Podcast

#taloushätätila #eläkepommi

#taloushätätila #eläkepommi
Suomen taloustilanne on synkkä. Taloutta jäytää samat rakenteelliset ongelmat, jotka olivat olemassa jo ennen koronaa. Yksi näistä on väestörakenne. Työikäisiä on siis liian vähän suhteessa siihen, mitä kaikkea heidän työllään pitäisi rahoittaa.
Jaksossa käsitellään eläkejärjestelmää valtiontalouden osana. Millaisena eläkejärjestelmä näyttäytyy nykyisessä taloustilanteessa ja miten kestävä sen rahoituspohja on? Käsittelemme myös kysymystä siitä, miksi työeläkeyhtiöiden sijoitukset alisuoriutuvat vuodesta toiseen.
Podcastia juontaa Inari ja studiossa vieraana on talousasiantuntija Martin Paasi.

Podcast

Äänimedian paluu! Podcasteissa puhutaan pitkän kaavan mukaan taloudesta, yrittäjyydestä, yhteiskunnasta ja muista liberaaleja ihmisiä kiinnostavista aiheista.

Kommentoi

Yksi kommentti artikkeliin #taloushätätila #eläkepommi

 1. Palle sanoo:

  Kiitos hyvästä podcastista, aina hyviä juttuja. Kiitos!
  MUTTA, hetkinen, eikös YKKÖS-ongelma Suomessa ole se, että palkansaajista suuri osa on julkisen sektorin palkansaajia. Hirveä rasite.

  Suomessa on tällä hetkellä (2021):
  – 5 600 000 asukasta, joista
  – 1 600 000 on palkansaajia, joita
  – yli 900 000 saa palkkansa verokassasta!

  Siis vain, n. 700 000 palkansaajaa (~ 12 %) – koko Suomessa – kustantaa koko sirkuksen. What?
  Jos haluttaisiin ratkaista ”ongelmat” niin eikös helpointa olisi siirtää työntekoa tuottavaan työntekoon?

Tietoa kirjoittajasta

Kulmunki Inari

Inari Kulmunki

Kognitiotieteestä väitelleellä Inarilla on laaja kokemus tutkimustehtävistä eri tieteenaloja yhdistävistä kansallisista ja kansainvälisistä hankkeista. Hän on toiminut muun muassa vierailevana tutkijana Frankfurtin Max Planck-instituutissa (MPIEA). Inari on Suomen Ekomodernistien hallituksen jäsen ja on vaikuttanut myös The Ulkopolitist-verkkolehden viestinnässä.

single.php