Ajankohtaista

Liberan Kesäkoulu 2023

Liberan Kesäkoulu 2023

Ajatuspaja Liberan Kesäkoulu “Verot ja oikeudenmukaisuus” järjestetään neljänä viikonloppuna kesäkuussa ja elokuussa.

Vuonna 2018 alkanut Kesäkoulu järjestetään nyt kuudetta kertaa. Tällä kertaa keskitymme suomalaiseen verotukseen: mitkä ovat sen tavoitteet, miten verot kerätään sekä minkälaisia vaikutuksia verotuksella on kansantalouteen, hyvinvoinnin muutoksiin ja yksilön elämään. Aihetta käsitellään monelta eri kannalta eri opettajien johdolla, jotka ovat johtavia suomalaisia ja kansainvälisiä asiantuntijoita.

Kesäkoulun periaatteisiin kuuluu teoreettisten ja vaikeidenkin asioiden käsittelyn lisäksi myös hauskanpito ja yhdessäolo – välillä hyvän ruuan parissa, välillä saunoen ja uiden – aina maailmaa pohtien ja muita kunnioittaen. Myös aiempien vuosien alumni pitää säännöllisesti yhteyttä.

Tarjoamme siis kaikille taloudesta, demokratiasta ja päätöksenteosta kiinnostuneille 18–26-vuotiaille mahdollisuuden pysähtyä pohtimaan avoimen yhteiskunnan, markkinatalouden, kansantalouden ja oikeudenmukaisuuden kysymyksiä kiireettömässä ja älyllisesti kunnianhimoisessa ympäristössä.

Emme tule Kesäkoulussa pelkäämään vaikeitakaan kysymyksiä. Emmekä kunnioittamaan sen enempää suomalaisen yhteiskunnan pyhiä uskomuksia kuin tieteiden raja-aitojakaan.

Tulin vuonna 2022 Liberan kesäkouluun oppimaan uusia asioita ja tarkastelemaan yhteiskunnallisia teemoja erilaisista näkökulmista. Korkeatason puhujien ja motivoituneiden koululaisten kanssa nämä tavoitteeni saavutettiin selkeästi. Tilaa annettiin aina kaikille, jopa niille kriittisimmille kysymyksille kesäkoulussa.

Emme suosi mitään poliittista suuntausta, mutta edellytämme kuitenkin sitoutumista avoimen yhteiskunnan periaatteisiin. Myöskään aiempi koulutus tai työkokemus ei vaikuta valintaan.

Kesäkoulu järjestetään neljänä viikonloppuna perjantai-iltapäivisin ja lauantaina koko päivän mittaisena. Osallistuminen kaikkiin viikonloppuihin on hyväksymisen edellytys.

Kesäkoulu on maksuton.

9.-10.6. Tuloverotus – miksi verotamme niin ankarasti sitä mitä haluamme lisää, eli työtä

16.-17.6. Verotuksen kansainvälinen vertailu – mikä todella on suomalaiselle verotukselle ominaista

18.-19.8. Tuloerot, niiden tasaaminen ja oikeudenmukaisuuden tavoitteet verotuksen näkökulmasta

25.-26.8. Veroreformit – miten verotus elää ajassa ja minkälaisia tavoitteita sille on tulevaisuudessa

Lisätietoja Kesäkoulusta antaa toiminnanjohtaja Lasse Pipinen.

Kesäkoulun 2023 mahdollistaa Saastamoisen säätiö ja Suomalaisen yhteiskunnan tuki.

Ajankohtaista

Kommentoi

Yksi kommentti artikkeliin Liberan Kesäkoulu 2023

  1. villeveikko sanoo:

    Olispa ollu tämmöstä toimintaa 10 vuotta sitten. Mahtava juttu tarjota nuorille aikuisille maksuton kesäkoulu jossa paneudutaan yhteiskunnallisiin aiheisiin.

Tietoa kirjoittajasta

Denis Shemyakin

Denis Shemyakin

Projektipäälikkö

+358 41 505 6185

Denis Shemyakin vastaa Liberan tapahtumatuotannoista, viestinnän kehittämisestä, sekä avustaa tutkimus- ja julkaisutyössä. Deniksellä on kokemusta kansainvälisestä projektityöskentelystä mm. TEDx – tapahtuman pääjärjestäjänä ja lisenssinhaltijana, sekä IT- ja järjestösektorilla esimerkiksi Eurooppanuorten liittohallituksessa.

single.php