Ajankohtaista

Ajatuspaja Liberan Kesäkoulu 2024

Ajatuspaja Liberan Kesäkoulu 2024

Ajatuspaja Liberan Kesäkoulu järjestetään vuonna 2024 elo- ja syyskuussa. Jos olet 18–26-vuotias ja kiinnostunut yhteiskunnasta, politiikasta, yksilönvapauksista ja sinusta vapaa kansalaisyhteiskunta on puolustamisen arvoinen asia, hae mukaan! Hakulomake alla.

Vuonna 2018 alkanut Kesäkoulu järjestetään nyt seitsemättä kertaa.

Vuoden 2024 teema on ”arvot ja asenteet päätöksenteossa” ja pohdimme mm. sitä, miten tieto, tutkimus ja päätöksenteko leikkaavat arvojen ja asenteiden kanssa julkisessa päätöksenteossa.

Kesäkoululaisia Villa Kuunarissa

Kesäkoulun periaatteisiin kuuluu teoreettisten ja vaikeidenkin asioiden käsittelyn lisäksi myös hauskanpito ja yhdessäolo – välillä hyvän ruuan parissa, välillä saunoen ja uiden – aina maailmaa pohtien ja muita kunnioittaen. Kesäkoulu järjestetään Helsingissä.

Viimeinen viikonloppu yhdistää kesäkoululaisten pikkujoulut ja alumnin ja se järjestetään 30.11.2024.

Tarjoamme siis kaikille taloudesta, demokratiasta ja päätöksenteosta kiinnostuneille 18–26-vuotiaille mahdollisuuden pysähtyä pohtimaan avoimen yhteiskunnan, markkinatalouden, kansantalouden ja oikeudenmukaisuuden kysymyksiä kiireettömässä ja älyllisesti kunnianhimoisessa ympäristössä.

Emme tule Kesäkoulussa pelkäämään vaikeitakaan kysymyksiä. Emmekä kunnioittamaan sen enempää suomalaisen yhteiskunnan pyhiä uskomuksia kuin tieteiden raja-aitojakaan.

Emme suosi mitään poliittista suuntausta, mutta edellytämme kuitenkin sitoutumista avoimen yhteiskunnan periaatteisiin. Myöskään aiempi koulutus tai työkokemus ei vaikuta valintaan.

Kesäkoulu järjestetään kolmena viikonloppuna perjantai-iltapäivisin ja lauantaina koko päivän mittaisena. Viimeinen viikonloppu on pikkujoululauantai 30.11.2024. Osallistuminen kaikkiin viikonloppuihin on hyväksymisen edellytys.

Kesäkoulu on maksuton.

  1.  Pe 23.8. – La 24.8.: Ideologiat yksilökeskeisyydestä täydelliseen kollektivismiin
  2.  Pe 30.8.–La 31.8.: Nyky-Suomen kehityssuunta ja aatteiden tulevaisuus
  3.  Pe 6.9.–La 7.9.: Politiikan filosofia, päätöksenteon sisäiset ristiriitaisuudet ja edunvalvonta
  4. La 30.11.: Utopioiden nousut ja tuhot

Lisätietoja Kesäkoulusta antaa toiminnanjohtaja Lasse Pipinen (lasse.pipinen@libera.fi, 0503411611).

Kesäkoulun 2024 hakulomake

Hae tällä lomakkeella Kesäkouluun. Muistathan, että osallistumisen edellytyksenä on kaikissa viikonlopuissa mukanaolo.

Kerro tässä vapaasti itsestäsi ja siitä, miksi haluat Kesäkouluun.

Ajankohtaista

Kommentoi

single.php