituvassa yhteiskunnassa valtava tilaus. Poikkeuksellisen hyvin toteutetut järjestelyt ja mielenkiintoiset puhujat olivat olennainen osa avoimen keskusteluilmapiirin luomisessa.

Liberan Kesäkoulu 2021 ”Voidaanko köyhyys poistaa markkinatalouden avulla? järjestetään neljänä viikonloppuna elokuussa ja syyskuussa 2021.

Kesäkoulu tarjoaa kaikille taloudesta, demokratiasta ja päätöksenteosta kiinnostuneille 18-26-vuotiaille mahdollisuuden pysähtyä pohtimaan avoimen yhteiskunnan, markkinatalouden, kansantalouden ja oikeudenmukaisuuden kysymyksiä kiireettömässä ja älyllisesti kunnianhimoisessa ympäristössä sekä toisten koululaisten että johtavien asiantuntijoiden kanssa.

Kesäkoulu järjestetään Helsingissä ja Espoossa. Paikat ja opettajat julkaisemme kevään aikana. Olemme aiempina vuosina vierailleet mm. VATT:ssa, YLE:llä, Supercellillä, Nordic West Officessa, eduskunnassa ja me-säätiössä.

Emme tule Kesäkoulussa pelkäämään vaikeitakaan kysymyksiä. Emmekä kunnioittamaan sen enempää suomalaisen yhteiskunnan pyhiä uskomuksia kuin tieteiden raja-aitojakaan.

Emme suosi mitään poliittista suuntausta, mutta edellytämme kuitenkin sitoutumista avoimen yhteiskunnan periaatteisiin. Myöskään aiempi koulutus tai työkokemus ei vaikuta valintaan.

Kesäkoulu järjestetään neljänä viikonloppuna perjantai-iltapäivisin ja lauantaina koko päivän mittaisena.

20.-21.8. Taloustiede julkisen päätöksenteon tukena ja köyhyyden määritelmät
27.-28.8. Demokraattiset järjestelmät ja tulonsiirrot
17.-18.9. Yksilö ja yhteiskunta köyhyyskeskustelussa
24.-25.9. Kansankapitalismi ja vaurastumisen esteet

Osallistuminen kaikkiin viikonloppuihin on hyväksymisen edellytys. Kesäkoulu on maksuton. Hakuaika Kesäkouluun päättyy 22.5.2021. Vapaamuotoisen hakemuksen voi lähettää osoitteeseen events@libera.fi.

Lisätietoja Kesäkoulusta antaa toiminnanjohtaja Lasse Pipinen, lasse.pipinen@libera.fi, +358 50 341 1611.

Ajankohtaista

Kommentoi

Yksi kommentti artikkeliin Ajatuspaja Liberan Kesäkoulu 2021

  1. Julle sanoo:

    Funtsikaa talvikurssilla miten Suomeen saadaan puolue, jota voi kutsua Sveitsin liberaalien (FDP) serkkupuolueeksi.

Tietoa kirjoittajasta

Pipinen Lasse

Lasse Pipinen

Toiminnanjohtaja

+358 50 341 1611

Lasse Pipinen johtaa Libera-säätiötä ja sen ajatuspajatoimintaa. Kansainvälisen yhteisöviestinnän ja suomalaisen politiikan kentän tuntemuksen lisäksi Lasse on konsultoinut liiketoiminnan ja säätiöiden kehitysprojekteja.

single.php