Ajankohtaista

Tero Lundstedt Liberan sisältöjohtajaksi

Tero Lundstedt Liberan sisältöjohtajaksi

Ajatuspaja Liberan uudeksi sisältöjohtajaksi on valittu OTT Tero Lundstedt (s. 1985).

Tero Lundstedt siirtyy Liberaan Helsingin Yliopiston oikeustieteellisestä tiedekunnasta. Oikeustieteen tohtorina Tero on tutkinut mm. ihmisoikeuksien, yksilönvapauksien ja demokratian tilaa Euroopassa ja maailmalla. Aktiivisena liberaalin aatteen puolustajana ja tutkijana hän on ottanut monipuolisessa julkaisuhistoriassaan usein kantaa vapauden loukkauksiin. 

Liberaali demokratia ei ole itsestäänselvyys, vaan pikemminkin puolustuskannalla jopa vauraassa Euroopassa. Ihmisten valinnanvapaus, toimivat valtiorakenteet ja korruptoimattomat instituutiot ovat menestyvän yhteiskunnan tae. Ne myös tarvitsevat muistutusta olemassaolonsa tarpeellisuudesta joka päivä.

Puolustaakseen liberalismin perusarvoja eli vapautta ja vastuuta, yrittäjyyttä ja vastuullista markkinataloutta, Tero haluaa lähestyä yhteiskunnallista vaikuttamista keskittymällä kritiikin sijaan ihmislähtöisten ja faktaperusteisten ratkaisuesitysten luomiseen.

Ajatuspaja Libera paneutuu vuonna 2021 pandemian jälkeisen ajan selviytymiseen. Nykyinen hurja velanotto vaatii rakenteiden uudistamista niin työmarkkinoilla kuin verotuksessa. Yrittämisen ja työllistämisen näkökulmat pysyvät mukana Ajatuspajan päivittäisessä työssä ja tulemme muistuttamaan, että markkinataloudella on edelleen kehittyvässä ja vaurastuvassa yhteiskunnassa vankka asemansa. 

Sisältöjohtaja vastaa tiedon keräämisestä sekä sen soveltamisesta ajatuspajan tuottamiin raportteihin ja analyyseihin. Sisältöjohtaja osallistuu tietonsa ja asiantuntemuksensa puitteissa julkiseen keskusteluun niin sosiaalisessa kuin perinteisessäkin mediassa ja tuo niissä esiin liberaalin arvomaailman tärkeyden.

Ajankohtaista

Kommentoi

Yksi kommentti artikkeliin Tero Lundstedt Liberan sisältöjohtajaksi

  1. Julle sanoo:

    Tässä näytetään metaforaisesti millaista on oikeanlainen sisällöntuotto:

    https://www.youtube.com/watch?v=Il3uALYqTRw

Tietoa kirjoittajasta

Pipinen Lasse

Lasse Pipinen

Toiminnanjohtaja

+358 50 341 1611

Lasse Pipinen johtaa Libera-säätiötä ja sen ajatuspajatoimintaa. Kansainvälisen yhteisöviestinnän ja suomalaisen politiikan kentän tuntemuksen lisäksi Lasse on konsultoinut liiketoiminnan ja säätiöiden kehitysprojekteja.

single.php